Kúpeľňa bez obkladu

Dobry den.Kamarat my vnukol taky napad kupelnu neobkladat ale iba namalovat neviem ci to je hydroizolacia alebo iba umyvatelna farba.Videl som fotky takej kupelne a mal spravene sadrove omietky a namalovane tou hydroizolaciou ci co to je.Mal to aj v sprchovom kute a iba na zemi mal dlazbu.Je to postacujuca nahrada obkladu?A vobec neolupe sa to alebo neopada za 2-3-5-10rokov?Mate niekto s takym niecim skusenosti?
Odpovedať
tiez mame kupelnu len z casti oblozenu. do sprchaca sme obklad dali a tiez za umyvadlo. asi by som do sprchaca neriskovala. ostatne mame len farbu
Odpovedať
Ale je to hydroizolacia alebo iba umyvatelna farba?
Odpovedať
ja som čítal že vraj hydroizolácia je kvalitný povrchový materiál do kúpeľne. Osobne ho nemám tak neviem povedať vlastné skúsenosti, avšak nedá sa mi pre nej nespýtať na jej životnosť. Predsa len či sa nebude po nejakom čase lúpiť ten náter a podobne. Zatiaľ som sa však nestretol s negatívnymi dojmami z toho spôsobu zariadenia kúpeľne.
Odpovedať
@ferri222 ten nater sme davali pod obklad do sprchy inak mame vsade len omietku vap.cement a farbu do vlhkeho prostredia
Odpovedať
Profilova fotka
Asi ste o tom už počuli, ale existuje aj marocká štuka, ktorá je 100 percent vode odolná, takže ani dlažbu ani kachličky netreba, ale drahé jak sviňa vraj:)
Odpovedať
ale tamto nebolo drahe vravel ze ho to stalo 50€ vedro a vystacilo mu to na 2 natery.
Odpovedať
Profilova fotka
staci dat sadrokarton proti vlhkosti a namalovat obycajnou umyvatelnou farbou a funguje to. ale minimalne pri vani alebo sprchovom kute by sa trochu obkladu zislo. vsade tam, kde ti bude priamo spliechat voda.
Odpovedať
ale ja tam uz mam sadrovu omietku skoda materialu je a za to co nakupim sdk a konstrukciu tak nakupim obklad.
Odpovedať
@mima1 aká je farba do vlhkého prostredia
Odpovedať
@tvigy neviem ci chces vediet znacku alebo aka to je ale znacku neviem ale bola to farba ako primalex alebo nieco podobne a bola urcena na kupelne.
Odpovedať
@mima1 chcela som vedieť značku........ako si spokojná?
Odpovedať
@tvigy myslim ze som ju kupila v baumaxe a viem ze mala taku zelenu nalepku. ale co to bolo fakt netusim. byvame skoro rok a vsetko je ok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mima1 Ďakujem, farba biela?
Odpovedať
@tvigy hej hej biela. inak vraj to bol primalex na kuchyne a kupelne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@mima1 ahoj,aj my sa chystame na nater iba a davali ste ho na omietku,ci na stierku? Bo my mame so pol kupelne stierku a pod tym volne len omietka na obklad pripravene,ze ci mame zosuchat stierku hore,alebo dorobit dole a na to potom natriet? C netreba nic s tym robit len natriet,tak ako je?
Odpovedať
@mamusia mali sme to tusim tak ze ytong,lepidlo tenka vrstva potom nater proti vode a omietka vap.cement a farba
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mamusia ahoj hydroizolaciu mame dat len na podlahu ci na vsetky steny? A mozem ju dat aj na stierku, ci ju treba zosuchat?
Odpovedať
Poradite mi prosim, opadava sadrova omietka v kupelni kvoli vlhkosti? Majster ktory mi to ide obkladat tvrdi, ze to bude opadavat a ze mi mame dat klasicke drsne steny tam kde nie je obklad. Vo zvysku domu su pekne hladke a take chcem aj do kupelne. Co robit?
