Čo robiť pri výmene potrubia v stupačke v kúpelni?

Mám na Vás otázku, ako ste riešili problém s výmenou potrubí v stupačke, keď ste už mali zreukonštruovanú kúpelňu, dozvedela som sa, že treba vybúrať celú stenu aby sa dostali k tým potrubiam, my to nemôžeme urobiť vopred lebo bývame vo vysokom paneláku a nemôžeme si to urobiť len v rámci nášho poschodia, a byt.spoloč. momentálne neplánuje s výmenou potrubí, všetky peniaze išli na zateplenie paneláku,ale ak sa potrubie pokazí alebo príde spoločenstvo s tým že ho treba vymeniť, neviem ako sa potom zachovať,kto mi uhradí rozbitú stenu vo WC, nepoznáte nejaké riešenie???
Odpovedať
uz ju mas tu kupelku zrekonstruovanu?... alebo len idete rekonstruovat a myslis dopredu? Ak mas prvu alternativu, je mi luto, ale mate smolu. Nikto ti neuhradi skodu, iba ak (co ti prajem) sa dohodnes so spolocenstvom a prispeju dakou korunou, ale...pochybujem. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
kamoške menili pred rokom, tiež muselí pílkou rezať obkladačky a tým zväčšiť otvor v stupačke. Inak odborníci na to upozorňujú, pri rekonštrukcii myslieť na výmenu potrubí v budúcnosti a nechať pôvodný otvor taký veľký, aby neboli problémy. Veľa ľudí si necháva iba malé okienko, aby videli na merače. Nás rekonštrukcia jadra ešte len čaká, plánujeme dať na stupačku vo WC sťahovaciu roletku.
Odpovedať
Profilova fotka
riesenie poznam jedine take, ze si kupis viac obkladaciek, aby si o 5-10-15 rokov mohla postavit stenu nanovo...
Odpovedať
ahoj my sme tiež vyriešili otvor sťahovacou roletkou na mieru. otvor sme nechali pôvodnej veľkosti, hoci si neviem predstaviť, ako by tam tie rúry menili :-N =-) =-) a nerátať s tým, že bytové spoločenstvo ti niečo uhradí.... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
my ideme prerabat a nastastie na to ymslime beriem viac obkladu a dvere nechame velke na ktore sa da ten obklad v poho nalepit cize nebude ziaden problem. Jedine na co treba mysliet je objednat o nieco viac obkladu ;-)
Odpovedať
my mame tiez vacsiu zasobu obkladu prave pre takyto nejaky pripad a navyse, nastastie vo wc sme zburali staru stenu k stupackam a mame tam teraz sadrokartonovu priecku, cize ta sa da prec a nahradi novou :-)
Odpovedať
ono cele stupacky sa v barakoch nevymienaju, zvacsa si kazdy meni u seba v byte, celkovo sa do toho ludia moc nepustaju, lebo je tam problem, ze sa tolki nevedia dohodnut, u nas je to tak, ze my si zrekonstruujeme nasu cast a ked sa nahodou v buducnosti budu menit v celom baraku, tak sa napoja na nase uz vymenene tak isto riesime aj vetraciu sachtu, lebo tu nema nik zaujem menit a kurenie sme si tiez vymenili len nas okruh, az pred vchodove dvere a ked sa nieco bude menit, tak uz nie u nas vy byte, napoja sa pred
Odpovedať
my máme stupačky prosím pekne v kuchyni. Vôbec si neviem predstaviť ako to budú robiť tam. V baráku má kopu ľudý porobené kuchyne tak neviem či niekto bude rozmontovávaním súhlasiť. Až sa mi chlpy ježia keď si to predstavím.
Odpovedať
Profilova fotka
no my mame rekonstrukciu za sebou ale o vymene potrubia sa hovori uz rok a stale nic ale mame to nastastie tak ze sme davali iba sadrokarton takze aj v kupelke a aj v kuchyni ked pridu menit potrubia rozburame iba sadrokarton... obklady mame iba v sprchovom kute a pri umyvadle inak mame iba vodou umyvatelny nater :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no vymena stupaciek sa v poslednej dobe dost rozbehla, ved uz maju niektore aj 30 rokov. mojim rodicom menili stupacky uz na zrekonstruovanom zachode. nechali tam pri rekonstrukcii otvor o rozmeroch asi 1x1m. okrem toho im dolu za zachodom vyrezali asi 2 obkladacky, ale tak pekne, ze nie je vobec nic vidiet. urcite by mal byt pristup k stupacke ponechany a potom tam nevidim problem. pocula som aj take ze si ludia nechajli podpisat, ze po rekonstrukcii bude byt v poriadku. ti ktori tak urobili mali stastie, ti ktori nie mali smolu. smiesne ale je to tak
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
ahojte nemusite sa toho bat.ale tu stenu musite dat prec.ja to poznam pracujem stim.
