Dávali ste silikón okolo umývadla na doske?

Ahojte strechaci, len mala otazka. Ti co mate v kupelni umyvadlo na doske, hranate/okruhle, davali ste okolo potom silikon, aby nebolo vidiet tu sparu medzi doskou a umyvadlom?
Odpovedať
Profilova fotka
mame silikon, treba aj kvoli udrzbe ho dat, aby nezatekalo a nevyduvala sa doska.
Odpovedať
urcite tam dajte. priesvitny ani nebude vidiet.
Odpovedať
Profilova fotka
dali sme a katastrofa... po pol roku osupane, miestami uz ani nie je... nevravim o tom ze to nejde strhnut ked to chcem nanovo... tak musim cakat kym to poodpadava asi samo... uz by som to riesil nejako inak... len neviem ako...mozno paskou ktora je siroka cca 0,5cm a zahol by som to... neviem, ja silikon uz osobne nie...
Odpovedať
Profilova fotka
áno, priesvitný
Odpovedať
ano
Odpovedať
ano, priesvitný, bez toho to isto nie je dobry napad
Odpovedať
Profilova fotka
My sme nedali žiadny. Mne sa biely vôbec okolo umývadla nepáčil. To nevyzerá pekne ani ako nové, nie už po dlhšom používaní. Možno ešte priesvitný. Ale nemyslím, že je to bezpodmienečne nutné .Mame to tak rok a nie je žiadny problém.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie vsetky umyvadla su urcene na osadenie na dosku. Take maju ostrejsie a rovnejsie hrany ako obycajne... V kazdom pripade treba zasilikonovat proti vode. Ked to robi zrucny clovek, je to pekne a bezchyby. Ja sam s tym mam problem a to robim prerabky uz 10 rokov... Treba to skratka vediet...
Odpovedať
jednoznačne silikom tam treba,hlavne kvôli vode.Postup nanesenia silikonu.Tá časť,ktorá sa ide silikonovať,musí byť čistá,suchá,bez mastnoty.Potom silikon nanesieme jedným ťahom rovnomerne okolo umyvadla,samozrejme ten koniec nádstavca na silikone odrežeme trošku do šikma tak,aby vychádzalo cca 3 mm silikonu.Po nanesení silikonu to rozprašovačom navlhčíme jarovou vodou a silikon stiahneme pekne jedným ťahom paličkou z nanuka,kde je tá oblina,ktorá presne vytvorí rovnakú súvislú vrstvu silikonu okolo umyvadla.Čiže to,čo je navlhčené jarovou vodou,tam silikon sa neprilepí.Ked to prejdeme tou paličkou z nanuka,potom to ešte raz navlhčíme rozpračovačom a palcom dotiahneme detaily,vyzerá to nádherne,Ale používať výlučne silikon Mapei,Ceresit,alebo Murexin.
Odpovedať
Nemusiš tam dať silikón. Ja tak fungujem už druhý rok umývadlo mám uchytené na stene a okolo silikón ale pod umývadlom mám dosku a nič sa mi neodulo a to mám dvojročného syna tak si asi budeš vedieť predstaviť čo asi dokáže :-D , ale ak sa bojíš, že ti napučí doska tak natri silikónom len vnútro diery kadial ide sifón to úplne postčí.
Odpovedať
Profilova fotka
@peknateta ak je to ešte aktuálne, silikón určite áno! Ak je umývadlo určené na dosku, musí mať zabrúsenú spodnú hranu (rovná hrana) silikónový spoj tak je minimálny, takmer neviditeľný. I keď sa montuje na stenu a následne pokladá na dosku, silikón je nutný. Jednak kvôli vode, aby neprenikala pod umývadlo a taktiež kvôli hygiene. Ono nemusíte ani prskať, ale keď náhodou vylejete vodu na dosku, čo je v kúpeľni bežné, voda zatečie pod. Nábytok (doska) potom zbytočne vlhne a časom sa to prejaví. Z hygienických dôvodov najmä kvôli prachu a nečistotám, ktoré sa usádzajú pod umývadlom. Prach je všade, i v kúpeľni. Prachové usadeniny sa neskôr budú dostávať do skrinky cez výrez na sifón. Silikónujte vždy sanitárnym silikónom. Profesionál to má za 5min. a výsledok takmer neviditeľný. Ak máte bielu keramiku, použite biely silikón. Neutrálny resp. priesvitný použite v prípade, ak je keramika inej farby, alebo je dekorovaná.
Odpovedať
Článok sa načítava...
akvaristicky silikon resp. akvaristicke lepidlo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ano, urcite, kvoli vode treba. ked sa spravi kvalitne a pekne, tak s tym nemoze byt problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?