Čo mohlo spôsobiť zašednutie špáre na zemi v kúpeľni?

Profilova fotka
Ahojte, stala sa mi taká vec, špára v kúpeľni a vo WC na zemi, mala byť čokoládovo hnedá a je úplne bledá, taká došeda... Nejde to ničím umyť... už som to zmývala viackrát, použila som aj roztok na odstránenie cementového povlaku, čo som kúpila v predajni farby-laky. Keď je to mokré, tak je to pekné, ale po uschnutí čistá katastrofa... Túto istú špárovačku použil murár v komore a tam je pekná hnedá. Nemohla to spôsobiť hydroizolácia čo sme dali na zem v kúpelni? Či musela nastať nejaká chyba pri zarábaní špáre? Myslíte že to pôjde niečím vyčistiť? Či lepšie bude vyšpárať a dať nanovo? Tohto sa trocha bojím, aby sa pri odstraňovaní tej špáre nedoškrkali hrany kachličiek... No som čisto zúfalá, je mi z toho doplaču... Díky za všetky rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
ešte, že nie ste chlap. Spárovačky sa robia z rôznych kysličníkov, niektoré aj z prírodných. Tu nikdy nie je istota v odtieni, pri väčších plochách sa doporučuje sáčky pred použitím pomiešať. To sa mohlo stať aj u Vás. Riešení je niekoľko, nechať to tak, po čase aj tak šáry zmenia farbu. Skutočný návrat k inej farbe je možný len výmenou hmoty. Pri normálnom odstraňovaní je riziko poškodenia minimálne.
Odpovedať
V mojom pripade sa stalo to iste. Problem nie je v sparovacke a v tom ze nebola premiesana, ale ide skor o povlak zo sadroveho alebo cementoveho prachu, ktory sa tam usadil. Nie je to mozne odstranit uspokojivo ziadnym cistiacim prostriedkom, a ani po niekolkych rokoch sa to nezlepsilo. Ale je mozne ze to sposobuju soli vapnika (alebo ine soli), lebo som mal mierny uspech s pokusom s modrym Durgolom na kupelne. Ale bolo treba drhnut spary hubkou a vysledok nie je rovnomerny (t.j. niekde sa to podarilo povlak odstranit inde som s tym ani nepohol). Moze skusit na kratkom useku vyrypat a ked zistis ze po odstraneni vrchnej vrstvy sparovacky je farba ok, tak problem nebol v sparovacke. Odstranovace cemenotveho zavoja nemaju ziadny ucinok (vyrobca HG).
Odpovedať
a nie je to lepidlo z dlazby? ja by som to vyskriabal a vysparoval znovu... resp, otazka pre niekoho kompetentného, je takyto postup dobry? lebo mna to zrejme caka, lebo na manhattan sparovacke mam sem tam sede kusky od lepidla, co sposobila nedosledna praca obkladaca
Odpovedať
Profilova fotka
@liuxko no čítala som, že je to pracná robota to vyškriabanie ale keď sa robí opatrne a dôkladne tak to je asi najlepší spôsob opravy...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?