Kupelna s WC a vas nazor na moje riesenie..

Mili strechaci, nemame sice este ani stavebne povolenie :-D , ale architekt poradil, ze je lepsie mat navrhy spravene skor, ako sa budu robit zaklady - kvoli presnemu umiestneniu kanal. a vody. Nie je sice velky problem ani potom, ale pokial sa tomu mozem venovat, tak sa venujem uz teraz. Ide o to, ze v dome budeme mat aj samostatne wc, aj wc v kupelni. Povodne som chcela wc dat "do nejakeho vyklenku v kupelni", ale z pohladu uspory priestoru to jednoducho neslo, takze bude wc hned "na rane" ako sa otvoria dvere. Premyslali sme, oddelit ho vizualne uzkymi vysokymi kvetmi, bambusmi, no jednoducho niecim takym...ako to bude vyzerat? Navyse, asi bude opierka na hlavu vo vani na tej strane ako wcko. (ak by bola na druhej, tak by vyhlad na toaletu bol asi este vacsi, lebo tam chceme dat aj zastenu na vanu). Tak neviem co oddelit skor :-D. Ci oddelit wc z pohladu od dvier, alebo z pohladu od vane? Musim na to mysliet skor, pretoze to bude mat vplyv na to, ako bude umiestnene wcko. Dakujem za vsetky napady, navrhy, postrehy..
Odpovedať
1
2
samozrejme neplanujem take crepniky :-D , ale v planovaci som ine v takej vyske nenasla :-D :-o :-N
Odpovedať
dlho som chcela klasicke velke okno nad vanou - vlastne tesne nad vanou, ale nestretla som sa s pochopenim...manzel sice vravi, nech si naplanujem ako sa mne paci, ale nakoniec som to vzdala. Pacilo sa mi nieco ako na obrazku nizsie
Odpovedať
Prečo sa chceš stretnúť z pochopením, ak manžel súhlasí a ty to tak chceš, nechápem prečo dáš na názor niekoho komu to môže byť jedno aké okno budeš mať.
Odpovedať
@slonikpo lebo kupelka bude do ulice....takze po istom vahani si myslim, ze maju pravdu ti, ktori mi radia, ze by to bola hlupost. Napriek tomu sa mi to paci...ale asi skor niekde vo vilke na kopci na 50 arovom pozemku :-D ...nie do kupelky ktora ma okno dva metre od chodnika :-D :-D :-D
Odpovedať
@katuska78 kvetmi bambusom, alebo aj skrinou navsetko mozne (tak to mam teraz) oddel pohlad od dveri, staci do vysky, ze hlava pri troneni bude kukat :). Pohlad na misu od vane neries, nevnimame ju.proste tam nieco je, dokonca to sluzi ako dobra docasna policka, ked potrebjjem napr. Knihu z vane odlozit, dociahnem :) To okno si tam daj, je to pekne a bude ti to krasne presvetlovat kupelnu. Ak "nepochopenie" spociva v tom, ze ti tam bude niekto cumiet.... tak pokial sa divaju, je to dobre, este je sa na co divat ;)
Odpovedať
Existuju aj nepriehladne skla :) Ja by som do toho sla
Odpovedať
@zuzka60 mas niekde foto ako to vyzera vo vasej kupelni?
Odpovedať
osobne si myslim ze v praxi nikto neriesi ci vidno wecko od dveri alebo nie...to sa riesi akurat tu v teoretickej rovine na fore:) osobne by som namiesto zasteny riesil samostatny sprchac - miesta je dost ak sa posunu dvere a dvojite umyvadlo by som zrusil...
Odpovedať
@ngb ja som riesila, nejako som sa citila zle vo velkom priestore, a aj pre moje deti je primnejsie, ked sa zabudbu primknut, ze im trci len chrbat pri cikani, a to sa pred sebou nezahalujeme, len niektore cinnosti si vyzaduju viac intimity (inak by chlapi neocikavali vsetky steny domov, ale kludne uprostred ulice....) @katuska78 radsej nie, toto nie je na vystavovanie, nemyslim praktickost, ale styl....
Odpovedať
@ngb dvojite umyvadlo sme mali aj predtym v dome a je to vyborna vec, ked sa rano vsetci vopchame do kupelky ;-)
Odpovedať
@zuzka60 ani bez osadenstva, :-D :-D :-D
Odpovedať
@katuska78 ved kazdemu co vyhovuje ja by som z hladiska sukromnia preferoval dve kupelne ako dve umyvadla...:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ngb jasne, len to by sme potrebovali aj dalsie dva prijmy :-D
Odpovedať
Ja by som dala wc za dvere a umyvadla tam kde je wc teraz a mas po probleme. Pri vstupe nebude priamy pohlad na wc a aj od vane bude dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@mairam mas pravdu tak nejako by som to dala aj ja
Odpovedať
@mairam najprv som to aj ja tak chcela, ale projektant vravel, ze to nie je dobre kvoli miestu...WC by tam bolo moc "napchate".. :-(
Odpovedať
prerobila som to s WCkom za dverami...lenze ked budem otvarat dvere, tak ak ich budem otvarat "do priestoru" tak, ako sa odporuca, tak to som zrovna na WCku :-D. ...a ked ich budem otvarat do steny, ..nebude to zle? ...kazda rada dobra, najradsej by som sa v nich najprv poprechadzala a potom sa rozhodla...asi si spravim papierovu maketu v spalni :-D ...a takto nemam velmi kam dat nejaku tu skrinku..