Odpovedať
Profilova fotka
Sadra do vlhkeho prostredia nepatri, ak chcete mat hladke omietky, pouzite cementove jemne stierky...
Odpovedať
Profilova fotka
@fan4 prepac,az teraz vidim. My sme davali aj na stierku,vsade.
Odpovedať
@mamusia ale len do sprchy nie? ci aj na steny okolo wc, bojleru?
Odpovedať
Profilova fotka
Vsade,aj na podlahu mimo v kupelni,na steny a strope nie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte, len pre info ak by este niekto riesil- budeme mat v kupelni- vratane kuta- pohladovy beton, s upravou do kupelne- navrchu ma polyuretanovu vrstvu. Sama som zvedava, ale tesim sa ze nebudu spary. Cena (v Ba) 75/m2 so vsetkym, pri cene obkladania cca 35/m2 (tiez so vsetkym- ak vam povedia ze obkladaju za 17€/m...a k tomu priratavaju vykruzovanie, sparovku, material, atd atd)- sa to oplati ako alternativa obkladu od tych 30-40€. Samozrejme treba ratat ze cena obkladania velkoformatu alebo mozaiky je este o hooodne drahsia.
Odpovedať
@tvigy vola sa to primalex fortisimo-umyvatelna farba do kuplni
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@maminecka2 Ahoj, prosim ta poslala by si mi fotku kupelne s pohladovym betónom? si spokojna? ako to spatne hodnotis? akurát to riesime, a nevieme sa rozhodnut, dakujem :)
Odpovedať
@lucik822 Ahoj, ano, mame ten beton. Zatial byvame vyse 1,5 roka a sme spokojni, stale vyzera dobre, tesne okolo sprchy pri detailnom prezerani vidiet par kvapiek vodneho kamena, ale kebyze to cistim mozno to tam ani nie je :-D Foto poslem potom v IP.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ozivujem túto tému.... Prečítala som asi všetky diskusie ohľadom kúpeľne bez obkladov, len nikde som nenašla ,aby mal niekto celú kúpeľňu spravenu na bielo bez obkladaciek, vrátane stien okolo vane a umývadla, je aj na toto nejaké riešenie? Chceli by sme mať všetky steny kúpeľne biele, žiadny betón ani šťuky čo pripomínajú mramor... Len biele steny :-( neviem či nato bude postačujúca biela fasadna farba alebo vodeodolnu farbu natrieť ešte lakom, má niekto s niečím takým skúsenosť? Alebo tipy? Ďakujem 😊🍀
Odpovedať
@gagysa tiez som preluskala uz mnoho na tuto temu a pride mi ako naj riesenie toto https://eshop.dejmark.sk/feelings-ext... (plus su tam k tomu nejake podkladove natery proti plesni a pod, je to tam rozpisane..) alebo potom natriet hocijakou vodeodolnou a este prelakovat.. Ale skor to prve riesenie sa mi paci viac..
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za tip, ja som premýšľala skôr nad tým druhým riešením, vodeodolná farba plus lak na steny tento https://www.polytex.sk/actin-l-polomat len bolo by dobré, ak by sa našiel niekto kto má takýmto štýlom vyriešenú kúpeľňu a povedal by z osobnej skúsenosti 😊
Odpovedať
@gagysa :-D no ja kazdu chvilku sa priklanam raz tak raz tak, tiez by som potrebovala niekoho osobnu skusenost.. Mne sa nechce ist do toho laku, lebo to vidno, ze je to lak...Ale zase z hladiska tej vodeodolnosti, tak asi je odolnejsi, ako ta farba, ale to su zase len moje dojmy..ozaj by pomohla realna skusenost.. Ako uplne najviac sa mi paci ta jemna cementova stierka, ale to je drahe a pracne..resp. sama si to neurobim.. https://renit.sk/mikrocementova-nadca...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?