Doska pod umyvadlo

dobry den, budeme prerabat kupelku a cceme zapustne umyvadlo len nevieme aka by bola najlepsia pracovna doska?... umyvadlo bude hned vedla vane takze par kvapiek vody tam prskne tak moc necceme klasicke drevotrieskove dosky aby casom nezacalo pucat... premyslali sme aj nad mramorom bo zulou len nevieme cenovo ako sa to pohybuje a ci nieje zbytocne drahe. bo nieco take lacnejsie existuje? dakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
Vymurovať a obložiť..
Odpovedať
Profilova fotka
@christy51 Doska hneď vedľa vane musí byť naozaj kvalitná, prikláňam sa k riešeniu čo napísal philos vymurovať a obložiť :) Aby ste si mohla prehodnotiť výber a prezrieť ceny posielam link http://bit.ly/1Hhn9lC Pán Bittner sa tejto téme venuje najobsiahlejšie určite si z ponuky vyberiete, alebo výber prehodnotíte a budete murovať :) Ak potrebujete poradiť aj s niečím iným napíšte, alebo zavolajte.
Odpovedať
@christy51 v ziadnom pripade nie mramor, ten v styku z vodou nema dlhu zivotnst. Zula je super, prezije aj dom a ked sa to pekne spravi tak je to nadhera. A cena neni az tak strasna.
Odpovedať
alebo mozte pouzit beton :)
Odpovedať
Profilova fotka
@christy51 Ak nechcete drevotriesku s obmedzenou životnosťou, môžete rozmýšľať medzi drevom (správne ošetrené tvrdé dreviny, alebo exotické dreviny), kameň (ideálne žula), alebo betón + obklad. Najjednoduchšie je poradiť sa so stolárom, či v kamenárstve a dať si dosku naceniť. Obklad Vám z hľadiska údržby moc neodporúčam, kvôli škáram, ktoré časom zájdu a zle sa udržujú...
Odpovedať
Profilova fotka
@christy51 ja som mala kuchynsku dosku tak vedla vane niekolko rokov, a pohoda jahoda... takze ono to s tym pucanim dosky nie je az tak pravda :) a vzhladom k pomeru ze cena pracovnej dosky / cena zulovej, nie je podla mna fakt o com.
Odpovedať
Asi tak :D Mám tam klasickú kuchynskú dosku IKEA uz skoro 3 tí rok a žiadny problém ..: A známeho je tak už 7 rok a opäť žiadny problém :) BTW: Ak ide o cenu, tak aj keby sa kuch. doska po 5 rokoch "napucala" tak kúpa druhej a jej montáž vás vyjde tak od 50 - 100 Eur :)
Odpovedať
mozem tiez potvrdit, mame kuchynsku pracovnu dosku v ktorej je zapustene umyvadlo a taktiez taka ista doska je nalepena na pochodznej casti schodu ku vani... uz 4ty rok a ziadny problem. Mala rada - nezabudnite vsetky hrany, ktore nie su opaskovane dobre ponatierat sanitarnym silikonom. Poriadne povtlacat, aby vyplnil vsetky tie drobne priehlbiny a ostala aj dostatocna krycia vrstva. Potom po osadeni samozrejme v skykoch s ostatnymi stavebnymi konstrukciami (ci uz so stenou, vanou, umyvadlom...) zasilikonovat rohy. Takto vam kuchynska pracovna doska vydrzi dlho aj v kupelni.
Odpovedať
idem dat obyc bukas 18mm x 2 opaskovany, ak za par rokov napuci tak vyhodim a dam druhy, je to lacne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?