Je vhodná termostatická batéria do domu

Prosím o názor. V byte sme si dali Termostatickú batériu. V súčastnosti staviame dom a stretli sme sa s názorom, že termostatická vôbec nie je vhodná do domu, tuším kôli nízkemu tlaku, alebo to bolo čosi podobné, kde vlastne v bytovke je ten tlak vyšší, keďže je oveľa väčší odber. Vodu budeme mať buď obecnú, alebo z vlastnej studne. Tak babo raď. Na termostat sme navyknutí a plne nám vyhovuje...
Odpovedať
Profilova fotka
@janinkakvetinka my mame a sme maximalne spokojny. tlak v obecnom je od 5,5-6bar. cez redukcny to mame na 3,5 a bohate staci
Odpovedať
Profilova fotka
Ano je vhodna.
Odpovedať
Profilova fotka
@janinkakvetinka vhodná je, ale lacnejšie je riešenie, že na bojleri je nastavená teplota na zmiešavacom (termostatickom) ventile.
Odpovedať
@psychx Ahoj, dával si redukčný ventil aj na dedinskú vodu? Lebo aj svokor to tam chce dať. Aký to tam má význam? Dík
Odpovedať
@janinkakvetinka ano je vhodná a funguje veľmi dobre.
Odpovedať
@madein1974 Ja doteraz neviem aka je vyhoda tejto termostatickej baterie. Pri jej pouzivani sa mi javi ako klasicka. Ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird sama ti namiesa predvolenu teplotu...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam tiez obecnu vodu + termo a som spokojny. Takze nevidim v tom ziadny nedostatok.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Ahoj Daval praveze daval... v potruby je vysoky tlak a hlavne je veeelmi kolisavy. skace to od 3,2 do 6,7. cez tyzden som prakticky prvy na vetve. cez viked tak 4-5. teraz to mam pekne na 3,5 a po pusteni vody to ide na 2,7-2,8. Mam tam 3 manometre.
Odpovedať
@psychx Príde mi trochu málo tých 2,8. Resp., keď je poschodový dom a v suteréne je 2,8 tak hore je tak 2 atmosféry.. Budem to musieť asi odsledovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 to potom ano ... ja to mam ale v bungalove a bohate staci
Odpovedať
@madein1974 Ale sak to aj normalna pakova bateria, nie? Ved ci mas paku alebo tam krutis tym kolieckom, nieje to jedno?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubomird nie, tam nastavis teplotu a same to zmiesava studenu s teplou aby sa na vystupe dosiahla nastavena teplota
Odpovedať
@joxe ja tam nemam stupne, len tam mam cervenu ciarku a modru ako to mam aj na pakovej baterii. Ke didem do sprchy, aj tak najprv ide vlazna voda az po chvilke tepla... neviem, ci teda funguje ako ma. Aj na obycajnej si nastavujes teplotu nie?
Odpovedať
@lubomird ono v byte to je mozno jedno. Ale v dome, ked mas bojler, tak ako sa dopusta voda, tak nema konstatnu teplotu. su aj pakove termostaticke baterie :)
Odpovedať
@lubomird jednak to udržiava rovnomernú teplotu aj pri kolísavej teplote v rozvode ale hlavne pri prietokovom ohreve (v kotli) ti zabezpečí skôr teplú vodu lebo ju na plno ťahá z teplého prívodu zo zásobníka v kotli a keď dorazí horúca do batérie tak primieša studenej a nehrozí obarenie a hlavne nemusíš za týmto účelom šibrinkovať s pákou. Ideálne pre staršie nevyladené systémy.
Odpovedať
@janinkakvetinka no stretli ste sa s nazorom, a uz ani neviete co to vlastne bolo. Skvele. Jednoznacne termohlavice do domu. Ja mam tlak redukovany na 2,8 (dedinsky vodovod mava u nas 3-6) Jednoposchodovy dom, kupelne aj na 1. poschodi, vsetko slape ako ma.
Odpovedať
@joxe byvam v dome a neiem stale o jakej vyhode je rec, tak reku ci ju nemam pokazenu... Podla mna funguje tak isto ako v byte obyc pakova...
Odpovedať
@lubomird :D dobre. ale ved vies co znamena termonstaticke, nie? Klasicka pakova bateria nemeni pomer prietoku teplej a studenej vody. to mas ako na radiatore - ked mas termostaticku hlavicu. Alebo mas len obycajnu.
Odpovedať
@joxe Pokial je vychladena voda v rurkach, tak na zaciatku pojde aj z termostatu vlazna voda.
Odpovedať
@pzad to je snad jasne :) a dokonca aj ked je v systeme studena voda :-D
Odpovedať
@janinkakvetinka máme termostatickú batériu v dome, aj keď máme nízky tlak vody z potrubia. museli sme dať do pivnice čerpadlo, ale to by sme museli dať tak či tak, od batérie to vôbec nezáviselo.
Odpovedať
Mame termostaticke baterie v 2 kupelniach. Problem s tlakom nemame, za to mame problem pravdepodobne s vodnym kamenom. Nestalo sa to este nikomu? Nastavim teplotu na 38 stupnov a tecie strasne horuca. Teda na zaciatku to fungovalo tak ako ma, cca po 2 rokoch to zacalo nefungovat. Tak otacame na stale nizsiu teplotu az sme sa dopracovali na akoze najstudensiu a uz aj ta zacina byt dost tepla, takze manzel ma v umysle to rozmontovat a skusit z tej kartuse odstranit vodny kamen. V druhej kupelni mame opacny problem, je na 38 a voda je studensia. Ale tu tolko nepouzivame, takze asi nie je tolko zanesena. Mate/mali ste niekto podobny problem? Ako ste to riesili? Alebo mate vsetci taku makku vodu, ze sa to nezanasa? Dakujem za postrehy.
Odpovedať
Profilova fotka
@fosilka ak máte skutočne termostatickú bateriu, tak problém môže byť v poškodenom vlnovci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?