Čím umývať lesklý obklad a batérie?

Baby poradite prosim co je najlepsie na cistenie bielej lesklej dlazby v kupelni a v sprchovacom kute a cim umyvat nerezove baterie ked mame tvrdu vodu, aby sa na ne nechytal tak moc vodny kamen?
Odpovedať
1
2
ja umývam podlahy len octovovou vodou, keď som používala prípravky na dlažbu, ostávali mi čmuhy :-(
Odpovedať
@ingrid1810 Dik, ale nemyslel som dlazbu, ale obklad...
Odpovedať
môžeš to použiť aj na obklad, trošku to páchne, ale rýchlo to vyprchá, umývam s tým aj baterie :-)
Odpovedať
@ingrid1810 vyskusam aj to. Cifom sa moze umyvat leskly obklad alebo nejakym praskom?
Odpovedať
@atlaska @blows @jankazb @gotana @liviaz PORADITE PLS?
Odpovedať
@lubomird my skôr používame tekuté v sprejy, kupujeme v Lidli W5, podľa mňa niesú až tak agresívne, raz som si na byte doničila baterie, kúpila som Domestos na baterie a nechala som to dlhšie pôsobiť, ostali tam fľaky :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird skus toto : http://www.drogerie.sk/na-vodni-kamen... na hubku, pretriet obklad ci bateriu a splachnut. Jednak rozpusti vodny kamen ( a to Senec je povestny tym, ze miesto vody mame tekuty beton) a cca tyzden drzi aj ochrannu vrstvu, voda stecie z baterie, nerobi vapenaty povlak
Odpovedať
Ja keď som umývala prvotne hrubú špinu po vykachličkovaní, tak som umývala octom a univerzálnym ekologickým prostriedkom od Feel eco. Kachličky som vyleštila Karcherom na okna čo je tá stierka a zostali krásne lesklé.. teraz už na ne prostriedok nepoužívam, nešpinia sa, nie sú nikdy mokré... iba v sprchovom kúte na ne striekam tiež od Feel eco ale čistič kúpeľne, prebehnem handričkou, opláchnem vodou a utriem do sucha tým karcherom.. a batérie utierame po každom použití v podstate, alebo minimálne ráno večer.. ale tiež striekam ten čistič kúpeľne feel eco a viem že ocot tiež výborne zaberá.. ja by som agresívne prostriedky nikdy nepoužívala.. a ono ak si zvyknete ráno po umytí sa to pretrieť a večer tiež.. tak to bude super.. pretože nič nieje lepšie ako priebežne umývanie, vytieranie.. ono akonáhle sa tam voda drží, tak sa to usádza..a ak nie vodný kameň tak minimálne nepekné mapky zostávajú... neviem no, asi som moc neporadila... Inak batériu v kuchyni leštím minimálne 5 krát denne, po každom pustení vody pri ktorom sa zašpliecha.. asi nič účinnejšie žiaľ neexistuje :(
Odpovedať
ešte k tým batériám..aj sestra má tvrdú vodu, veľmi... ale je taká lenivejšia, nie taký pedant a proste to zanedbala..a už to nejde dokonale vyčistiť, niektoré tie usadeniny tam proste sú :( tak naozaj je ideálne aspoň raz denne to vyčistiť ak si ich chcete zachovať čo najdlhšie pekné
Odpovedať
@lubomird aby sa nechytal kamen? popravde neverim ziadnym pripravkom, skusala som nejake impregnacie a je to nanic. Ja dlazbu zmyvam cistou vodou. Obklad anineumyvam,je cisty. V sprchaci obklad raz za cas eco pripravkami z DM,zn.Frosch. Pouzivala som HG cistice. Frosch pouzivam aj na ine veci v domacnosti, mmomentalne ulietavam na nich.
Odpovedať
@atlaska kamen aj necistoty, hlavne v kute mame bielu lesklu.. Mozem to aj cifom cistit tym tekutym praskom? Lebo obklad sa pri sprchovani aj zamasti podla mna, tak aby to zsilo...
Odpovedať
my pouzivame klasicku praskovu citru :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lubomird mne sa tiez na baterie, ale aj leskle obklady osvedcil ocot.
