Je vhodné mať drez pod oknom?

Zaujímalo by ma ako ste spokojný s drezom pod kuchynským oknom, aké to ma nevýhody? Neviem sa rozhodnúť :-(
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
to by aj mna zaujimalo,ale u nas je to uz jasne budem mat drez pod oknom hadam neolutujem ;-)
Odpovedať
Zafrkane okno, zafrkane zaluzie, okno otvoritelne iba na vetracku. Urcite nad dresom nuz nikdy.
Odpovedať
my budeme mať asi tiež drez pod oknom. mne osobne sa to veľmi páči. akurát treba potom riadne pouvažovať nad umiestnením okna, aby sa ti dalo aj otvoriť ;-) a nezaseklo sa ti to na batérii, ale dá sa to poriešiť, len treba na to myslieť
Odpovedať
takto som myslela ;-) tie časti kružnice znázorňujú otváranie okna (malého a veľkého krídla) a tá červená bodka je batéria
Odpovedať
My mame drez pod oknom a nemam s tym problem, okno by ma ani nenapadlo otvorit, ked tak max. na vetracku. zaluzie ani okno zafrkane nemam, riad neumyvam a ked potrebujem nieco oplachnut, stiahnem si tu sprsku nizsie do umyvadla :-) bateriu mame tuto: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro...
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejka89 my mame len jednokridlove okno,ale dufam ze sa bude dat otvorit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mint_blossom mna napadne otvorit ho len ked ho bude treba umyt :-D
Odpovedať
@hermiinka veď pokial ešte nemáš urobený otvor na drez a nemáš ho ešte osadený, tak si pozri kadial ti ide okno aby si mohla aj vetrať v kuchyni, teda aspoň pre mňa je to dosť dôležité, keďže bude prepojená obyvka s kuchyňou aby som mohla vyvetrať po varení a tak ;-) ale to je iba môj názor, nikomu ho samozrejme nevnucujem, veď každý si urobí tak aby mu to čo najviac vyhovovalo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejka89 nie este sme len na zaciatku,prave sa robili odpady a voda.a bateriu nebudem mat v strede okna ale na kraji,takze by sa malo dat v pohode otvorit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejka89 a vetranie bude mozne pretoze mam kuchynu s jedalnou a obyvackou,v jedalni su dalsie dve okna co sa daju dokoran otvorit,potom velke terasove okna takze vetrania az az ;-)
Odpovedať
@hermiinka tak potom super
Odpovedať
dakujem za odpovede :-) ale aj tak neviem čo urobím, prave doladujeme projekt a preto som chcela už teraz vyriešiť tuto vec, ešte musím zistiť ako vysoko by bolo okno nad drezom alebo či by bol drez v rovine s parapetou. na vzhľad sa mi pači drez pod oknom, ale to praktickejšie ja ma stale od toho odrádza :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
podla mna je to take zauzivane, ze mas okno nad drezom.. skoro kazdy to tak ma ;-) my sa tiez ratame k takym. Mne osobne to nevadi ak by bolo okno len na vetracku. sak pri dome sa daju umyvat okna aj z vonka - ked ide o to. a na vetranie normalne su predsa aj ine okna v dome.
Odpovedať
mne ani nejde tak o to vetranie ako o to aby to okno nebolo stale od vody, lebo to by ma asi vystrelo :-|
Odpovedať
Dres pod oknom budem mať aj ja, treba však, podľa mňa dať pozor práve na otváranie okna. Mne sa bude dať otvoriť, inak by som do takéhoto riešenia nešla práve kvôli umývaniu okna. Jasné, že na dome sa dá okno umyť aj odvonka, ale to je hrozne nepraktické!!! S kuchyňou si chcem poradiť, aj keď budem mať raz ...siat rokov ;-)
Odpovedať
...a ak plánuješ umývačku riadu, tak v umyvadle budeš umývať len občas.
