Do akej výšky dať obklad v kúpelni?

Chcem Vas poprosit o radu. Mame si kupelnu odlazdit az po strop alebo iba do tristvrte. Co je lepsie?
Odpovedať
ahoj, precitaj si tuto...dole na strane som dala tu istu otazku http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme obkladali do vysky dveri ... aj ked som chvilku rozmyslala nad tym, dat este jednu radu ... ale nakoniec sme to nechali v tej vyske zhruba 2 metre ... zalezi, co sa ti paci .....
Odpovedať
ved nam sa to paci tak, ale presviedcaju nas, ze je lepsie do hora kvoli vlhkosti. Majster, ktorý nam robi kupelku tvrdi, ze do dvoch m a v obchode odkial mame obkladacky nas presviedcaju, ze az po strop.
Odpovedať
ahoj lenkakrska, ja by som nedávala až po strop. Známy to majú a ked sa osprchujú, para, ktorá stúpa hore, im steká stale po obkladačkách dole na podlahu. my máme tiež po vyšku dverí a sme spokojný maximalne.
Odpovedať
Profilova fotka
mna by zaujimalo co s WC, kupelnu sme vyriesili ze jeden rad nad zarubnu dveri ale pri WC je tych moznosti nejak viac :-( , vela krat som videla obklad tak do 1,5 m tusim
Odpovedať
Profilova fotka
Presne nad tymto sa zamyslame teraz,aka vyska,no este by niekto mohol poradit ci je praktickejsie do kupelne leskle alebo matne obklady..inak v aktualnom byte mame po zarubnu a staci.A mam matny obklad,s lesklym nemam skusenosti,dakujeeem ;-)
Odpovedať
Do výšky zárubni, cca trošku vyššie odporúčam. Dôvody: lepšie odsávanie pary stenami a opticky je to krajšie. Som obkladač a každý týžden robím kúpeľne, takže 90 % ludí sa rozhoduje od 2,10m výšky. Ale niekedy aj len sporadicky okolo vane a nad umývadlo. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
viktorl a davaju si ludia aj vo WC az nad zarubnu? ked ho maju oddelene a male? dakujeeem
Odpovedať
vo WC si dávajú aj nižšie, daj si do takej výšky, ako sa ti to páči
Odpovedať
mate niekto skusenosti s oblozenim nie celej kupelne ale napriklad steny za umyvadlom sprchovym a weckom ano, zvysok nie, natrete nejakou farbou do kupelni? videla som dost obrazkov a celkom to bolo pekne, skor ma zaujima ci aj prakticke.... kedze moj manzel ma na to prehovara....
Odpovedať
tiez nechcem obkladat celu kupelnu, a najradsej by som klasicke kachlicky nepouzila vobec. uvazujem, ze obklad nad umyvadlom a vanou nahradim velkou platnou z farebneho skla, tak ako sa uz dava do kuchyn. mate s tym niekto skusenosti v kupelni?
Odpovedať
nasla som aj clanok o obkladani stien sklom, ak tato moznost niekoho zaujala: http://www.bydleni.cz/clanek/8222-Wal...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
rada by som dala ako sa mi paci ale varovali ma ze ked to dam napr tak do polovice tak bude problem dat tam drevenu (laminatovu) zarubnu lebo nebude rovnaka hrubka steny - kvoli obkladu..takze to hlavne nechceme pokazit...stretli ste sa niekto s tym?
Odpovedať
to nevadí nad obkladačkami sa to zaakriluje akrilovým tmelom
Odpovedať
ja to tiez mam a zatmelili mi fugu co vznikla tam, kde kachlicky ni su
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mat este 1 rad nad zarubnou, povodne bolo navrhovane po zarubnu, ale este sme pridali
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my s mangelom si lámeme hlavu aku výšku zvoliť :-| on chce až po strop ale ja taku strednu cestu by som zvolila výšku 3m. Niekdo to tu už písal ze ked je to po strop potom para steka,,,dobrý postreh to ma veru ani nenapadlo :-N
Odpovedať
No neviem ja mam az po strop a nic nesteka :) sice mame tam hned ventilator.. tak to bude preto... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa skor zda zbytocne napr male wc okachlickovat az do vrchu...ale stale vahame a rozhodnutie nemame. v kupelni sme sa dohodli na jednu nad zarubnou :-|
Odpovedať
my aj známy mame až po strop, a nie je to dobre.ked nebudete mať ventilátor, tak vám para bude stekať po dlaždiciach dole.. v novej kúpelni, budeme dávať maximálne len do výšky zárubne. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
my máme v kupelke do 2 m a vo WC 1.6 m x-) a stačí to v pohode 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
to znie ako super kompromis lucinda7 ;-) myslim, ze to bude aj nas zaver
Odpovedať
Profilova fotka
no neviem... ja mam teraz len po dvere, ale inak viem o ludoch , co maju az po strop, aj my tam budeme mat a veru, ziadna voda im po stene netiecie ;-) aj moja sestra to tam ma a nic. v pohode... skor je to asi vec vkusu, co sa komu paci viac :) osobne som sa stretla v dvoch kupelnochych studiach s dvoma roznymi nazormi... jední tvrdili, ze nech si nedavam az po strop, ze to nebude dychat a druhý ze nech si nenechavam volne steny,lebo budu plesniviet :-N tak si vyberte.... podla mna obe , ak su dobre urobene, nerobia problemy :)))
Odpovedať
my mame obklady az po strop .... teda mame sadrokartonovy znizeny strop s bodovymi lampami a ziadna voda nam nesteka po obkladoch .... pravda je ze mame v kupelni dve okna. Co sa tyka dizajnu, viac sa nam pacili obklady az po strop, preto to tak mame.
Odpovedať
my mame obklady v kupelni 2m, a na wc 1,5m podla mna je to lepsie jednak pocitovo /necitim sa ako v akvariu/ a jednak koli tomu, ze steny mozu dychat.
Odpovedať
Operovat tym ze ked su obkadacky po strop tak steka voda (para) po stenach, a ked nie su po strop tak nie, je hlupost. Ta para a vlhkost vam vnikne do stien ! Co je lepsie snad uz nemusim pisat. Estetika je jedna vec, a mat vlhke steny druha. Do kupelne v kazdom pripade patri ventilator, v horsom pripade vetrat cez okno. Aj ked si neviem predstavit rentabilnost vetrania cez okno v zimnom obdobi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
matrix: cels zivot sme aj v zime vetrali cez okno doma u nasich .))) nachvilku sa otvorilo a potom zavrelo.. vzduch sa stihol vymenit :))) ventilator si volakedy v dome asi nikto nedaval.. teda ja som ho vzdy videla len v cinzakoch, kde nie je okno :) dnes je to ine :) uz sa dava, ale da sa prezit aj bez neho :)ked je okno ;-)
Odpovedať
my tam mame aj kotol, takze vetranie je viac ako nutne kvoli privodu kyslika :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nasi maju po strop a teraz kade chodim tade pozeram ako to ludia maju a mam pocit ze je to vazne jedno - lebo keby sa ma niekto spatne opytal ze ako to bolo tak si ani nespomeniem... :-S ja som mala problem skor s tym, ze mame WC malicke a predstava vykachlickovanej malej miestnostky az po strop sa mi nepozdavala...
Odpovedať
jasne ze sa da, to som len pisal co je podla mna lepsie. My budeme mat okno, ale ventilator budeme davat tiez :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?