Ktorý návrh kúpeľne sa Vám najviac páči?

ďakujem za názory
Odpovedať
1
2
A - teda prvý. Svetlo z vonka sa neodráže na zrkadle, WC zakryté
Odpovedať
@atak77 máš odskúšané WC v kúpelni? lebo táto dispozícia umožňuje mať aj WC samostatné. A ako zástanca wc v kúpelni po desiatich rokoch idem spraviť samostatné a to radím aj ostatným :-)
Odpovedať
Mne sa paci zas druhy, alebo potom treti, prvy mi pride taky ze je tam toho moc vela na jednej kope a neposobi to na mna moc vabne. Vyhoda pre mnohych je mozno to ze wc je skryte ale to je asi akurat tak vsetko :-)
Odpovedať
@slavoslav ano, mam to odskusane, je to OK toto bude kupelna na poschodi, na prizemi je dalsia kupelna len s kutom a samostatne wc @fedor16 tu priecku som tam dal, trocha intimity ... ale nemusi byt ani v 1.navrhu ta priecka
Odpovedať
@atak77 keby si v tom prvom navrhu vymenil vanu a umyvadlami nebolo by viac priestoru?
Odpovedať
@atak77 tak potom 1 lebo v každom riešení máš intímne zóny porozhadzované a bolo by správne ak by boli "za dverami" z pohľadu otvárania dverí. Ja by som dal umývadlo na pravo spolu so skrinkami a za dvere by som dal misu, potom vanu a do rohu sprcháč (WC a sprcháč sa dajú prehodiť)
Odpovedať
@fedor16 neviem, vojdes do kupelne a hned pred tebou vana? asi nie, podla mna je umyvadlo vedla okna OK
Odpovedať
@slavoslav mysa musi byt na stene akej je ...mysa sa nemoze inde presunut ...
Odpovedať
@atak77 neviem zda sa mi to prijatelnejsie bude tam viac miesta aspon teda mne to tak vychadza ale neviem, ty budes byvat :-)
Odpovedať
@fedor16 mne to pripada skor ako menej miesta ....
Odpovedať
@atak77 ale aspon pri vychadzani z vane a z wc bude viac miesta tak som to myslela :-)
Odpovedať
este zo dva dalsie navrhy mozne
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne sa paci navrh 3 z prvych navrhov - po otvoreni veri mas hned po ruke najpouzivanejsie umyvadlo - netreba vela krokov - rovnako je tam po ruke sprcha na rychle oplachnutie -wc je za dverami- pri otvoreni nepadne pohlad na troniacu osobu, ktora zabudla zamknut :) - vana je najmenej pouzivana, je najdalej. zaroven poskytuje aj intimitu, ze ked niekto lezi vo vani, ostani mozu vyuzivt rychlo umyvadlo bez rusenia toho co sa maca
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 určite A, aby si pri vstupe necumel rovno na Wc. Ja by som to este vytunovala, samostatne stojacu vaňu pekne pred okno, to je efektne, vedľa nej naľavo umývadlá, 0reicku preč, wc a bidet schovať oproti akoby namiesto terajšej vane, vedľa toho vysoké skrinky, a napravo za dvere uz žiadne skrine ale walk in sprchovy kút cca tam kde je skrinka- tj bez dverí a oproti sprchovéj hlavici na stenu len držiak na uterák, pripadne radiátor vysoky, podla toho ako ďaleko voda dostrekne. Moji chlapi chcú aj Pisoar.
Odpovedať
@bambula626 dakujem, ale ako som pisal vyssie, toaleta musi byt na zadnej priecke, inde nemoze byt, to je dane takze este nejaky iny tuning sa najde? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 Ok ak ti bidet nebude chýbať, tak potom jedine tak ako mas, hoci sa mi viac paci a pride mi praktickejšie mat umývadla oproti dverám namiesto vane, lebo tie používaš najviac, ale ako vidno Vana je hlbšia a nemoze byt oproti Wc vymenená s umyvadlami, lebo by vzniklo primalé miesto medzi wc a vaňou. Ten sprchovy kút by som ale dala ako Walk in, skrinku preč, bude to vzdusnejsie a lepsie na údržbu, žiadne pohyblivé dvere len pevne sklo. Ak zostanú tie umývadla tak ako su v A, radšej by som volila tu jednu skrinku preč a aby z oboch strán malo každé umývadlo svoju vysokú úzku skrinku, kde vnútri budu aj zástrčky a môžeš tam mat strojceky, feny, všetko schované a každý ma svoju vlastnú. Je to praktickejšie ako nízke skrinky pod umývadlom, vo výške oci mas lepsi prehľad. Skúsim dať moju dispozíciu mam to tam tiez všetko nasekane.
