Je potrebna 3D vizualizacia kupelne pre rozvod vody v dome?

Nas vodar trva na tom, aby sme si pred rozvodom vodovodnych trubiek urobili 3D vizualizaciu kupelne, aby vedel, kde ma aku trubku vyviest. Mame jasno v tom, kde bude umyvadlo, wc, vana... ale on to chce vediet presne, aky format obkladacky, aka sanita, aby to mohol vyviest na mm presne alebo co. Mne sa to zda cudne kupovat vsetko rok dopredu -kedze kupelnu planujeme realizovat cca o rok. Dovtedy sa mi urcite bude pacit nieco ine. Neda sa to potom nejako prisposobit?
Odpovedať
Profilova fotka
@shiny to co je za vodara? :D ale asi vyuceny kuchar pocitam... :D nic take nepotrebujete...booooze to je hnup 8-)
Odpovedať
takze mozem smelo argumentovat tym, co mi hovori zdravy rozum hej, lebo uz manzel sa do mna pustil, ze co vymyslam, mam to urobit a hotovo. ale mne sa zda blbost, teraz sa nahanat a potom mi to bude rok niekde zavadzat. dakujem za posmelenie :)
Odpovedať
ani od nás nevyžadoval vodár 3D, len chcel vedieť kde bude vana, umývadlo , práčka a pod.
Odpovedať
nechce este vediet aj farbu obkladaciek? :-D jasne ze je to hlupost. ak je to ovsem fakt vodar. nepripada mi to tak.staci ked poviete, kde chcete sanitu. robi to prvy krat?
Odpovedať
Ak spraví rozvody po zemi a k vývodom pôjde kolmo nahor, nikto žiadnu rúrku nenavŕta. Ak pôjde aj akokoľvek ináč, stále sa to dá všetko s priloženým metrom nafotiť a pri vŕtaní sprchovacieho kúta, skriniek či poličiek sa do rúrky netrafiť... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
3D je trochu prilis no kazdopadne vodar sa len chce uistit ze urobi spravne a nebude muset prerabat... Ked robim kupelne, tiez vyzadujem aby som mal uz vsetku sanitu a zariadovacky na mieste aby som mohol fyzicky skontrolovat pripojenie...
Odpovedať
Profilova fotka
mozno by ste sa divili, ale nieje vobec zle mat rozvody vody robene ruka v ruke s obkladmi a dlazbami,, kde si mozete vodu este posuvat aj vzhladom na spary obkladaciek, rozmery umyvadla, vane, sprchy.... atd... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
To je moderny 3D vodar :)
Odpovedať
Profilova fotka
@shiny Váš vodár rozmýšľa dopredu, to je dobre. Otázkou je, prečo chcete robiť rozvody vody v kúpeľni, ktorú plánujete robiť o rok? Ak neviete, aké bude presné rozmistnenie zriaďovacích predmetov a aké to budú modely (odpady, nadomietkové/podomietkové riešenia a pod.) vodár bude zbytočne ťahať rozvody. Vizualizácia a presné kóty rozmiestnenia a veľkosti všetkých súčastí kúpeľne napojených na vodu a odpady sú prvým krokom pri realizácii kúpeľne. Podľa toho sa ťahá voda atď. Taktiež uloženie obkladu a línie špár. Je zbytočné robiť vodu (nahrubo) a potom rozvody prispôsobovať konkrétnym požiadavkám....
Odpovedať
Vodu riesime preto, lebo nam bolo povedane, ze postup prac je nasledovny: voda, elektrina, podlahovka... vodar odovodnil potrebu vizky tym, ze mal presne taky pripad, ze si dotycni mysleli, ze tu asi vana, tu sprcha a nakoniec to musel prerabat, lebo po vizualizacii sa rozhodli inak... kazdopadne, zacali sme na tom pracovat, uz vyberame... dakujem za rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?