Čím vizuálne oddeliť záchod pri pohľade od dverí?

Robím kúpelňu kde sa mojej lepšej polovičke nepáči že po otvorení dverí je priamo naproti nim WC podľa nej ju to úplne dehonestuje. Vpravo je vaňa a sprchovací kút, z druhej strany umývadlo, potom sú kotol-pračka-sušička-skriny-sauna. Nad záchodom je okno, fakt to nebolo kam dať lebo nad umývadlo musí zrkadlo, ak som tam chcel toto všetko natrepať inak sa to nevošlo. Potrebujem niečo polovysoké čo by teda záchod vizuálne schovalo, paraván alebo japonská stena po strop byť nemôže pretože by to bránilo prístupu svetla smerom ku dverám. Nejakú vizuálnu bariéru ktorá bude tak trochu v strede. Možno sklenená stena s poličkami na jednej strane vysoká povedzme 100-120cm, alebo čo. Nejaký konkrétny nápad? Vždy môžem záchod zrušiť, máme ešte jeden samostatný ktorý bude hlavný, ale druhý záchod sa zísť môže...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@somzvedavy nakres, rozmiestnenie a rozmery by pomohli. niekedy postaci len zmena strany otvarania dveri.
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy murovana nika do vysky cca 100-110cm
Odpovedať
presne, taky maly bar tam daj :D
Odpovedať
Profilova fotka
tiež to akurát riešim. napr.: http://lepsiebyvanie.centrum.sk/kupel... http://www.tvojdom.sk/kupelne/kupelna... alebo nejaká stena z lacobelu, len je to drahšie, alebo sklobetón. stačí aj výška 100-120cm
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy keď môj otec v päťdesiatych rokoch staval dom, mama nechápala, ako môže byť záchod (vtedy sa ešte nehovorilo WC, aj keď bol splachovací) v dome. Montér nám tvrdil, že niekde to majú priamo pri kuchyni. Aj v samostatnom WC máte pred misou paravan? A to si ešte predstavte, na čo slúži bidet (skoro som napísal debut), to už je len urážajúce.
Odpovedať
Mňa stále napadá malá knižnica ale to mi nebude schválené ;-) . Ani so zrkladlom od dverí. Také niečo ako lacobel možno.Malá zelená stena len tá by musela byť otočená k oknu, nie k dverám takže nič. @jan45 tu nie je problém so súkromím. Problém je že záchod ako centrálny bod po otvorení dverí kazí umelecký dojem z kúpelne :-D
Odpovedať
@somzvedavy ak vojte tak nieco taketo pred to, pripadne 2ks vedla seba, schova Wecko aj posluzi http://olsen-spa.cz/sk/zavesne-skrink...
Odpovedať
Profilova fotka
nákres s rozmermi by fakt pomohol. a nedá sa to nejako ináč rozmiestniť? lebo je to fakt blbá poloha záchoda. ale ak je to v dome, tak druhý záchod sa zíde.
Odpovedať
@somzvedavy postav tam malu stenu, vyska meter staci. Ja to budem riesit rovnako. ;-)
Odpovedať
@somzvedavy https://www.ravak.sk/img/_/koncept_ch...
Odpovedať
Profilova fotka
megdesign ale keď som dobre pochopila, on má to wc oproti dverám, nie napravo alebo naľavo.
Odpovedať
@kamilka22381 no a? Da pred neho stenu....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richard71 aka dlzka tej niky je optimalna ked budem mat vysku 100 a zabudovany geberit?
Odpovedať
bez nakresu sa bohovsky radi, co my vieme co sa ti tam zmesti? paravan stena - budes to obchadzat? nebude to zavadzat?
Odpovedať
pises, ze akurat prerabas kupelku. Nie si v stadiu, ze by bolo mozne to wc prelozit niekam za vanu,ci sprch.kut? Ak nie,ine ti nezostava,iba tam postavit paravan,alebo niku. Paravan ma vyhodu, ze sa da odlozit,ked nebude potrebny,nika zas ma vyhodu, ze sa da na nej urobit nejake miesto na odkladanie nejakych veci, takze moze to vyzerat,ze je tam postavena zamerne ;-)
Odpovedať
Mňa napadol sadrokartón alebo stena do tej výšky. Potom sa dá farebne pekne spraviť prípadne dať tam nejakú tapetu alebo niečo podobné.Videla som to už u známych a vyzeralo to nenásilne a pekne ale tak nikto nevie ako to bude vyzerať u vás :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mna ti to strašne zmenší priestor. Milujem verejne wc, kde máš líce na stene aby si vošiel...
Odpovedať
Riešim podobný problém a vyriešim to prekopaním celej kúpeľne tak, že záchod pôjde za dvere kde je teraz umývadlo a umývadlo pôjde oproti dverám. Kúpeľňu robil brat sám a jemu to bolo jedno... Ja musím povedať, že sa na to naozaj nedá pozerať.
