Je lepšia vaňa akrylová alebo plechová?

Profilova fotka
:-|
Odpovedať
Profilova fotka
na rozdiel od toho , ze slovo " plechenna" neexistuje, ( myslela si asi plechovu , smaltovanu vanu) tak takato tema o vaniach tu uz isto je.... skus dat do vyhladavača fóra na MS temu akrylatova vana a pod. a najde ti temy... :) Osobne som za plechovu, ak si farbis vlasy, ocenis , ze sa nemusis bat prip. flakov na akrylate a tiez, ze ju mozes cimkolvek umyt :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiez za plechovu, sme absolutne spokojni. A ak si das plechovu s povrchovou upravou aby sa na nej nedrzali necistoty (neviem ako sa to vola, urcite ma kazdy vyrobca svoju "znacku" na tuto upravu), tak vana ziari stale ako nova, nevidno na nej ani kvapky vody. A cistenie samozrejme uplne jednoduche, nic netreba drhnut.
Odpovedať
plechova = smaltovana. ta dlhsie vydrzi, ako pisala katrin, nezazeru sa ti do nej napr. farby z farbenia vlasov. ale je drahsia. akrylatova je lacnejsia, ale lahsie sa poskrabe. takze treba si to zhodnotit, aky mate financny strop, dalej ci si to davate do byvania kde chcete zostat natrvalo, a teda sa oplati investovat do smaltovanej. alebo ci to mate byvanie len na par rokov. moj manzel cca pre 5 rokmi pri rekonstrukcii dal akrylatovu a veru podarilo sa nam ju uz niecim niekolko krat poskrabat. a minule som ju aj zafarbila od moridla. ale pravda je, ze nedavame na nu uz pozor, lebo planujeme kupelnu spravit nanovo. a tento krat dame vanu asi smaltovanu.
Odpovedať
Profilova fotka
A nie je smaltovana studena?
Odpovedať
Trvá dlhšie kým sa zohreje od vody ale potom dlhšie udrží teplo.Tiež máme akrylát a nikdy viac,do domu dávama smaltovanú.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som to riešila kôli tomu že byvame v byte a plan je dom , čo sa aj plní, a poviem vam susedia maju plechové vane a ked sa sused ide kupať počujem ako zadnou časťou šucha po dne vane , nechutný zvuk..... toto ma odradza dať si plechovu do domu :-(
Odpovedať
my sme mali vzdy smaltovanu, teraz mame kvalitnu akrylovu a super, mame male deti, vana je stale tepla a nemam najmensi problem s udrzbou...teda az na par farebnych smuh od roznych hraciek, ale tie postupne miznu :-D
Odpovedať
Doma mame smaltovanu /stale studena/, v novom dome bude asi akrylatova /aj kvoli cene/ ale aj pretoze budeme mat sprchovaci kut. Vana bude viac menej pre deti, a obcas pre nas. Radsej dame viac za kvalitnu termostaticku bateriu do sprchaca :-).
Odpovedať
Damy, ste stotoznene s tym, ze kuchynske spotrebice budete musiet vymienat po par rokoch. A vanu chceme na cely zivot. Dnes su trendy akrylatove vane s akrylatovym panelom , jednoducho vymenitelne . A taktiez nie ej akrylat ako akrylat, aj tu sa oplati preverit kvalitu toho ktoreho vyrobcu. Osobne mi je prijemnejsi akrylat ako plechova smaltovana vana. Akrylatovu vanu mam 12 rokov, stale krasna biela, ziadne smuhy po farbeni a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
no my tiež plechovú vaňu dávať nebudeme, máme v byte a stačilo. :-S Okrem toho, že smalt sa po čase začne olupovať, tiež sa nám poškriabal od sprchovej hadice. Čistiace tiež nemôžem dať hocijaké a je studená. Po farbení som tiež čistila aj plechovú vaňu. Keď si budem ale chcieť farbiť vlasy teraz, pôjdem radšej do sprcháča. :-D
Odpovedať
my sme mali aj smaltovanú aj akrylátovú... mne osobne ako uživateľovi viac vyhovuje smaltovaná, ale to je fakt individualna vec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?