Kolko je normalna cena za demontaz umyvadiel?

Zariadujeme novy dom,zijeme v Belgicku a sukomnici Slovaci nam prist za 2tyzdne okachlickovat a vydlazdit co potrebujeme, dohodli sme sa na cene 1200e za 90m2 a teraz sa nas pytaju,ci si ideme demontovat umyvadla(2ks) samy, my s tym nemame skusenosti...a teraz si za to pytaju 200e,nemam sajn ci je to normalne, poprosim radu,dakujem.
Odpovedať
Mali ste si vyziadat cenovu ponuku na cele dielo, nie len na kachlickovanie a dlazdenie. Takto mozes cakat, ze si vyuctuju aj ine polozky zvlast, ak ste si tieto nacenit nedali. Mas tri moznosti, bud im za to zaplatis, alebo si to urobite sami, alebo si najdes inu firmu na cele dielo ;-) p.s.: netusim ci demontaz za 200 e je vela alebo malo, ale tusim ze potom to budete chciet aj namontovat naspat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to normalne. 200 za zhode ie umyvadiel alebo 200 za zhodenie a nasledne nahodenie a zasilikonovanie?
Odpovedať
200 eur,, hmm neviem ako ale na sk je normalne maxial 10 eur jedno, 200 eur je prehnane,, neskutocne,,hadam za 15 umyvadiel? alebo sa pomylili?
Odpovedať
@kika2111 co sa cudujes? sak slovaci, neeee???? ani vychaklickovat ani vydlazdit by som im uz nedovolil... ktohovie kolko este vypytaju na fajront, tie vyhovorky ake boli steny a podlaha kriva, o kolko viac materialu minuli a bla bla bla... hlavne zaplatit az na fajront, ked budu mat vsetko umyte a upratane a ty budes maximalne spokojna... ziadne zalohy a podobne...
Odpovedať
to je robota na par minut. 1) odpoji sa sifon a privod vody do baterie 2) odsroubuju sa matice 3) vysunie sa umyvadlo 4) osucha/oreze sa zvysny silikon za 200euro to mam s letenkou do Belgicka 8-) :-D
Odpovedať
@bozsky_kaja 1) odpoji sa sifon a privod vody do baterie 2) tresne sa kladivom po umyvadle 3) odsroubuju sa matice 4) osucha/oreze sa zvysny silikon 5) bordel sa hodi do kosa 6) 200 euro sa prepije v miestnom podniku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
je to slovenský fujklór, napíšte adresu, pošlite mi mailom poverenie, som stavebný dozor, cestou pred odovzdaním staveniska to zhodím, skontrolujem prácu, vytknem nedostatky, znížim úhradu, ešte na tom zarobíme. (Aby mi nevytýkali, že nemám "pro", pre vysoký vek ma už admin odmietol.)
Odpovedať
@jan45 To vážne na tejto stránke diskriminujú na základe veku? Veď to je porušenie základných ľudských práv! Možno ma zrušia,keď sa priznám,že som vyznávač islamu a chodím do mešity!!! Jaj vlastne to nie,lebo musíme byť povinne multikultúrny a nesmieme povedať ani,že cigáni kradnú! Bože ako si ešte pamätám čiernu kroniku,kde bolo písané k udalosti spresnenie-občan cigánskeho pôvodu :-( :-( Ale že 70tnik niečo nemôže na tejto stránke! V amerike by ste vysúdili odškodné,že vám ani dôchodok netreba aj deťom a vnúčatám zostane! ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@dodok snáď tie tri smajlíky na konci hovoria o tom, že celý tvoj príspevok je myslený čisto ironicky.
Odpovedať
Profilova fotka
@kika2111 ideálnu cenu nielen na demontáž, ale i všetky práce zistíte jedine tak, že si dáte naceniť danú vec u viacerých dodávateľov (majstrov/firiem) Spíšte zoznam prác, ktoré potrebujete vrátane miesta realizácie a pošlite do 3-4 firiem a živnostníkom. Rozdiely budú naozaj priepastné. Každopádne z priemeru zistíte primeranú cenu a zároveň jednanie jednotlivých dodávateľov. Podľa toho sa už dá vybrať ;) BTW: 200e len za demontáž je šialené (ibaže by v tom boli i cestovné náklady)
Odpovedať
@kika2111 podľa môjho názoru vás chcú prinútiť spraviť takú elementárnu vec ako odmontovať umývadlo. Ak to nedokážete, tak si za to musíte dokázať zaplatiť. To je ich postoj. Bolo by fajn spýtať sa ICH slušne na dôvod takej premrštenej ceny.
