Dá sa malovať na silikón okolo vane?

Profilova fotka
dnes som velmi nestastna. povodne som chcela urobit okolo vane silikony sama ale uz ked sme mali v byte vodara kvoli inej veci poprosila som ho aby nam ich urobil. zial sme kupili blby silikon a on tam teda dal taky aky mal on, teda priesvitny. urobil to hadam dobre ale cez ten priesvitny silikon vidno ako bol nalepeny ten stary silikon a vyzera to ako spinave. nechcela som mu stat za chrbtom, robil to dost dlho, cele to strhol a cistil technickym benzinom. ale som z toho sklamana. vyzera to hrozne az zle. potrebujem radu ako by sa to dalo nejako premalovat, ake farby by sa dali pouzit na premalovanie silikonu? bud len na zmenu na bielu farbu alebo tam namalujem nieco ozdobne. dakujem za rady
Odpovedať
@asfodelka Teraz tam máte ešte ten silikón priesvitný? ak áno, dať ho kompletne dolu, kúpiť normálny silikón a spraviť to odznova. Dá sa aj svojpomocne, nie je to ťažké.
Odpovedať
Profilova fotka
@asfodelka myslim ze to nepremalujete' treba to pracne vybrat vysparat prec. Su aj pripravky na odstranenie ale ci funguju neviem. A potom kupit novy a dat ho tam.
Odpovedať
vymeniť za farebný, Ceresit má dobrú ponuku.
Odpovedať
Profilova fotka
Silikon nepremalujes. Odstranit.
Odpovedať
Tak tak... Ostrým nožom z obkladu orezať a naniesť nový. Biely prekryje transparentný, ale až vo väčších hrúbkach, nie v tenučkej vrstve.
Odpovedať
jedine odstranit a dat novy
Odpovedať
odstraniť najprv mechnicky a potom použiť odstraňovač na silikón osvedčený mám Den Braven 70503RL a potom by som použil do kúpeľne asi tiež od den bravenu Aromasil - Sanitárny silikón s vôňou Parfémovaný silikón, ktorý potlačuje nepríjemný acetátový prejav silikónu pri aplikácii a bezprostredne po nej. Príjemná vôňa postupne zaniká. Silikón je trvale elastický, farebne stály, s dlhou životnosťou v sanitárnom prostredí.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastika @frinty @43jarko @madein1974 @dedo758 @ohmm @raz0r1911 dakujem za rady. asi to aj tak urobim, teda nanovo.
Odpovedať
ak použijete silikón Ravak, vyhnete sa silnému pachu, nie je totiž acetátový ale neutrálny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?