Kovanie pre sklenenú stenu do sprchového kútu

Profilova fotka
Ahojte, chcem mať sprchový kút bez vaničky. Iba sprchovú stenu zloženú zo skla 140x200cm a 20x200cm. Cena originál riešenia ma však odrádza a preto sa chystám to spraviť svojpomocne. Sklo si zabezpečím cez sklenárov, ale kde sa dajú kúpiť pekné tenké U lišty malých rozmerov v prevedení chróm leštený? Ako sa takéto U lišty potom upevňujú na podlahu a na stenu? Lepia sa silikónom, obojstranne lepiacou páskou alebo sa prikotvujú skrutkou? Má s tým niekto skúsenosti?
Odpovedať
Zvážil si kryštalizáciu vápnika na skla ktoré nie je ošetrené coatingom? Upozorňujem že za pár rokov to bude stena z vápnika alebo budeš šurovať ako najatý. Inak ak by som to robil ja ako niekto kto si robil veľké akváriá tak do rohu vlepím trojuholníky a jednoducho to prilepím na kachličky dole aj na strane. Tenšie sklo ak nie je bezpečnostné by som sa bál použiť. Podľa mňa ale voči cene napr z armatúrky Myjava (SAM) moc neušetríš. Za tú námahu to podľa mňa nestojí.
Odpovedať
Profilova fotka
@hainburgtomas Ja som riešil nákup skla cez inzeráty - a poskladal som z toho dva sprcháče za tretinovú cenu. Pritom originál sklo 8mm a originál pánty, kotvy a tesnenia. Čo mi chýbalo (upevňovací profil navrchu) som kúpil v Hornbachu (majú tam aj iné náhradné veci). Nájdeš aj portál kovaní na sprchové kúty na googlovi, ale sa sústreď na vyhľadávanie inzerátov (napr. Bazos).
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy isto budem mať sklo, ktoré bude kalené. čo sa týka tej povrchovej úpravy, tak nemám pocit, že je to tak výrazný rozdiel. Keď som čítal aj diskusie na nete, tak skúseností užívateľov neboli tak presvedčivé. Veľké sklenárstva však vedia zabezpečiť aj takéto typy skiel, kde plánujem robiť objednávku. V tej armatúrke som nenašiel žiadne profily typu "U" :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 Celom dosť veľa času som s tým strávil na nete, ale nejak sa mi to nepodarilo nájsť. Zatiaľ mám iba jeden kontakt z ČR. http://www.sisocz.cz/u-profil-pro-skl... Nepoznám však firmu, kde by som nakúpil všetko - aby mi teda aj farebné prevedenie sedelo.
Odpovedať
Profilova fotka
@hainburgtomas Inak, tá tvoja predstava s neuzavretým sprchovým kútom nie je veľmi praktická. Bude ti špliechať voda z tadiaľ po celej kúpelni. Vyskúšaj si to niekde naostro. Sklenené tabule spájaj medzi sebou s nerezovými pätkami, resp. pántami (napr. http://www.gwfs.sk/sortiment/sprchove... ) a spoje môžeš doplniť priehľadnými tesneniami.
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 Je dobré ak bude sprchový kút nonstop otvorený kvôli vlhkosti. Celkové rozmery budú 140x100 a myslím, že je to dosť veľké na to, aby som nešpliechal po celej kúpeľni. Samozrejme chce to aj nejakú disciplínu počas sprchovania :-) Nemal som možnosť riadneho otestovania. Ak mi to nebude vyhovovať, tak tam spravím dvere. Inak ten link čo si mi dal, my tiež veľmi pomohol. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@hainburgtomas O tom špliechaní - viem o čom hovorím. Keď chceš vetrať - necháš otvorené dvere. Tých linkov bolo neúrekom - len som dal do googlu "nerezové profily na sklo" a z obrázkov som vybral náhodou ten. Takže ešte pozri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?