Odpovedať
@mamkarinka čítaš mi myšlienky ;-)
Odpovedať
@kalli mozes mat umyvacku, mozes davat pozor, ale bude to robit aj manzel, a budu davat pozor aj deti? Niektori tu pisu ako keby okrem nich nikto nevkrocil do kuchyne. Staci prudko pustit vodu do salky od kavy ktoru ti nejaka dobra dusa bude chciet umyt, lebo ved ti pomoze, nie, a zaluzie a okno su ake? Takze mile damy, nepiste tu ako si to prestavujete ze to bude, ale rieste najhorsi mozny scenar, a ten je, nikto okrem vas si neda poriadne pozor aby vam nezafrkal okno a zaluzie. (skuste si teraz len tak zo srandy poumyvat na nejakom okne tam kde prave byvate zaluzie, pekne lamelu po lamele, samozrejme aj snurky)
Odpovedať
môžem mať v kuchyni po ruke švédsku utierku (alebo nejakú inú handričku) a keď sa zafrka, tak pretriem - ja v tom problém nevidím x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nevo ked to niekto urobi,bude bitka :-D :-D ;-) zartujem
Odpovedať
@hermiinka :-D :-D :-D
Odpovedať
@nevo presne si vystihol, to čoho sa bojím ;-)
Odpovedať
Ja nemam pod oknom ani drez ani sporak, aj take som uz videla :-) :-) :-) Nasi mali drez a presne ako nevo hovori, aj pri akejkolvek opatrnosti to bolo zafrkane, aj ked bola umyvacka, vzdy sa v dreze nieco napusta, umyvaju salaty, zeleniny, velke plechy, velke hrnce, deti sa snazia nieco umyt, chlap si neda pozor....nakoniec to prerobili tak, aby drez bol normalne pri stene a za nim obklad. a utierat to po kazdom svedskou handrickou by sa mi urcite po kazdom nechcelo. Ale su tu aj take, co dvakrat do dna umyvaju v celom dome dlazku, tak asi niekomu nevadi stale to kontrolovat a utierat ;-) Inak naopak sa spytam, aka je vlastne vyhoda mat drez pod oknom? Nevyhody su zrejme, vyhody nevidim. Ibaze pozeram von ked si naberam vodu do pohara??? :-) Lebo pri umyvani riadov pozeram na riady... :-)
Odpovedať
ano jedneho casu to bolo modne, ze ako najlepsie vyuzit priestor pod oknom. ale povedzme si ze pri dreze uz davno clovek netravi vacsinu casu. je to skor spracovanie surovin pred varenim. a to si zasluzi viac denneho svetla. -otvaranie okna: neviem ci pri otvorenom okne ci uz jednej alebo druhej casti by si nieco v kuchyni urobila. a vetracka je uplne postacujuca. -extrem napr. franke ma bateriu vhodnu pre montaz pod okno.FG4500 -ano voda sa ti na okno urcite dostane!!!! -preto najlepsie riesenie pre priestor za drezom vzdy ostane dobre umyvatelna zastena. -dolezite!!! ci je drez vhodny pod okno z hladiska ergonomie tvojej kuchyne. - zrejme je to lepsie riesit ako celok.
Odpovedať
@kalli Mam to tak doma (nestaval som to ja), a tak to co ti pisem su skusenosti z praxe) ]-(
Odpovedať
Cele zle, okno malo ist o meter do prava.
Odpovedať
@nevo a máš parapetu v jednej rovine s pracovnou doskou?
Odpovedať
@nevo aha už vidím foto no mohlo byť to okno vyššie a pod tým zástena
Odpovedať
aj mne sa to kedysi páčilo, potom som bola vzahraničí a tam to tak mali, okno zaplaskané,zástena tiež, dnes už viem že to tak nechcem , myslím že príjemnejší pohľad z kuchynskeho okna bude keď budem sedieť na barovej stoličke a papať párky, alebo piť kávičku :-)
Odpovedať
@nikabrunc no uvažujem že ten drez dam do rohu a pod okno zabudujem umývačku a hore len pracovná doska ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?