Odpovedať
Alebo to spraviť inak. Ponúknite im MAX 1250 Eur za všetko, vrátane demontáže umývadiel, alebo ak nie, zožente inú firmu :) 1200 Eur / 90 m2 = 13,33 Eur za meter. Nehovorím, že je to zlá cena, skorej taká priemerná, no určite nebude problém v tejto cene zohnať niekoho iného :) Takže nech sa chlapci obracajú. Ja som mal obkladača za 11 Eur m2 a v prípade stavebných prác bral 5 Eur / hod. Demontáž umývadla by bola v mojom prípade stavebná práca a ak by si pri tom vypil 3 kávy, naobedoval sa a bol si zapáliť, aj tak by mu to viac ako 2 hodiny netrvalo ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubk0 si si istý, že v Belgicku zoženú obkladača (o šikovnosti ani nevravím) za 13€ na meter? fakt si si istý? Okrem toho je tam asi aj doprava (o letenke či preplácaní nafty nič nepíše zadávateľka...)
Odpovedať
este nieco dam radu na demontaz pred kachlickovanim,, treba na to kladivo a blicky, uchopte kladivo dobre sa zahnajte a drbnite po umyvadle, samozrejme pred tym odpojte vodu a odvod vody,.. nasledne trieskajte po umyvadle dokedy ostanu sroby v stene a potom ich povolte z blickami a mate to zadarmo, alebo ak kupite kladivo za 4 eura a blicky za 7 cca 11 eur a nie 200eur, .
Odpovedať
@worker_falcon No ja som to nepochopil tak, ze ho stavaju v belgicku :D Citujem: "Zariadujeme novy dom,zijeme v Belgicku a sukomnici Slovaci nam prist za 2tyzdne okachlickovat a vydlazdit co potrebujeme," Zadávateľka témy by to mala upresniť :) Mám veľa, veľa, veľa známych, ktorý žijú za hranicami a šetria prachy a popri tom si tu stavajú dom ... Jednému som nedávno pomáhal, žije 5 rok vo Švajčiarsku a tu si na SK kúpil pozemok a pomaly stavá dom. Väčšinu vecí robí na dialku :)
Odpovedať
@lubk0 no, aj tvoja verzia má svoju logiku - nemajú kedy odmontovať umývadlá, lebo žijú v Belgicku. Možno to tak bude. Mňa pomýlilo to, že nedávno som tu čítal dopyt na obkladačov a sadrokartonistov tiež do nejakej takej krajiny, s preplatením letenky, ubytovania. Takže aj takí sú.
Odpovedať
podľa orientačného cenníka stavebných prác: demontáž umývadla bez výtokových armatúr 3,38 € demontáž batérie stojankovej 2,10 € demontáž sifonu 0,36 € + DPH táto cena je len orientačná, záleží či sa na stavbu ide len kvôli jednému umývadlu, alebo sa tam demontuje viac zariaďovacích predmetov, atď. nakoniec všetko aj tak záleží na vzájomnej dohode
Odpovedať
pre upresnenie :) su to Slovaci,ktori robia v Belgicku,ked ich niekto zavola @lubk0 @worker_falcon no a bola som tu vo firme,kde si pytaju 35e na m2,ja stym nemam vobec skusenosti,a tak sa nam zdala cena 1200e a 90m2 ok,len teraz tato demontaz a neviem co este napocitaju k tomu, my sme mlada rodina,ja som doma s 2malymi detickami a manzel to nikdy nerobil,takze nemame sajnu,co a ako:) ale po vasich reakciach si to musime premysliet,lebo nemame peniazky nazvys:(
Odpovedať
@lubk0 13,33 je priemerná cena obyčajných šuflikantov po ktorých všetci zbadajú nedostatky... 13,33 je cena zato, že nato chalani nemajú profi náradie a odfláknu to lebo aj tak niesu pod dozorom domáceho... Ak by som si ja osbne mal hľadať majstra na obklady a dlažby tak si zvolím radšej toho za 16 lebo ten už bude vedieť začo si ich pýta... samozrejme predtýmy si pozriem jeho realizácie naživo a je mi jedno či to pôjdem pozrieť do Žiliny alebo do Prahy.
Odpovedať
@kika2111 za 200e vam mozno vyjde aj nove umyvadlo, takze by som to riskol ;-)
Odpovedať
@likvidator666 To su naozaj regulerne keci ;) Obkladac mi robil kupelku plsu zachod za 11 e meter. Spravil to doslova a do pismena dokonale, vsetky spari su identicke, vsetko je zarezane a osadebe na milimeter a nenasiel som po nom jednu jedinu vadu !!! Ak mas cestu okolo Trmavy, milerad ti jeho pracu ukazem !!! Samozrejme, ze bol vybookovany tak, ze som nanho cakal 6 tyzdnov, ale stalo to za to ?
Odpovedať
to je jedno ci pyta 13e alebo 30 eur, ak je kar tak to dodrbe tak ci tak, vobec tam nezalezi na cene,.. Treba mu zaplatit postupne nie dopredu,, a hlavne si pozret jeho pracu po 3m stvorecnych..
Odpovedať
200€ ? :-) :-) :-) :-) :-) :-) Urcite ste dobre poculi ? Poviem popravde ... za demontaz je aj 10€ dost. (na Slovensku). Inak je t uz pri montazi ... Ja som za kompletne osadenie - vana, sprchovy kut, baterie a WC zaplatil 86€, ale zijem na Slovensku.
Odpovedať
@kika2111 ja by som tie umyvadlá rozbila,bude to lacnejšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?