Je potrebná vaňa v rodinnom dome?

Ahojte, ideme rekonštruovať rodinný dom z osemdesiatych rokov, ktorý má dve kúpeľne a v oboch sú vane. Uvažujem, že z kúpeľne na prízemí by zostalo iba WC s umývadlom (pretože tam bude iba kuchyňa, obývačka a priestory na podnikanie) a v kúpeľni na poschodí (tá je však menšia) by bol len väčší sprchovací kút, žiadna vaňa. Chcela by som sa opýtať, či to nie je problém mať len jeden sprchový kút. Deti nemáme, ale plánujeme a rada by som vedela, či aj pri deťoch neni problém obsluhovať len sprchový kút, a nie vaňu. Vďaka za radu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Deti potrebuju vanu. Bodka.
Odpovedať
@rysula JE.
Odpovedať
Profilova fotka
@rysula Nie - nie je potrebná. Bodka.
Odpovedať
Problem to nieje, da sa dieta umyt aj v sprchaci, ale ten relax ked muza posles s deckami do vane a ty si vecer vylozis nohy je na nezaplatenie. Mne by vana teraz uz nechybala,ale decka ju vyuzili na 101%.
Odpovedať
ja som práve vyrástla v rodinnom dome, kde tiež boli dve kúpeľne a boli v nich dve sprchy a jedna vaňa, a práve vaňa bola využitá iba prvých pár rokov, keď sme boli decká, nikto z rodiny sa v nej už nekúpe. Nepamätám si vôbec, že by ju rodičia využili. Preto sa pýtam radšej :)
Odpovedať
@rysula do spidnej kupelne daj sprchu a hore si nechaj vanu. Nas syncek vyuziva vanu na 101 percent sprcha ho nebavi. Ma 3 roky tak ja by som ti radil nechat vanu a dole sprchu..
Odpovedať
My sme kupili lacnu vanu prave kvoli deckam. O par rokov bud pojde vymenit alebo vyburame.ja som sa v nej kupala asi 2x.decka sa tam kupu na 90%; sem tam starsia povie ze ide do sprchacu
Odpovedať
Sice v panelaku, ale deti sa nam narodili az po prerabke, pocas ktorej sme vyhodili vanu a dali si velky sprchovy kut. Vnutorne rozmery 120x110 cm. Ked boli deti malicke, pouzivali sme vanicky, aj ta vacsia sa tam v pohode zmestila. Neskor sme ich sprchovali, mame tam namontovane aj take drzadlo. Ked sme na dovolenke v hoteli, ja sa vo vani osprchovat uz ani neviem. Ideme stavat a v plane mame zas iba velky sprchovy kut. Architekt vanu sice navrhol, ale sme si ju dali z projektu vyhodit. Podla seba navrhujem - ak je miesto pre vanu aj kut, tak oba. Ak len pre jedno, tak velky sprchovy kut.
Odpovedať
v byte som vanu pouzila sem tam a tak v dome sme sa rozhodli iba pre sprchovy kut - a lutujem to, niekedy mam strasnu chut na vanu :) mame aj dieta, mozno by sa rad okupal, ale normalne sa sprchuje a nie je problem (ma 2 roky) v dalsom dome chcem vanu aj sprchac :)
Odpovedať
Profilova fotka
Su dni, ked deti nazeniem umyt sa len vdaka tomu, ze sa vo vani mozu hrat. :-)
Odpovedať
Kazdy clovek sa potrebuje raz za cas aj okupat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme prerobili kupelku len na sprchový kút a veľmi to ľutujem...decká sa musia kupať len vo vaničke alebo menšom bazéne ktorý dávam do sprchy a ja možem o soľnom a bylinkovom kúpeli leda tak snívať alebo sa nasáčkovať tiež do toho metrového bazéna v sprche.. :-D ak je miesto tak aj vaňu aj sprcháč :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tinkaro my nie, tak nepíš, že každý. ;-) Vaňu nemáme, nechýba nám a ani do domu nepôjde. Pre nás zbytočnosť, vyhodené peniaze a zaberač priestoru. Každý si musí rozmyslieť podľa seba, na toto neexistuje odpoveď - teda či je potrebná. Pre niekoho nevyhnutnosť a pre iného zbytočnosť.
Odpovedať
@rysula Neviem si predstavit fungovat s deckami bez vane. Parkrat sme ich skusali umyt v sprche, ale to je strasne trapenie a ovela viac sa zaspliecha cela kupelna. Vana je vana, dom bez vane je jak dom bez garaze :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec No... bez garaze je dom celkom v pohode. Ale to je ina tema.
