Jolly hrany, alebo listy, co dať do malej kupelky

Ahoj strecháči, potrebujem poradiť s malou kúpelkou u rodičov, jedná sa o 1,85 m x 1,80 m, nechceme vela investovat, co by ste odporucili, oplatia sa starým ludom davat jolly hrany, alebo stačia lišty, prípadne silikon, ten sa mi pozdava najmenej, mne na wc-ku zožltol.,,,,ako si dávate vy. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
@gabrielachochulka silikon na hrany?
Odpovedať
@gabrielachochulka neviem koľko metrov jolly hrán by bolo, ale normálny obkladač to spraví na stolovej rezačke, ak to nie je niečo špeciálne a je, určite už to rodičia nikdy prerábať nebudú, tak možno za pár € navyše to stojí... ja som raz dával na hranu najmenšiu schodovú lištu, matný chróm nie tie vypuklé plastové alebo hliníkové..., silikón za mňa určite nie
Odpovedať
Profilova fotka
@gabrielachochulka jolly hrany su urcite drahsie ako listy a nie kazdy ich vie spravit. Ak je kriterium rozpocet tak potom listy... s tym silikonom som to nepochopil. Silikon sa nedava ako nahrada list... A kvalitny silikon ti nezozltne..
Odpovedať
@gashtaan ano, majster mi povedal, ze ide davat silikon, ze uz sa listy nedavaju, tak sa obavam, pretoze nam ten silikon zozltol vo wc-ku @richard71 rozpocet je obmedzený, asi teda tie lišty DAKUJEM CHLAPCI @maros11
Odpovedať
@gabrielachochulka podla mna ste sa nepochopili, neverim, ze by majster taketo nieco vyhlasil. Nemyslis skor silikon do kuta namiesto sparovacky?
Odpovedať
Profilova fotka
@gabrielachochulka My sme dali listy, nie je pravda, ze sa listy nedavaju. Ak by sa nedavali, nemali by v kazdom kupelnovom studiu taky vyber :-) . Co sa tyka jolly hran - ak tvoj obkladac nema take vybavenie, aby to mohol narezat priamo na mieste, budes si to musiet dat narezat vodnym lucom, co nie je lacna zalezitost a ver, ze tam nepojdes iba raz... A napríklad my to mame peknych par kilometrov. Ked si toto vsetko spocitas, tak ta lista vyjde urcite lacnejsie. Ak ju nechces mat do oci bijucu, zvol skor matnu hlinikovu (eloxovanu), ako lestenu nerezovu - ta doslova svieti.
Odpovedať
@rebecca363 90% ludi to reze flexou, najlespie na balkone
Odpovedať
@sysell jolly rez flexou??? :-D
Odpovedať
@petko234 hej a co nerozumiem o co ide
Odpovedať
@sysell s nejakym stojanom na tu flexu?
Odpovedať
Ja neviem, mozno nie su hrany ako hrany, som uplny laik, ale nam ich spravil uplne obycajny "dedinsky" obkladac (co vobec nemyslim zle, bol uzasny a precizny) za cenu tusim 1,50 Eur/meter, co mi prislo ako uplne smiesna cena, nad listami sme ani neuvazovali.
Odpovedať
@pallacinka nie je podstatne kto to robi ale podstatne je ako udrzi flexu pod 45stupnovym uhlom a odreze rovno. Rad si necham vysvetlit. Vodnym lucom to asi netreba prehanat samozrejme aj ked to mozno je "krajsie".
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petko234 45°uhol je nepodstatny moze byt kludne 60° vsak to nevidno, nerezes nikdy okraj ktory vidno, rezes len bok kachlicky, glazurovana pophladova strana je nedotknuta, rezes v ruke bez stojanu, videl som to ide to, ja by som to nerobil, memam rad flexu, prach, bordel, lista mi nevadi z joly nejako extra nevlhnem ze by to bolo uzsne,.
Odpovedať
@petko234 To neviem, nebola som pri tom, ako to robil, ale s vysledkom sme spokojni, podla mna to mame spravene pekne (aj ked samozrejme mozno vzdy sa da krajsie :-)).
Odpovedať
@sysell ja by som sa s tym ne... s flexou ale ak to vie spravit pekne tak nic proti. Ale na balkone by to tiez nemusel :D
Odpovedať
@petko234 hej sak som videl aby nebol prach v panelaku pislil na balkone na 1 poschodi.. ziadne sranie
Odpovedať
Profilova fotka
@gabrielachochulka mozno myslel vnutornu listu.. tam sa da pouzit silikon.to je pravda... ale na vonkajsie rohy urcite lista..
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell @petko234 @rebecca363 ja som si jolly robil sam v sprchaci... vodny luc som sice nemal ,ale nerobilo som to ani flexou v ruke... nemam az taku prax.. pomohla mi rezacka GUDE (50e) pripravil som si jednoduchy "jig" ktorym sa to celkom dobre podarilo zrezat... ;-)
Odpovedať
dakujem vam, uz sa nam to rysuje,potom hodim foto
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 deluxe :D
Odpovedať
ono hlavne treba na obklade vyskusat ako sa bude spravat taka hrana, aby sa potom neodlupla ...nemalo by ale stava sa ...a zvycajne na tom naviac viditelnom mieste
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Ahojte, dnes odišiel obkladač a mamina bola prevziať kľúče a vyplatiť majstra. Prišli sme tam hneď ako sa dalo, skontrolovať. Včera boli spravené jolly hrany, dnes keď sme prišli, boli zasilikónované. Viete prosím niekto, ci sa to dá opraviť? Nejak? Vyzerá to horšie ako lišty.
Odpovedať
Profilova fotka
Fotka by dost pomohla…
Odpovedať
Takto to vyzerá všade kde mali byť jolly hrany
Odpovedať
@bellatrix27 tak ten robil Jolly hrany snáď prvý krát 😬
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 ja odpadnem, toto som ešte nevidela. Preco ste ich vyplatili skôr ako ste to skontrolovali ? Urcite sa to teraz nedá už opraviť. Jedine prerobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
ten nerobil jolly hrany 😄 ten proste položil vrchnú kachličku NA poslednú stenovú 😄 namiesto toho aby boli obe skosené a vytvorili spoločnú hranu 😄
Odpovedať
@bellatrix27 a pred silikónom tam boli spravené skosenia? Ak tam boli silikón preč a dať tam špárovačku a pekne to vyhladiť a jolly vyzerajú krajšie ako lišty. Ak nie tak potom ich spravíš jedine tak že strhneš obklad. https://www.kupelnovy-manual.sk/cisty...
Odpovedať
Uz na fotke vidno ako je to hnusne odrezane, poodstiepane, takze aj keby tam boly jolly nevyzeralo by to pekne so sparovkou.
Odpovedať
@bellatrix27 tiez som si chcel spravit jolly hranu pod oknom, ale vyskovo mi chybal cm tak som ho nahradil listou a jolly (vyskarovane skarovkou) su po bokoch, len aby si mala predstavu ako to ma vyzerat. Hned zajtra volaj "majstrovi" a zjednaj napravu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?