Čím lepiť sklenenu mozaiku

Výrobca má upozornenie, že na lepenie mozaiky sa maju použivať výhradne lepidla určene na zrkadla, silikonove, v žiadnom prípade nie na báze cementu. Nalepením na cementové lepidlo ( aj biele ) môže dôjsť k znehodnoteniu a následným vadám reflexnej vrstvy na spodnej strane dekorácií. Murár nám vraví že je to blbosť, čo poviete? prípadne sme rozmýšlali že nalepiť na silikon a špárovačku použiť klasicku cementovu?
Odpovedať
Profilova fotka
cementove lepidla môzu obsahovat kremicite plniva, ktore su tvrdsie ako sklo a môzu ho preto poskodit...
Odpovedať
@drasnican1 dakujem za radu :-)
Odpovedať
Pouzi mamut lepidlo a mas vystarane. Ja to pouzivam na všetko.
Odpovedať
@sorca24 ja mám spred niekoľkých rokov nalepenú v lepidle s bežnou špárovačkou a bez náznaku poškodenia, ale kto vie čo máš ty za mozaiku. Treba dodržiavať pokyny výrobcu .
Odpovedať
@slavoslav dodržali sme, nalepili sme to na lepidlo na zrkaldla Mastersil a špárovať budeme silikonom
Odpovedať
Profilova fotka
Sopro No.1 je ideálne na lepenie keramických obkladov a dlažieb, pre rýchle pokladanie a škárovanie sklenenej mozaiky. Skladom v Aquaterme : https://eshop.aquaterm.sk/index.php/p...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@blackomt pouzil si mamuta na lepenie mozaiky? skusal som to flexklebrom, neslo mi to. s mamutom mi to pride ako dobry napad
Odpovedať
@nororo Nevidím v tom žiadny problém, toto lepidlo spĺňa všetko čo aj iné na cementovej báze. Skor by som povedal že je vhodnejšie. Jedina nevyhoda je jeho cena.Aky budeš mať podklad? Este si pozriem túto stránku, majú aj transparentnu verziu. http://www.denbraven.sk/sprievodca-le...
Odpovedať
@nororo sklenena mozaika je tazka, mne to obkladac vyriesil tak, ze ju najprv nalepil silikonom na tenke plechy aby nerolovala a potom to klebrom lepil na stenu, kupodivu drzi to. Sparovacku sme dali Sopro, je najjemnejsia. Vyssie sa spomina sparovanie silikonom? To je co za somarinu?
Odpovedať
@blackomt @klara321 uz som to skusil mamutom high tack, islo to perfektne. ja som lepil mozaiku len ako pas medzi obklady (nieco na styl listely). mamut doporucujem. diky.
Odpovedať
Mamut je dobry ale ked sme lepili zdrkadla a mozaiky tak duvilax bol lepsi len bol riedkejsi :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Mne nalepili sklenené listeli a po piatich dňoch ma čakalo toto.Vie niekto poradiť prečo sa to stalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzkamsa Bohužiaľ z tých nekvalitných fotiek neviem identifikovať, čo to vlastne je a čo sa stalo. Skús to lepšie nafotiť a napísať, čo by sme tam mali vidieť. Čím to bolo lepené?
Odpovedať
@chrobak7 listeli začali meniť sfarbenie na oranžovo od spodnej nalepenej strany.Žial každá jedna.
Odpovedať
@chrobak7 toto použili na lepšie a šparovanie
Odpovedať
@chrobak7 a toto je listela odzadu
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den,ako pozeram listela je sklenena,z reflexom zo zadu,apklikacia cementoveho lepidla nieje povolena kedze pri jeho vytvrdzovani prichadza k zmrastovaniu co ma za nasledok poskodenie reflexu ,zvycajne vyrobca udava na krabicu tento udaj.
Odpovedať
@orfeo ďakujem za informáciu Áno je to listela z reflexom.Ked som povedala,že nepoužili vhodné lepidlo povedali,že to je lepidlo na sklo teda od mapeu P9.Ale na listela mali napísané transparentné silikonove bez ace. Som zvedavá ako nám dopadne reklamácia.
Odpovedať
@zuzkamsa Mám strach s toho že pri oprave a vysekavani listel porušia hydroizolaciu . Povedali mi aby som dala iné listeli,aby sa to na nich znova nespravilo. Ja chcem tie isté a aby to lepili na silikon ktorí odporúča výrobca .
Odpovedať
@orfeo toto použili na lepenie a šparovku
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den,lepidlo adesilex p9 je bezne cementove lepidlo ktore je dostupne v kazdych " stavebninach,problem vidim mozno nie tak v lepidle ako v podklade, hydroizolacia neprijme ziadnu vlhkost z lepidla takze sa musi odparit jedine cez sparu a tym padom vlhkost dlhsie posobi na reflex a moze ho poskodit,osobne myslim ze rekjlamaciu uznaju ked budete oponovat ze sa nedostatok objavuje len v mieste aplikasie hydroizol kde by aj nimi odporucane lepidlo malo dlhsiu dobu schnuitia,
Odpovedať
@orfeo ďakujem za info. Ale to poškodenie je na všetkých listelách na niektorej viac a a niektorej menej,je to aj tam kde nieje hydrizolacia (,na wc.).Som zvedavá ako to dopadne.Robila to firma ktorá ma dlhoročnú prax,ale tieto listeli lepili prvý krát.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ako teda lepite mozaiku s reflexom aby sa neposkodila ? Tiež by som chcel dať medzi obklad sklenenú mozaiku s reflexom ..aby som ju nepoškodil..je nejaké špeciálne lepidlo alebo ten mamut? Lebo co som pozeral lepidlá sú na cemtovej báze aj na sklenú mozaiku aj to spomenuté tu v linku vyššie https://eshop.aquaterm.sk/index.php/p... ..od spodu vyzerá takto ...ďakujem za radu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?