Cim vytmelit murovany sprchovy kut?

Zdravim, majstri mi spravili zle murovany kut. Vsade tecie, miesto vysilikonovania rohov vsade pouzili fugovacku. Musim to vsetko vyskriabat a vytmelit. Poradte prosim cim. Silikon alebo polyuretanovy tmel? Ak silikon, aky je najvhodnejsi? Dakujem
Odpovedať
@lubomird silikon vo farbe sparovacky. Aspon ja to mam takto.
Odpovedať
@dominik_boksansky A aka znacka? A nemas s tym problem?
Odpovedať
@lubomird tak nepouzivam to dlho este len nedavno sme sa stahovali. Znacka rovnaka ako znacka skarovacky aj presne ten isty odtien. Nemyslim si, ze by mal byt problem ked sa to dobre spravi.
Odpovedať
@lubomird problém nie je vo fugovačke, ale v tom že pod ňou nie je hydroizolácia. Tých pár štvorakov by som vysekal, zaizoloval a nanovo obložil. Ale ak ti to stačí opraviť na nejaký krátky čas, tak existuje transparentný náter, ktorým to natrieš po povrchu a malo by to izolovať (raz to priniesol jeden zákazník, ale neviem odkiaľ to kúpil)
Odpovedať
@slavoslav problem je vo fugovacke. V rohoch boli male praskliny. Este aj okolo plastoveho zlabu dali fugovacku. Tekutou izolaciou natreli cely kut a okolo zlabu boli pasky...
Odpovedať
@lubomird tak potom nemá čo tiecť, ani ja nemám pri žľabe silión (nemám plastový, ale nerezový, a to už má skoro 10 rokov) a kúty by som im tiež nedovolil silikónovať, už po pár mesiacoch to vyzerá vo väčšine prípadov strašne. Kde nie sú dilatácie silikon nie je až tak nevyhnutný, ak je dobre spravená izolácia a obklady a dlažby sú správne nalepené a vyšpárované.
Odpovedať
@slavoslav Viem, ze sa mi snazis poradit, ale neviem ci si sa niekedy zamyslel nad tym, ze ked su v obkladackach vo fugovacke mikrotrhliny, ktore vznikaju hlavne v rohovych spojoch, tak sa ti tade dosatne voda na tu tvoju izolaciu o ktorej stale vravis, ted pod obklad a dlazbu. To je podla teba dobre???
Odpovedať
@lubomird Neviem si uplne predstavit co je pod pojmom / vsade tecie / . Ak majstri pracu odflakli , co predpokladam ze ano . Ziadal by som reklamaciu nech si to urobia odznova alebo adekvatne opravia. Nejake mikrotrhliny by namali mat na funkcnost taky vpliv. To ze to zatries niecim je ako keby si liecil zlomenu nohu brufenom. Je to iba provizorium do casu. Dnes hydroizolaciu jednoducho nanesies stetcom a nie je mozne aby to niekde tieklo. Inak aby som odpovedal na tvoju otazku . Silikonu by som sa vyhol. Ako uz bolo povedane , po kratkom case vyzera hrozne a musi sa vymenit.
Odpovedať
@lubomird Napríklad v SIKU sa dá zohnať špárovačka a silikón rovnakej farby. Teraz som to tam kupoval. Značka MAPEI
Odpovedať
Profilova fotka
Ak silikón tak Mapei alebo Wirth. Všetky ostatné značky predávané na našom trhu veľmi rýchlo splesnivejú.Popraskané špáry treba očistiť od starej špárovky a natlačiť silikón, alebo kvalitnú špároovačku.
Odpovedať
@mesarosanton Bola tam kvalitna sparovacka od Ceresitu. lenze tam kde sa spajala SDK stena s porfixovym murom v rohu sprchoveho kuta dali sparovacku. Ale jednoducho to praskla ta sparovacka. tak isto aj na zemi medzi obkladom a dlazbou. @17juraj17 ja to nechcem natriet zvonku silikonom, ale nanovo vsetko vysparat a vysilikonovat... Samozrejme, ze silikon len okolo zlabu a v rohovych spojoch..
Odpovedať
@mesarosanton Este sa spytam, nebol by lepsi polyuretanovy tmel?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nikto nic?
Odpovedať
@lubomird veruže zamyslel (a nie len ja ), ale takto by som mohol úplne spochybniť funkciu špárovačky, lebo mikrotrhlinám sa nedá vyhnúť(resp. úplne eliminovať pravdepodobnosť ich vzniku-ak mám byť presný). Preto sa zdokonaľujú izolácie pod obklady a dlažby aby voda, ktorá takto môže preniknúť nepoškodzovala podkladné konštrukcie. Ak sú obklady a dlažby nalepené ako má byť (nie na buchty alebo s nejakými dutinami v lepidle) a je správne zrealizovaná hydroizolačná vrstva, je prienik vody cez mikrotrhliny neškodný a nevšimneš si ho ani po niekoľkoročnej prevádzke (treba to samozrejme čas od času dezinfikovať, ale to je bežná údržba). Takže nie je to síce dobré, ale uškodiť by to tiež nemalo. Preto som k tomu viac tolerantný a keď to nie je nevyhnutné tak silokónom šetrím :-) Ak máš napr. detail styku nosnej steny a podlahy ktorá je na EPS, tak samozrejme podlaha za nejaký čas poklesne a vznikne asi 1-3mm trhlinka medzi obkladom a dlažbou a v tomto prípade to samozrejme so špárovačkou nevyzerá pekne (aj keď moderné izolácie dokážu zvládnuť aj takú dilatáciu), no tam by som už radšej použil dilatačnú lištu na to určenú, lebo komu by sa to chcelo po dvoch rokoch prešpárovať nanovo. Alebo tu treba skúsiť silikón :-) ale po pár rokoch sa bude treba k tomu zasa vrátiť :-)
Odpovedať
Tento tyzden mi to pridu opravit, poradi niekto, na co si dat pozor a ako a cim to spravit, aby to bolo OK?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?