Je lepšie vaňu obložiť, alebo dať kryt?

Je lepsie vanu oblozit kachlickami resp. mozaikou alebo dat iba kryt? Zaujima ma, ze ak dam biely kryt, ci sa nebude spinit. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj, stačí si pozrieť fotoblogy a hneď budeš mať jasno :-)
Odpovedať
Krycí panel k vani býva z materiálu ako je aj vaňa, takže údržba je jednoduchá.. Navyše odpadajú špáry na obklade ktorých čistenie je prácnejšie ako len pretrieť laminát.. A tiež sa dá lahšie dostať k odpadu v prípade upchania odtoku alebo údržby.. :-) Inak Sú panely potrebné iba v prípade hydromasážnej vane.. a z estetickej stránky by som sa priklonil k obkladu..
Odpovedať
@roman77 ahoj roman. pozerala som a jasno teda nemam:) niekde je oblozena a niekde nie. tak isto je to aj v kupelnovych studiach. zaujimaju ma skor realne skusenosti.
Odpovedať
@sumko dakujem za odpoved. to s tym upchatim je fakt pravda.
Odpovedať
Profilova fotka
@horseshoe zalezi aj kde mas situovanu vanu ...mna by nikto nenahovoril na montazny kryt spredu vane .... mame ho z komory a vana je tak bezproblemovo oblozena sklenenou mozaikou. musis si ujasnit aky typ vane chces a co sa ti paci. mne posobi neoblozena vana "holo" :) avsak v pripade samostatne stojacej je to ine caffe aj ked je bez obkladu.
Odpovedať
Profilova fotka
@horseshoe no je to na Tebe, buď budeš mať krásnu kúpeľnu alebo gýčovú vaňu. A ten kryt budeš furt len leštiť a leštiť a..... :-)
Odpovedať
@lea231 nie je to samostatne stojaca vana. Dovod, preco uvazujem nad krytom je vysoka cena mozaiky zo znacky, ktoru sme si vybrali. Normalny obklad sa neda dat, lebo vana je zaoblena - takze jedine ta mozaika. Aj mne sa viac paci oblozena vana, "ale"...
Odpovedať
Profilova fotka
@horseshoe samozrejme je to aj vec penazi ... u nas zavazilo presvedcenie, ze na tu vanu budem pozerat x rokov a peniaze si do hrobu nevezmeme :) tiez bola drahsia mozaika, aj ked sme dostali zlavu bolo to vela penazi. drzim palce pri rozhodovani sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@horseshoe Pozri si foto a predstav si, že by tam bol kryt. Myslím, že by to bolo maximálne neestetické. Vaňa na fotke je obložená obkladom narezaným na 2cm pásiky a ručne zbrúsenými hranami. Je to ale dosť pracné, ale keď zrátam cenu drahej mozaiky + cenu za prácu mozaiky, tak to je asi lacnejšie riešenie. čo sa týka odpadu, dá sa to spraviť tak, že nie nič vidno a v pohode sa k nemu dá dostať. Foto : http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi...
Odpovedať
@lea231 no ved prave. Ta nasa mozaika stoji od 144 do 200Eur/m v zavislosti od typu, ktori si zvolime. Takze to uz je na zvazenie, kedze kryt stoji 150Eur. Je pravda, ze sa na nu budeme pozerat x-rokov, ale aby to zase nebol taky "bolavy" pohlad:) Este porozmyslame, samozrejme oblozena vana je urcite krajsia...Dakujem za odpoved.
Odpovedať
@bujdo To s tym rucne obrusenym obkladom je urcite zaujimavy napad. A bola by to dalsia moznost pre nas. K tomu odkazu sa zial nemozem dostat, lebo link je zrejme len pre registrovane firmy.
Odpovedať
Profilova fotka
@horseshoe Tak si pozrite v mojom profile fotky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Podľa mňa je kryt lacnejším variantom. A ak je kúpelna z bledšieho obkladu, alebo napr. bielo-čierna, tak sa hodí aj kryt :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@budjo @horseshoe ja si nepomozem, na mna zas strasne gycovo posobi oblozena vana...aspon ten styl co som videla u budja, strasne tmave, obklad vsade, dusim sa v takej kupelni....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravim, my sa akurat chystame vymenit sprchovy kut za vanu. riesime kryt alebo obklad. viac sa mi paci obklad, ale neviem, ako sa potom da dostat k odpadu keby nahodou. neviete mi poslat foto, alebo nejaky link ci sa to da nejak riesit aj ked vanu oblozim mozaikou? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@paszelkasp Dajú sa vytvarovať magnetické dvierka a nalepiť mozaika , nevznikne žiaden rušiví moment !Samozrejmosťou je , že musí to realizovať pán obkladač !
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som nahodil ten kryt na našu pred rokom, je s tým menej starostí. Máme rohovú vaňu 145x145. Stačí ju pretrieť 1x do pol roka a je čistý, však povrch je hladký ako vo vnútri vaňe. Ak si vyberieš kryt nemusíš obmurovať celú vaňu, nemusíš kupovať mozaiku ani zaplatiť majstra, ktorý ti to urobí. Ak by sa upchal odpad, jednoducho si dáš dole celý kryt a môžeš pekne výčistiť celý priestor pod vaňou. Nezapácha v tom priestore a netvoria sa ani pliesňe. My máme položenú dlažbu aj pod vaňou a na stene pod vaňou tiež je obklad.
