Komplet obklad?

Zdravím všetkých, keďže starosti mám za sebou (zháňanie bytu a hypo), prišli na rad príjemnosti a budem rád, ak poradíte. Kúpeľňa 3x2. Obložiť ju celkom kol dokola alebo nechať časť len o omietke a maľovke? Jedna dlhšia stena bude prázdna (len bojler), pôjde na ňu nejaká polica/skrinka. Čo je z vašich skúseností lepšie? Mám obavu, aby komplet obložená nepôsobila ako krabica...vďaka vopred
Odpovedať
Ja by som obložil dookola. Nie až po strop (mne zasa to príde ako krabica), na 2 metre stačí, vyzerá to celkom dobre. Svetlé farby a kúpelňa je hneď o polovicu väčšia... :-)
Odpovedať
@pe_pe vec vkusu, my máme obklady až po sdk, žiadna krabica. Rodičia majú na výšku 210, tiež ok. Ako sa vám viac páči.
Odpovedať
Profilova fotka
@pe_pe Ono nezalezi na tom, ako vysoko to bude oblozene. Aj v jednom, aj v druhom pripade to moze vypadat dobre, ak to bude dobre navrhnute a zrealizovane. Zalezi od obkladu, farby, velkosti spar, vzorov na obkladoch, doplnkoch a podobne. Zalezi len od toho, co by sa pacilo vam a podla toho ist do toho.
Odpovedať
oblozit velkymi svetlymi obkladackami az po strop, zvacsia opticky kupelnu
Odpovedať
vdaka za vsetky komenty. este dodam, ze kupelna nema okno...takze pripadna vlhkost a pod. bude asi mensim problemom pri obklade az po strop. myslim. ci?
Odpovedať
toto je prvy vizual od dodavatela, bez mojich zasahov (len orientacny kvoli cene). dali by ste tu bledu este bledsiu?
Odpovedať
Ked nema kupelna vetranie tak problem bude plesen, kondenzovanie vody na obkladoch, moznost poskodenia dveri a podobne a je jedno ci budete mat obklady az po strop alebo len po dvere. Ak pojdu obklady az po strop skuste navrh prepracovat s tymi pasmi na lezato. takto to posobí moc vysokým stropom. A hlavne dodtatok osvetlenia.
Odpovedať
Opticky sa zvacsi kupelna ak das aj uplne spodny pas na vani takou bledou, ako je podlaha. Na prvy pohlad to potom posobi ako sucast podlahy :) My sme to takto mali na starom byte, pretoze sa nam nepacilo ked bola vana taka ohranicena tmavou farbou. Inak fajn, pekny obklad, ja by som ho po strop ale nedavala, pride mi to potom take straaaasne vysokeee :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pe_pe no pri tomto rozlozeni obkladu to presne nadobudlo dojem kominu. Ako hovori @plutoares dajte obklady na lezato. Tak naopak zmenite dojem z kupelne. Opticky sa rozsiri a znizi. Tu bledu by som bledsiu nedavala. Skor tu tmavu by som dala bledsiu. Takto vznika velmi ostry kontrast. Vanu by som asi neobkladala tmavym obkladom. Je to velmi tvrde. Nechala by som tmavsi obklad len pri wc a pri umyvadle. Mozno by som este skusila zrusit ten pasik s kvetmi nad vanou a skusila dat jeden rad kvetov okolo vane a zvysok vane oblozila bledym obkladom. No to je len taky momentalny napad. Ktovie ako by to vypadalo. vsetko je o tom, ako sa to paci vam. Hlavne vy sa tam musite citit prijemne. 😊
Odpovedať
@pe_pe to je rako dream? ak ano, tak tam su tusim dva druhy bledej. dal by som obklad na lezato. A hlavne by som dal dorobit odvetranie kupelne cez ventilator. Na kachlicke sa ti plesen tvorit nebude, ale nad nimi sa moze. A ak sa ti nechce malovat nejaky smiesny pasik nad obkladackami, tak to potiahni dovrchu. Stenu ktoru nechces obkladat by som natrel niecim vlastnostami podobne farbe od San Marco Superconfort ktora je urcena do vlhkeho prostredia a nevytvara plesne.
Odpovedať
dakujem velmi moc za vsetky nazory a napady. v pondelok idem vizualizovat a budem sa inspirovat aj vami. myslim, ze ste mi dost pomohli. vdaka este raz
Odpovedať
@pe_pe cim svetlejsia, tym lepsia, obdlzniky ukladat na sirku
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?