Odpovedať
este nieco by bolo mozno OK
Odpovedať
@bambula626 dakujem za nazor ... skus este porovnat prvy navrh A s tymto poslednym co som teraz dal obrazok. pri vani za dverami priecka kusok hrubsia, kde bude schovany aj rozvadzac na podlahovku
Odpovedať
@atak77 tento posledny je fajn, za mna ano
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 Ten posledny navrh istotne nie. Umyvadla su daleko od toalety. Je vhodnejsie ich mat blizko, aby si clovek mohol hned umyt ruky. Najviac sa mi pozdava navrh cislo 1. Nie som sice zastanca vyhladu z vane na toaletu, no aspon nie je toaleta prva vec kam ti padne pohlad ked vojdes do miestnosti. Este by som umyvadla, priecku a toaletu posunula o kusok doprava, tak aby sa vedla toalety zmestil aspon maly odkladaci priestor na nahradne rolky papiera a pripadne na damske (a ine) hygienicke potreby. Alebo by som skusila nejaky odkladaci priestor zaintegrovat do tej priecky. Ano, nahradne rolky papiera sa mozu ulozit aj inam, no ak sa nahodou stane ze clovek uz je na toalete a minie sa papier, je komfortnejsie mat nahradne rolky poruke. Samozrejme treba zachovat ergonomiu, aby bol dostatocny odstup toho ulozneho priestoru od toalety, preto som navrhla posunut tie umyvadla, aby sa vytvoril na to priestor.
Odpovedať
v poradí zhora návrh č.6 a v ňom by som vymenil záchod s umývadlami. prípadne potom ešte doplniť zástenu medzi dvere a záchod.
Odpovedať
@atak77 Ja to mám tak, ako máš v prvom poste na druhom obrázku a nič mi za 10 rokov na tom rozmiestnení nevadilo
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 umne vyhráva variant s vaňou pod oknom, s tým ze umývadla by som vycentrovala tak, aby pobokoch boli aj skrinky, aspon nízke. Vid interná pošta. Aj keď preferujem vyššie. Máš si kde položiť veci vedľa umývadla. Za dverami, ak nie je nevyhnutná skriňa a vojde ti, dala by som Walk in sprchovy kút a oproti vysoký radiátor. Kukni internú poštu. Ja to tak mam.
Odpovedať
Za mna prvy, WC by som doplnila bidetovou sprskou a bala dlhsi sprchac. Miesta mate habadej, 80 - 90 x 120 - 130 by tam vosiel v pohode
Odpovedať
@atak77 neblaznite sprchac 90x90?
Odpovedať
@miyajima dakujem, rozumne dodatky @jr4 toaleta sa neda vymenit, musi byt na zadnej stene @bambula626 dakujem, aj za detaily tvojej kupelne @jano2007, @zita19 moze byt vacsi, este sa s tym pohrame ... este to vyzera tak, ze dlzka kupelne bude o cca 30 cm viac, takze to bude rozmer cca 5m na 2,2 (dnes sme boli na stavbe, kde boli na zemi nakreslene kde pojdu priecky a je tam jeden uzky prechod, preto jednu izbu kusocek skratime a kupelnu zvacsime o tych 30cm)
Odpovedať
Profilova fotka
@miyajima alebo by mohol wc trochu predsadit a mat úložné miesto nad hlavou, bud ako plytkú skrinku alebo len otvorenú policu, schodík.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som k wc dala sprchovy kút. Medzi wc a okno umyvadla. Napravo vaňu. Sprchový kút trochu skryje wc a aj umyvadla budú blízko. Pre vaňu ostane samostatné miesto ďalej od wc. Nie pozerať z vane rovno na wc
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 mna fakt zaujima ako sa nakoniec rozhodnes, pretoze nazory su tu ozaj rozne :-) mne sa tiez celkom pozdava ten posledny navrh co si sem hodil. Aj ked tie umyvadla by mohli byt nejako blizsie ale aj tak clovek ked pojde von tak ich bude mat po ruke takze ruky si umyje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 pozmeneny navrh c.1 zachod za dvere, ktore trochu posunies k vani, sprchovy kut miesto zachoda a ulozny priestor miesto sprchoveho kutu😉
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?