Odpovedať
Podla mna vyzera kryt na vani strasne lacno.......
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som za kryt. Biela vaňa je biela vaňa. Nechcem sa v kúpeľni cítiť ako na plavárni, kúpalisku... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zolllee @pernikova_chalupka @mint_blossom dakujem za odpovede, my sa este len rozhodujeme. je jasne, ze kryt je lepsia volba pre pripad poruchy, tiez sa mi zda, ze ten kryt vyzera lacno :-) ale zas aj ta plavaren ma cosi do seba. my mame bielo-vinovu kupelnu a preto biely kryt by bol asi najlepsie riesenie, kedze je to len vymena sprchoveho kuta za vanu. zvysne obkladacky nemame a neviem, ci sa take daju kupit. nastahovali sme sa do noveho bytu a kupelna bola spravena. takze uvidime ako sa nakoniec rozhodneme.
Odpovedať
Profilova fotka
jasneeee ze oblozit ,je to krajsie :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
mozno hlupa otazka, ale ak uz mame vanu oblozenu a chceme to zmenit a dat na nu dat kryt/panel, da sa to? existuje nejaky univerzalny kryt na vane roznych znaciek? :) alebo treba kupit novu vanu aj s krytom?
Odpovedať
@paszelkasp magneticke dvierka napr: alca plast
Odpovedať
kryt na mna neposobi pekne, my sme este pred 6 rokmi celu vanu obkladali mozaikov a je to moc pekné, urcite krajsie ako kryt. Tu by som vobec neriesila cenu mozaiky, ved to neni na jeden rok... Servisne dvierka mi ani nedoporucili davat, mozaiku mame este zvysnu ak by sa mallo daco opravit tak radsej tu mozaiku v yberieme, ako tam mat nejake umele dvierka. Daju sa dat i skryte dvierka na tom mozaika...na wc mame tak ukryte stupacky. No ziadne opravy sme na vani nerobili a snad ani nebudeme....ja by som dala na vanu urcite mozaiku je to krajsie.
Odpovedať
Kryt má moja sesternica , vyjadrila sa , že by to už nikdy nechcela , dieťa jej buchne do krytu a on z jednej strany vyskočí , ja osobne by som to tiež nechcel kôli estetickej stránke ....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ide o klasickú vaňu (nie hydromasaž) môžeš v klude dať obklad/mozajku. Treba tam spraviť ale jednu kachličku na magnetky, aby tam bol prístup, prípade nejakej komplikácie so sifonom. Druhá vec, netreba tam dávať nejaký lacný sifon z číny, či z poľska... najidealnejší je Alcaplast A55k. Dobrý prietok, super manipulácia, vnútro, kvalitná membrána. Vyrába sa už dlhodobo, osvedčený. Ak by išlo o hydromasážnu vaňu, nenechaj sa prehovoriť na obklad. V tedy vždy treba kryt. čo sa týka krytu, je vyrábaný z toho istého materialu ako vaňa, tak že ak sa ti nebude špiniť vana, nebude sa ti ani kryt. S pozdravom
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa Servisné dvierka: odporúčam! Dneska sa buď dávajú na kachličku magnetky a vôbec neje vidno ktorá kachlička to je... pretože sa zašpáruje. Alebo sa v prípade mozajky použije adekvátna plocha tzn. ktorá bude kopírovať obluk a následne sa tak isto použijú magnetky, ktoré sa zo zadu nalepia a o5 prichádzame k špáre. Nikto nikdy neuvidí, že tam dvierka sú. Ak sa dvierka nedajú a príde k upchaniu, treba počítať s tým, že treba urobiť dieru do obkladu a následne bude celá kúpeľňa od prachu... no a keby len kúpeľna
Odpovedať
Profilova fotka
@bdalibor čo sa týka vyskakovania krytu: ked sa kryt čo by sa aj mal odizoluje sanitárnym silikonom, tak nemôže prísť k tomu aby sa pohol... sanitárny silikon, síce nieje nejaké extra lepidlo, ale verím tomu, že dostatočne udrží všetky nárazy, samozrejme okrem kladiva :-D Osobne si myslím, že tvoja sesternica využíva miesto za krytom, ako aj odkladací priestor. Ale máš aj pravdu, že kryt by som nedával... pretože v prípade krytu vaňa nieje poriadne podložená a pri plastovej vani, môže prísť aj k zmene uhlov. Ale to v málo prípadoch. Najlepšie je teda vaňu položiť na pevný podklad napr. siporex. a to z každej strany.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@kaiak aj mne sa to zda strasne tazke a uz "prezite", roblo sa to za cias mojej babky, ale proti gustu ziaden disputat ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@zolllee Dobrý deň, chcem sa opýtať ako ste spokojný s krytom na vaňu, drží dobre, nevyskakuje? Ďakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?