Odpovedať
@katuska78 jediny logicky smer otvarania dveri je do lava podla mna, okrem toho ked dom nestoji preco tie dvere nie su viac v lavo aby nevznikal hluchy priestor za dverami? prave za otvorenymi dverami by mohol byt radiator kedze to je stena kde aj tak nic ine nedas...ak tam nebudes mat pracku tak mi pride dost vela nevyuzitej podlahovej plochy aby sa tam dal dat aj sprchac...
Odpovedať
@ngb nedala som ich viac vlavo, pretoze som chcela, aby sa otvarali do prava...aby som nevidela hned pred dverami wcko...
Odpovedať
@katuska78 nejak nechapem a to ich chces otvarat do kupelne alebo do chodby? predpokladam ze do kupelne. Podla mna je toto nejaky divny zvyk veci priliz prekombinovat a riesit nepodstatnosti....specialne ak sa tu bavime o domoch a bytoch v akych byvame ktore su plne kompromisov vzhladom na priestor a peniaze, co je zjavne aj tvoj pripad ak nemas priestor na samostatne wc alebo druhu kupelnu a riesis z akeho uhla uvidis wc misu ked pojdes na to wc do kupelne?!?, kedze predpokladam ze na wc sa chodi aj u vas castejsie ako do vane? ved to nie je problem ako vidi wc navsteva ked sedi na gauci v obyvacke :-D fakt mi to pride uplne zbytocne riesit ako to co najviac zamaskovat a ked dom bude stat sa na tom zasmejes. Bezny zivot v domacnosti nie je o foteni do katalogu...a je uplne jedno kde je misa, ked potom v tej kupelke skonci kopa spinaveho pradla, kybel s mopom, v obyvacke zehliaca doska, v spalni susiak na pradlo...a tak vyzera polovica domacnosti ze polovicu roka sa pozeraju na susiak na pradlo v izbe lebo neriesili kde ho daju v zime :)
Odpovedať
@ngb veru, asi mas pravdu. Budeme tam mat aj este jedno samostatne WCko. ale diky vsetkym za tip dat do WCko k dveram. Nebude hned pri vani. Dakujem.
Odpovedať
dam si poradit, dvere asi posuniem uplne do lava, prehodim umyvadla a bude tam viac miesta. Nie je to vobec velka kuplka. Nejakych 1,8x3,2m. Teda, myslim nevelka na RD. Pre nas taka akurat. A ked tam fakt hodim este nejaky kos na pradlo, tak to bude OK.
Odpovedať
Profilova fotka
tento posledny navrh vyzera naj
Odpovedať
@fredor dakujem..asi aj mne sa najviac paci ...musim este premerat v reale tie rozmery medzi WC a umyvadlom...zase budu vankuse umyvadla a podobne :-D
Odpovedať
@katuska78 Ja mam presne taku kupelnu, ako je na prvom obrazku, presne take iste rozmiestnenie. Tiez som dumala nad optickym oddelenim WC od dvier, ale nedala som napokon nic. V kute, kde mas ty nakreslene skrinky, mam ja pracku, a hned nej vedla smerom ku WCku mam vysoku uzku skrinku na pracie a hygienicke prostriedky. Netreba ziadne opticke predelovanie. Namiesto vane mam sprchu na celu sirku vane, aj to okno tam mam a mam na nom zaluzie, aby nevideli susedia odnaproti, keby nahodou chceli kukat ;-) Cela kupelna posobi velmi vzdusne a elegantne, jedine, na co si stale este zvykam, je, ze ked som na WCku, tak mam pocit, ze som v obyvacke :-) Je to velke, svetle,vonave, teplucke, je tam okno, proste parada.
Odpovedať
@katuska78 vana pod oknom od steny po stenu vyzera pekne, ale ma jednu neprakticku vec - ked budete otvarat, alebo odklapat okno, bude to vzdy lahka gymnastika. Vo vasich nakresoch mi preto chyba este iny variant-vana popri lavej stene a wc vzadu na pravej stene.
Odpovedať
aj tie kaktusy planujes mat v kupelni? :P
Odpovedať
@stowasser @minko09 vanu chcem urcite vzadu tak ako je. Nad otvaranim okna som rozmyslala..nebudem tvrdit ze je to velmi prakticke, ale je to tak i u rodicov a da sa to prezit.. Kaktusy nie :-D , dala som ich tam len ako "nieco" na predelenie.
Odpovedať
@lubinkag. Lubinkag, ake mas rozmery? Mozes pridat i foto..kupelne myslim :-D
Odpovedať
@katuska78 Mam teraz len par foto pri sebe, dve su este z cias prerabky, ale vidis tam sirku sprchoveho kuta pod oknom priamo oprotiu dveram. Na tretej vidno dalej dve umyvadla, ktore su priamo oproti WC. Ak Ti to neponahla, tak za 3 tyzdne Ti mozem poslat aj viac foto, aj s rozmermi. Pripadne sa mozes prist pozriet.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?