Dispozicia kupelna - napady

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som vas poprosit o vase nazory na dispozicne riesenie nasej kupelne. Popripade ak mate napady ako to spravit lepsie, budem vam velmi vdacna. Dakujem krasne.
Odpovedať
1
2
Priestor na prvý pohľad je dostatočný, prečo ste dali to WC voľne? Prečo to nie je oddelené? Táto "kultúra" by sa už konečne mohla zmeniť, nerozumiem prečo ešte dnes keď máte priestor dávate voľne stojace WC. Či už z hľadiska estetiky ale najmä z hľadiska hygieny je to ozaj na zamyslenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Isto s tou hygienou mate pravdu, nebola som od zaciatku pri projekte, takze som o tom velmi nerozhodovala.
Odpovedať
Je to škoda, ja mám osobne 3 WC, všetky oddelené v osobitnej miestnosti práve z dôvodu hygieny. Veľmi často vidím inak tento podľa môjho názoru neduh. Tam kde to priestor nedovolí, to samozrejme chápem. Za minulého režimu dokonca aj v bytoch boli WC zvlášť, zrejme to malo svoje rácio.
Odpovedať
Profilova fotka
A dispozicne dake rady?
Odpovedať
ja zase nechapem, ked niekto chce silou mocou samostatne WC. Ako ked sa tam zmesti bidet plus umyvadlo, tak ok.. Inak pre mna je ovela praktickejsie mat WC v jednej miestnosti s kupelnou, snad nemusim zachadzat do podrobnosti, ze preco.. :-D Obzvlast, ak je v dome este jedna kupelna, alebo jedno samostatne WC.. K dispozicii - ak ti ide o praktickost, tak mne by mozno vadilo obchadzat umyvadlo zakazdym, ked idem na WC, ale zase mat ho v tomto pripade uplne pri dverach by tiez nebolo dobre z hladiska sukromia.. Pri tejto dispozicii mas zachovane maximalne sukromie, ze ked sa rozletia dvere :-D , tak prvy pohlad nepadne hned na WC, alebo do vane.. Zalezi aj od toho, pre koho ta kupelna je, ci ste len dvaja, alebo mate male deti, alebo velke deti..
Odpovedať
Profilova fotka
by som to tiez radsej oddelila, vidno ze budete mat dost velku kupelnu
Odpovedať
Nejde tu o to, že silou mocou. Ja ma tiež WC v rámci kúpelne, akurát v oddelené stenami s dverami. Z hľadiska hygieny je diskusia zbytočná, v tomto mám jednoznačne pravdu.
Odpovedať
@arkadius111 @kristinela Tak tak. Oddelit WC. Ked nie dverami, aspon prieckou. Aj ja mam tak v projekte ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Minimalne nad tou prieckou porozmyslame, je to len kupelna pre nas dvoch. Sucastou spalne. Pre deti bude extra. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi aj ja by som bola radsej mat wc po ruke ked vojdem do kupelne...nie obchadzat.
Odpovedať
@kristinela ak chces, kukni moj album. Ja tam sice nemam vanu, ale uvidis aspon to oddelenie. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign mam to kusok rozmazane ide to od dveri v poradi vana, umyvadlo, sprchac?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@megdesign sorry teraz mi doslo, ze vana to nebude :-D
Odpovedať
okna su len nad wc a vanou? pytam sa lebo neviem ako mate riesene odvetranie sprchovehu kuta.
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 ano okno mame len tam, ja sa priznam, ze sa bohuzial v tychto veciach nevyznam, preto som rada za kazdy dotaz...nepocula som o tom, ze treba dake odvetranie na sprchac :-S
Odpovedať
a este jedna prakticka vec na zamyslenie, je jedno kolko vas v domacnosti bude pouzivat tu kupelnu, aj ked len dvaja, je dost obmedzujuce ze si nemozes ani zuby umit pokial druhy tlaci na WC, nehovoriac o pachoch ktore tam necha. Uzavrete WC vsetky tieto nedostatky riesi.
Odpovedať
Netreba nevyhnutne, akurat ze v sprche bude dost pary, a ak tam nie je v blizkosti okno, ktore ako vidim je na druhom konci kupelne, nemusi to byt celkom ok, preto som myslel ci tam nie je projektovany nejaky ventilator alebo tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 a myslis, ze by tu bola moznost dat aj sprchac ku oknu na druhu stranu a vanu mozno obycajnu rovnu pozdlzne od okna. Ci blbost?