Odpovedať
my uz mame vymenu stupaciek v zrekonstruovanej kupelni za sebou. Sice sme pri rekonstrukcii nechali otvor meter x meter volny, aj tak nam to nepomohlo a cela ta stena musela ist prec. Asi to zalezi aj na fi, ktora vam to bude menit, nasa to chcela mat rychlo za sebou, a tak sa s nimi na kompromise vobec nedalo dohodnut. Kedze sa vymena robila v stavebnom boome, bol problem zohnat fi, ktora zoberie zakazku vyrezat 5x4 kachlicky a nanovo ich osadit. A ak sa aj nasla, tak ta cena, co za to pytali, bola hrozne vysoka 8-( . Nakoniec sa nasiel sikovny chlapik, ktory nam to vypilil s vlastnorucne vyrobenou pilkou a po vymene opat osadil za cenu, ktora bola podstatne nizsia ako pri prvej fi :-) .
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahojte, nas to neminulo, museli sme spristupnit wc a stalo nas to nervy pretoze sme sa prave nastahovali a nepoznali susedov :-| , chlapik nam to vysekal a osadil novy keberit aj s kachlickami velmi rychlo nastasie a aj lacno kedze v januari nemal tolko zákaziek.dufam ze budeme mat pokoj oddteraz ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, jedna mozno primitivna otazka,ale predsa... ked ideme rekontruovat kupelnu - stupacky = vodoinstalacia? alebo vodoinstalaciiu si mozem dat vynovit a stupacky nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Stupačky sú tie trupky, ktoré vedú cez poschodia hore, máš tam trupku studenej, teplej vody, plyn odpadové rurky a čo ja viem čo ešte, no a od tých sa napája každý vo svojom byte, teda cez svoj merač, to už sa dá nazvať vodoinštalácia a tú si môžeš dať ako potrebuješ - sú to trupky v tvojom byte - podľa toho kde budeš mať umyvadlo umiestniš vodoinštaláciu - tepl., stud., odpad.... Asi tak by som ti to najlepšie vysvetlila ;-)
Odpovedať
Ahojte, som prof. obkladač a odporúčam sa pred akoukoľvek rekonštrukciou v miestach, kde je "stupačka" stále sa informovať u správcu daného vchodu, kedy sa predpokladá výmena "stupačiek". Z praxe jeho odpoveď 1-3 roky (ale nik nevie). Ak už investujeme do rekonštrukcie, vždy treba myslieť na viac rokov dopredu, veď kto z nás sa vysťahuje do 3 rokov, keď práve prerábame, investujeme... A môžete mať kľudný spánok, veď po zateplení, streche a výťahu snáď príde rad i na "stupačky" či spoločné priestory :-| . Alternatívy: napr. rolovacie dvierka, sadrokartón s maľovkou, alebo sadrokarton prichytený magnetkami v rohoch a po bokoch a naňom nalepené obkladačky (inteligentné riešenie, ľubovoľných rozmerov1-x obkladačiek, ktoré odporúčam aj pod vane, kvôli prístupu k odpadu. Každý šikovný obkladač pozná tento spôsob, magnetky su predsa lacné a funguje to perfektne, takmer nik si nevšimne, že tam nie je špárovačka, pretože sú na to aj biele plastové konštrukcie..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@viktorl chcel by som sa spytat, ako sa da (a ci sa da) nejako oddelit ta zadna stena wc (je uz oblozena, na sadrokartone, ktory je prisrobovany k profilom) a potom ju dat naspat... Alebo sa to neda? a prideme o obkladacky aj o sadrokarton a potom to musime spravit nanovo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@romco3 nas asi tiez caka vymena stupaciek a tiez to mame oblozene na sadrokartone. Ako ste dopadli? Dakujem
Odpovedať
@peterh zatial neviem ako to vyriesit
Odpovedať
@romco3 Vyzera, ze vymena rozvodov sa bude v nasom panelaku robit definitivne na jesen, vcera bol na schodzi zastupca firmy. Otvarat sa bude musiet skoro cela stena, jedine na vrchu moze ostat kusok. Cize budeme vyberat zachod, cely Geberit a davat prec sadrokarton aj s obkladackami. Firma si to este pride predtym pozriet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?