Odpovedať
@ivantrnka na záchod sa nemá pozerať, na záchod sa má s*ať :-D :-D Ved počkajte, o 10 rokov budú výrobcovia ponúkať neviditeľné záchody, ktoré by sa "zapli" iba v prípade používania. Alebo výsuvné zo steny. Lebo zachod je smrrrrt.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx dlzka? no aka ti vyhovuje... aby si bol "zakryty"
Odpovedať
@bambula626 uplna topka je na lyzovacke ked tam ides s deckom obaja lyziarky, bundy :-D nechapem toto neprakticno, ti projektanti nerozmyslaju. Inak ked ideme na wecko, tiez ho vidim hned ako vojdem :-) v kupelni s ktolom,prackou by mi nevadilo oproti dveram, skor chodit okolo neho do sauny je blbe.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon mozes ty toto davat? :-D smiechy hned od rana, ty si rodeny komik, ci? :-D Ja nechapem ze niekto riesi az taketo detaily, ved wc je v konecnom dosledku to iste ako umyvadlo, rovnaka vec v kupelni, dokonca wc by som povedala ze prioritnejsia :-D tak neviem preco by mi dako malo vadit :-D
Odpovedať
Niekedy sa až rozum zastaví, ked otvorí človek nejakú diskusiu. Čo všetko ľudia úplne zbytočne riešia. Farby sedačky, aké vankúše, kde zohnať ten luster čo má sused, vzor obkladačky, akú zástenu na stenu 8-) , paravan pred hajzlík....no, čo, doba pokročila,....sme múdrejší, dôslednejší, ...v konečnom dôsledku si každý urobí potrebu, podaktorí si ani ruky neumyje a zapleskne dvere kúpeľne za sebou a život ide ďalej, či je hajzlík s oddeľ. stenou, či nie. To, že je o jeden-dva rohy viacej pre vysávač, či mop na celý život, má momentálne každý na háku.....
Odpovedať
@jullike Mne to nevadí ale tá moja je z toho veľmi nešťastná. To či je to blbosť nie je podstatné. Pretože ju nechcem vidieť nešťastnú tak to musím nejako riešiť nech si o tom myslím svoje. Momentálne som dospel k názoru že to jednoducho presuniem wc rohu aj keď budem musieť primurovať stenu aby som odpadovú rúru a kotol dám do vedľajšej miestnosti. Bude to dosť stáť ale vzťah sa nedá prepočítať na peniaze ;-) . @staronova moja v kúpelni trávi dosť času a robot rohy naviac zvládne. Určite tam s vysávačom behať nebudem.
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy krásne si to povedal: "vzťah sa nedá prepočítať na peniaze"
Odpovedať
Pokial bude tvoja zena spokojna tak neni o com radsej ho presun a nemusis potom riesit nejake zatarasy :-) ale je to zlate ze ej chces spravit po voli :-) Kazda zena travi v kupelni veeela casu a dolezite je aby bola spokojna s vysledkom ked to uz prerabate tak poriadne :-)
Odpovedať
pozastavujem sa nad tym, nie ci je toto blbost alebo nie, ale skor premyslam ake to mate vlastne vztahy... ak s niekym zijem a planujem buducnost, nebodaj staviam ci mam postavene, tak v kazdom pripade by mala byt zakladom zdraveho a fungujuceho vztahu komunikacia. bud ste mali komunikovat uz pri prvom navrhu, ale komunikujte o 106 teraz. neverim ze sa neda cloveku vysvetlit ze niektore veci technicky nejdu, alebo ze to nebudes prerabat cele a murovat steny navyse len aby ona nevidela zachod.
Odpovedať
@arven86 Poznáš knihu "Prečo muži nepočúvajú a ženy nevedia čítať mapy"? Tak moja je presne ten prípad. Darmo som jej ukazoval projekty, má oči ako jastrab ale už keď sa to rysuje. U mňa ako u muža je dôležité aby to "fungovalo" a nie ako to ladí, to mi nič nehovorí :-D Technicky ide všetko, je len otázka čo to bude stáť (zase z ruky do úst nežijeme). Inak ten múr do ktorého schovám odpadovú rúru sa bude dať krásne využiť na rozkladanie kadejakých kozmetických serepetičiek. pozdlž steny
Odpovedať
@somzvedavy, ale nielen pre Teba, existuju makety, ktore sa urobia presne do projektu, aby bolo vidno, co kde stoji, aky kus nabytku alebo umyvadla, alebo sa zahrajte s legom.
Odpovedať
@worker_falcon na záchod sa nemé pozerať... :D S týmto prístupom by sme mali dieru v zemi obitú doskami. :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?