Je potrebné zasilikónovať spoje na sprchovom boxe?

Idem stavať hydromasážny box lýdia, je potrebné aby som dal silikón do všetkých miest ktoré sa spájajú? t.j. medzi stenami, medzi stenami a vaňou a stropom atď, v návode sa o tom nič nepíše... Ďakujem
Odpovedať
JEDNOZNAČNE ÁNO
Odpovedať
Je napísané na krabici montáž do 15min alebo QUICK LINE? ak áno tak tam silikón nepotrbuješ na staršiu Lýdiu potrbuješ ale ak Ti môžem poradiť nekupuj ju alebo ak si ju kúpil a ešte nenamontoval tak ju vráť je to totálny šit nič v zlom ale nechcel by som ten box ani keby bol zadarmo.
Odpovedať
na boxy treba veľa silikonu a je ťažko to urobiť dobre aj pekne...
Odpovedať
Profilova fotka
odporúčam dať silikón.
Odpovedať
@raz0r1911 áno, je to quick line, ty máš tiež lýdiu, alebo máš skúsenosť?
Odpovedať
mám skúsenosť predával som ju pár rokov a niekoľkým zákazníkom som ju aj bol montovať , kupoval si ju v Baumaxe?
Odpovedať
áno v baumaxe, vyskúšam uvidím, ale hlavne aby som sa nej vedel odprchovať
Odpovedať
zasilikónovať z vnútornom strany? či aj z vonka?
Odpovedať
@raz0r1911 ja som ju mal este v panelaku, ak si odmyslim zliezanie chromu, tak tam ine problemy neboli...a tiez som pouzil kopu silikonu :)
Odpovedať
@kkristian máš pravdu ,tie staršie tipy boxov sa museli silikónovať ale terz prešli na novú technológiu a tam už nepotrebuješ silikón . ono odchádzali tam trysky, rádiá, ale hlavne pojazdy a tesnenia. pri tých starších boxoch boli zle vyvŕtané diery a dokonca diery v skle na kolieska. dosť rýchlo odchádzali sprchové hadice (mal som zákazníka ktorí prišiel vymeniť hadicu aj 5-6krát) a keď som sa to dozvedel od neho, že je tam už tak často, dal som mu inú hadicu zadarmo(s výstavných kusov vaňových batérií) kvalitnejšiu a už nechodil. alebo v zadu sú plastové hadičky čo spájajú trysky tak aj tie dosť často praskali a čo ja viem čo ešte ,tam toho bolo. a to keď sme niečo museli riešiť s firmou čo nám to predávala tak to by bolo na nekonečný román.
Odpovedať
tak nemusím? ale pre istotu asi zasilikonujem, a zvonku či zdnuka sa silikonuje??
Odpovedať
@0kubo0 ahoj keď sa chceš odpovedať alebo aby ti niekto odpovedal treba kliknúť pod textom na odpovedz a potom sa to tomu dotičnému ukáže ako upozornenie. A teraz k tej tvojej otázke . Najlepšie hneď ako to montuješ priamo na styčné plochy a potom keď to priskrutkuješ tak zbytok silikónu zotrieš. Ale ako som ti písal už minule tento typ boxu nemusíš silikónovať. Je to zbytočné pretože sa to zasúva jeden diel do druhého a šróbuje len hore a dolu. ale je to len na tebe veľa šťastia pri montáži. ;-) a ešte viac pri používaní :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravím Vás, Hydromasážne boxy od Sanotechniku z názvom Quick Line sú moderné boxy kde stačí použiť minimum silikónu nakoľko steny zapadajú tesnenie o tesnenie jedna do druhej. Čo sa týka častých závad na boxoch sú to : 1.Praskajúce prípadne upchávajúce sa trysky, málo kto ich používa a mnohé sa dajú ľahko čistiť alebo objednať nové. 2. Sprchové hadice tečú : Vždy sú použité tie najlacnejšie aké je možné vyrobiť odporúčam pri kúpe lacného boxu zakúpiť kvalitnú hadicu a ručnú sprchu zvlášť. 3. Kolieska : Zadrhávajú, hrdzavejú - Treba ich často mazať sanitárnym mazivom, ak plánujete box na viac ako 5 rokov objednal by som si jednu náhradnú sadu. Približná cena je od 5 do 12.-Eur / kus, určite ich budete potrebovať. Boxy sú všeobecne najjednoduchšia a najlacnejšia cesta k novej kúpeľni. Ušetríte na hydroizolácií ak chcete aj na obkladoch a máte všetko v jednom za niekedy perfektnú cenu cca od 300.-Eur. Pri tých najlacnejších stačí vyriešiť nedostatky ktoré som opísal a máte " veľa muziky za minimum peňazí :) " Ak potrebujete viac informácií, rád a typov sledujte blog Prvej Školy o kúpeľniach alebo mi napíšte na mail.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?