Odpovedať
@arkadius111 netusim, co je nehygienicke na WC v kupelni.. Pre mna je nehygienicke utekat z WC, kde nie je bidet, do sprchy, pokial je WC samostatne..to si dost dobre neviem predstavit... A pachy s prehladom vyriesi otvorenie okna..to je presne ten komfort domu, ktory v panelaku nie je a preto si ludia radsej davaju v panelaku WC oddelene, lebo to tam citit este dva dni , plus obcas aj od suseda, ked ma zly den.. :-D @kristinela inak mozno by nebolo od veci urobit taku pol priecku na pravo od dveri, potom WC, sprchac a umyvadla na tu stenu, kde mas teraz sprchac..
Odpovedať
@kristinela hm no v prvom rade by som vymenila vanu - rohova vana s rozmerom 140x140, tam sa ledva zmestis ty sama, nie to este vy obaja. osobne tiez nevidim problem s wc v kupelni, treba sa len naucit ho pred splachnutim zatvarat. ak by si ho ale chcela viac oddelit, dala by som ho tam kde je sprchac.
Odpovedať
@akvi no neviem ako vy ale my mame po pravej ruke toaletak. :-D Ci to je malo hygienicke podla teba?
Odpovedať
@kristinela od dveri to ide sprchac, umyvadla a za prieckou WC. WC som dal co najviac dozadu. Aj koli odvetraniu eteru oknom a dalsia vec, v klude moze ist dalsi clovek do sprchy a tlaciaci moze nerusene tlacit. :-D Ak by bol hajzlik pri dverach, tak sprchujuci musi ist okolo tlaciaceho. Ako ono sa hovori, ze partneri su az vtedy partnermi, ked si pri sebe bez hanby prdnu, ale tak zas aspon aké take sukromie aspon na WC.... ;-)
Odpovedať
@megdesign no vidis, my mame po lavej, to je hygienickejsie ;-)
Odpovedať
@akvi my sme pravaci vsetci :-) Narazal som na to, ze v praci asi nemas bidet a ked ta to hned rano chyti, tiez z prace nejdeš domov do vane :-)
Odpovedať
@megdesign az na to, ze ja pracujem z domu hehe :-D
Odpovedať
Profilova fotka
a mne sa najviac paci predstava, ze to wecko bude tam kde sprchac, aby som mohla ist v noci aj poslepiacky na zachod a nemusela nic obchadzat :-D
Odpovedať
@kristinela das do spar medzi dlazbu LED pasiky a pekne trafis ;-) http://www.tomshardware.sk/resize/e/8...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign nie zla vychytavka ;-) budem to musiet este vymysliet, ale to wc, tak ako tam teraz je, mi je fakt daleko :-S
Odpovedať
@akvi ok, uz zareagujem iba raz k tejto teme, je koniec koncov kazdeho osobna vec, ale ak niekto ma dostatok priestoru, odporucam dat si WC odelene. Zhrniem teda este raz preco podla mna oddelene WC. 1. otvorene WC je zdrojom fekalnych bakterii ktore budes mat rozlezene po celej kupelke, ak ti nevadi ze budes nuchat "fekalnu aerosol" tvoj problem, ja si neprosim, a prosim netvrd ze ved pri splachovani sa bakterie nesiria, nezmysel, dokazali to viacere merania, dokonca sa fekalne bakterie nasli aj niekolko metrov od zdroja, dokonca aj v inej miestnosti 2. tvoj argument z bidetom je slaby, mizerne percento ludi bidet pozna, a este mizernejsie percento ho doma ma (zial obycajni ludia si rite uteraju hajzlakom) mimochodom WC so zabudovanym bidetom nie je nic nove, da so riesit ako kompakt, potom ale nerozumiem tvojmu argumentu 3. argument o pachoch je rovnako slaby, vidim ta ako v zime pri - 10 stupnoch vetras puch 4. nevyhoda otvoreneho WC je ze pokial tam serie jeden, moze druhy akurat tak cakat, ibaze by sa kochal tym pohladom a pachom, potom ale daco nie je poriadku 5. z estetickeho hladiska to nie je v poriadku, priznavam sa, toto je len moj subjektivny nazor Nikomu neberiem nazor a ani pravo zariadit si kupelku tak ako si zela, len mi prosim netvrd ze otvorene wc je hygienickejsie, nemas preto jeden jediny argument.
Odpovedať
@arkadius111 milujem tieto sracie rozpravy..mna si sice pobavil, ale nepresvedcil, budem dalej kakat do svojho WC v kupelke a nejdem dalej rozoberat tuto temu, lebo vlastne nie je dovod na to, aby sme sa tu zhodli.. :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?