Čo robiť, ak Geberit nedostatočne splachuje?

Poraďte, prosím, už sa s tým trápime pár mesiacov. V dome bývame 10 rokov, máme 3 geberity. Postupne nám začínajú zle splachovať, voda tečie akoby len v zadnej časti, z bokov veľmi slabo, celkovo sa mi zdá, že je slabý tlak vody, keď sa spláchne. Už sme vnútro pár krát rozobrali, vyčistili, dali do nádržky na noc teplý ocot s trochou pulirapidu, predpokladáme, že nádržka by nemala byť zanesená, napriek tomu malým tlačidlom nespláchne ani toaletný papier. Dnes sme ešte vyskúšali silným prúdom prepláchnuť odtokové potrubie, ale ani to vôbec nepomohlo. Čo máme ešte urobiť, aby wc-ka fungovali? V 21. storočí neraz splachujeme geberity vodou z vedra. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela15 Ja som to riešil doma asi pred mesiacom. Dal som dolu misu - do polovice prietoku bola pripojovacia rúra (na keramike) zanesená vodným kameňom, ako aj všetky kanáliky, ktoré rozvádzajú vodu po obvode WC (misa Fénix). A čo bolo horšie - pripojovacia rúrka v Geberite (zo spodku nádrže do keramiky) bola kameňom zanesená nehorázne - bol asi len 1,5 cm priemer prietoku. Misu som postrekoval prípravkami proti kameňu asi 3 dni - zistil som, že ak to nechám po postrekovaní vyschnúť, tak to potom v pohode odpadne. Rúrku v Geberite som na vyústení dole upchal a lial som do nej teplý ocot cez nádržku - a nechal som to celý deň, opakoval som to asi 4x. Po každom zaplavení som do toho šťúral, aby sa aspoň čiastočne odlupoval kameň - len opatrne, aby ste nepoškodili rúrku. Teraz splachuje - až gate stiahne ...
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela15 Bolo to ono ?
Odpovedať
@laco17 Po koľkých rokoch cca sa ti to takto zanieslo?
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Po 10 rokoch. Mám síce na WC napojenú studničnú vodu, ale mám el. prístroj Descaler (omotaný káblik - cievka) na prívodnom potrubí (možno cca 6 rokov). Asi nebol veľmi účinný ... Tie usadeniny pripisujem miernemu pretekaniu vody z nádržky do misy, čo je síce nie veľmi viditeľné, ale pre usadzovanie účinné. To pretekanie je asi všade, čo som si všimol.
Odpovedať
@laco17 ešte neviem, ešte stále zalievame vedrom, riešime problém s oknami, aby toho nebolo málo, ale výsledok opravy dám vedieť :-)
Odpovedať
@laco17 tak konečne máme funkčné záchody, včera bol vodár, musel dať dole WC misy, rúrky boli upchaté, bola v nich hromada vápna niekde hrubá aj pol cm, sám bol prekvapený, ešte sa s tým nestretol, aby to bolo až v takom stave, po tom čo videl, sa ani nečudoval, že nám WC-ka nesplachovali. Taká "banalita" a celý deň som sa potom tešila, ako super fungujú. Ešte raz vďaka za radu. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?