Odpovedať
@lubomird cif je zbytocny (ak myslis ten tekuty akoze praskovy), narobis sa...kup napr. ten Frosch na kupelne (zlty) alebo z DM cistic kupelne, proste nejaky ten kyselinovy cistic. To len nastriekas, hubkou ci handrickou rozotries a zmyjes...ak sa ti chce, suchou handrou prelestis a mas hotovo :)
Odpovedať
Profilova fotka
V rozprqsovaci mam ocot. Postriekam oplachnem. Sprch kut stierame po kazdom osprchovani, baterie kazde rano po umyti pretrieme svedskou handrou. Drez nerez a bateriu v kuchyni tiez octom. Ekologicke a lacne. A ucinne.
Odpovedať
@lubomird pocuj to v tom sprchaci 5 zablatenych vlciakov denne sprchujes? od coho sa ako zamasti? raz za cas /tak 8tyzdnov/ prebehnem stenu v sprchaci Froschom a hubkou. Sklo detto + kazdy po sebe ho zotre stierkou. baterie a umyvadla umyvam 1x do tyzdna, wecka podla potreby. Sprchove hlavice sme po 4,5roku teraz cistili od kamena /ale mame makku vodu/ Tekuty CIF pouzivame na topanky. Pouzivala som jeden cas aj ocot, ale ten "punc" cistoty mi chybal. mame biele leskle dlazby aj obklady.
Odpovedať
@atlaska si mi dala :-D Nie, je cisty, ale vravim, ze ked sa clovek sprchuje, tak z neho po case ostavaju asi aj mastnejsie castice.. Kupim ten Frosch teda. To sa len nastrieka a rozotrie a splachne? Aj odmasti? My zotierame cely kut aj so sklom po kazdom sprchovani tiez..
Odpovedať
@lubomird na vodny kamen na bateriach a obklade, ci umyvadlach, je najlepsi pulirapid, nic ine nie je podla mojho skusania ucinnejsie, ako toto. Dokonca mi to vycisti perfektne aj vodny kamen na skle na sprchovacom kute. Nema to nejake dlhodobe impregnacne vlastnosti, ale niekolko dni to vyzera super :)
Odpovedať
@gotana kde ho dostat kupit? diik
Odpovedať
@lubomird u nas to maju normalne v takej obycajnej drogerii, alebo ako ti napisal bosmi ten link na eshop, ja kupujem stale tento biely: http://www.drogerie.sk/na-vodni-kamen... Daj potom vediet :)
Odpovedať
@gotana @atlaska Ok, skusim. ved my to mame takmer uplne ciste ale aby to bolo 100%-tne... :-D
Odpovedať
@lubomird na Pulirapid bacha, kamoska si nim znicila drahe sedatko s bidetom-elektronicke. nech sa ti nedostane na plasty, laminaty. No ked utieras po kazdom sprchovani cely kut - uff to uz je aj na diagnozu .-) Poznala som jednych a po kazdom umyti ruk u nich musela aj navsteva dosucha vyutierat umyvadlo :-p Frosch nastriekas, utres hubkou,oplachnes ako kazdy cistic /niekto vyutiera do sucha :-D/
Odpovedať
Mne sa osvedcil tekuty Cif na kupelky. Uz ine ani nepouzivam. Pekne vycisti a nie je agresivny ako napr.Pulirapid a podobne "kyseliny"
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird ahoj, trošku oneskorene, bola dovča, ja neviem či ti spravne poradim ale ja nie som taky strašny pedant na čistotu, máme hrozne tvrdu vodu, používam pulirapid ale iba raz za tyžden, a ten je fakt najlepši aj ked som počula že je najagresivnejši - neviem, ja nechcem byť otrokom a s pulirapidom nemusim nič drhnuť donemoty, proste všetko zíde dole. Leskly obklad nemame to ti neporadím. ;-)
Odpovedať
@blows skuste tie flaky vydrhnut citronom. byvaju dobre vysledky. hoci take naozaj zajdene uz asi nie, ale za pokus nic nedate... teda az na ten jeden citron:)
Odpovedať
@lubomird z dm ten ich denk mit rozprasovac s citronovou vonou je celkom fajn
Odpovedať
@brusnatanecnica to asi nemalo patriť mne... my nemáme problém, všetko máme čistučké
Odpovedať
@blows len ci neklames :-p
Odpovedať
@lubomird príď skontrolovať ;)
Odpovedať
@blows prepac, akosi som to zle napisala, myslela som to ako odpoved pre tvoju sestru, ktorej tam ostali tie dajake usadeniny, to som myslela... pardoooon....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?