Odpovedať
vana a deti to ide k sebe. to ked sa tam budu cvachtat a kupelna bude plavat to je k nezaplateniu a ked ich bude smat po sebe tak dve do vane a ide sa. pripadne mozes tam aj deky alebo papalony vyplachat a mas pokoj. vana je potrebne. nemusi byt hned 2 x 1 m moze byt ja mensia ale musi byt. sprchac je fajn hlavne na rychle umytie a ke dsu starsi ludi ze je to bezbarierove ale vana je vana.
Odpovedať
Napisem to takto: tento vikend sme mali na navsteve svagrovcov s detmi. Byvaju v byte len so sprchacom, vanu nemaju. A ich dcera, prve co sa opytala ked prisli, ci by nemohla ist lahnut si do vane a okupat sa... Ja by som bez vane tiez neprezila
Odpovedať
Profilova fotka
Ked sme v byte prerabali kupelnu, tak sme dali vanu a to len kvoli detom. Mne osobne by vana nechybala 8-) v dome bude tiez kedze dcera sa velmi rada kupe.
Odpovedať
Vana je na hygienu, na relax a aj ako nadrz pre vacsi objem vody v pripade potreby................Dieta v sprchaci nemozes len tak nechat, vo vani ano (pod dozorom samozrejme), dieta si potrebuje vo vode pustat tu pomyselnu kacicku. Mozno raz budes mat nejaku chorobu a budes musiet robit sedacie kupele ;-) , mozno budes chciet mat romanticku chvilku a nebudes mat kam nasypat lupene ruzí......., nebudes mat kde dat plavat Vianocneho kapra. A vlastne sa nikdy nebudes naozaj kupat....... Ja som uplne opacný typ ako ty... my sme v novom dome eliminovali sprchovy kut, mame len asymetricku vanu, v ktorej sa da krasne osprchovat postojacky, po sediacky a aj kupat.......sprchovy kut len zabera miesto. V kazdom pripade budes mat tak, ako si zariadis. Niekto nema rad kupanie vo vani, niekto to zboznuje. Osobne radím- daj vanu urcite, lebo nevies co budu preferovat tvoje deti...... vanu uz tazko potom dobudujes.....
Odpovedať
Vazeni, taka dobra muzicka a sampanske vo vani, ani MASTERCARD nezaplati. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne osobne by vana nechybala, ale pri detoch si neviem predstavit ju nemat. Zalezi sice od dietata - mozno, ked sa naucia hned od mala na sprchu, da sa. U nas by sa nedalo, maly by dostal hystericky zachvat, kebyze ho strcim pod sprchu :-D, ale inym detom by to mozno az tak nevadilo... Ale i tak by som bola za vanu pri malych detoch.
Odpovedať
@rysula dala by som 1 vaňu a 1 sprchu deti sa rady kúpu, aj prádlo niekedy treba namočiť, alebo ak drhnem nejaký turistický batoh, vaňa sa zíde
Odpovedať
My už vaňu na kúpanie nepoužívanie, deti sú veľké (11 a 13 rokov), ale ja si tam každý druhý deň umývam vlasy. Keď treba odrhnúť niečo väčšie, tak vtedy ju používame. Ale keď boli deťuchy malé, tak sa používala denne. Ak budem raz prerábať, dám znova aj sprcháč aj vaňu, ale nie veľkú. Sprcháč je pre nás praktickejší.
Odpovedať
@stolverka absolutne suhlasim s tvojim nazorom, tento typ otazok je taaaaaaaaaak zbytocny na debatu.....moj osobny nazor je ze vana je absolutna zbytocnost...v zivote som sa kupala len raz a prislo mi to ako strata casu, ked si chcem povegetit idem do spa:-) je to o povahe cloveka a o tom co preferuje
Odpovedať
@madein1974 nepotrebuju deti vanu...my mame sprchu s hlbsou vanickou vies ???? :-D
Odpovedať
@hop377 mozno tak pre teba aby si si .......
Odpovedať
na prizemie by som dala aj sprchový kut a na poschodie vanu....
Odpovedať
...neviem si predstavit bez vane s dietatom. Pokial neste priestorom nuteny (co v dome vacsinou nie), tak jednoznacne vanu!!!
Odpovedať
ja si zase zivot bez vane neviem predstavit, ale ak vanu nepotrebujes tak by som dala sprchovy kut do tej kupelne, ktoru budes vyuzivat viac a nejaku lacnu vanu do tej druhej kupelne
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 vianočný kapor taktiež. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?