Cena práce - kúpelňa, samostatné WC

Dnes som dostal cenovú ponuku (iba práca) na realizáciu kúpelne (2.900,-€) a samostatného WC (1.300,-€) + ďalších 1.200,-€ za pomocný materiál ako špárovačky, tmely, lepidlo, poter. Keďže mám opäť raz pocit že ma chce niekto obtiahnuť o peniaze, uvítam reakcie na opodstatnenosť nákladov. Parametre kúpelne (VIZU.jpg: tvar L (2,3x2,1m, kratšia strana L-ka má iba 1,6m, výška izby 2,4m), plocha stien na obkladanie 15m2 (formát 30x60cm), dlažba 3,5m2 (15x90cm), potrebné vyliať poter, obmurovať vaňu (osadiť a zapojiť 3-otvorovú batériu do prímurovky vane) + obložiť 2 strany vane mozaikou, osadiť 1x geberit do už vysekaného otvoru, namontovať/zapojiť závesné WC, založiť žľab do sprchového kúta a vyspádovať podlahu v sprchovom kúte, hydroizolácia, osadiť dvere do niky (sprchového kúta) - 8 skrutiek, osadiť umývadlovú skrinku na stenu, osadiť stojankovú batériu, zapojiť sifony a prívody vody, osadiť podomietkový sprchový set (ručná sprcha, dážď) do sprchového kúta. Vonkajšie hrany zrezané na 45°. Osadenie zrkadlových stien/dverí nie je predmetom zákazky. Parametre samostatného WC: 1,7x1m, výška 2,4m; potrebné obmurovať 1x geberit a osadiť/zapojiť závesné WC, osadiť umývadlovú skrinku na stenu, osadiť stojankovú batériu, zapojiť sifon a prívody vody na batériu, plocha stien na obkladanie 13m2 (formát 30x60cm), dlažba 1,5m2. Osadenie dverí nie je predmetom zákazky. Zaujíma ma iba cena za práce.
Odpovedať
Daj si spraviť ešte jednu, dve ponuky a porovnaj si. 16EUR/m2 60x60cm veľmi šikovní obkladači z kraja 2017 vrátane lepidla. Sanitu by som nedával robiť obkladačom, to je práca pre vodára. Ideálne toho, ktorý robil rozvody.
Odpovedať
Preco si tu niekto mysli ,ze ked niekto da ponuku vyssiu ako on ma predstavu ho chce obtiahnut..ten clovek si tak tu pracu ceni ,vie ze ak je vysoka nebude ju mat ,proste musi byt primerana..tak ako chlieb stoji v nejakom rozpati tak aj praca ,ci auta...preco by Vad chcel niekto obtiahnut...tak povedzte ze dakujete ,ze tolko penazi nemste a je vybavene..
Odpovedať
@daralbajda Len preto že pýta 5.400,-€ za niečo čo podľa ním dodaného cenníka jednotkových prác vzhľadom na rozmery a úkony ktoré tam treba vykonať vychádza na necelých 2.000,-€. To už je dosť veľká prirážka. :-| Nič sa nedeje, však slušne som ho teraz poprosil o vysvetlenie rozdielu - nech mi pošle rozpis ako sa dopracoval k takému výsledku, lebo nateraz to vyzerá tak ako u iných odborníkov čo naceňujú všetko na "komplet" pohľadom na auto v ktorom prídete na stavbu.
Odpovedať
Nikdy nepozeram kto ma ake auto,tak stoji chleba pre bohatych a takisto pre chudobnych...asi to neviem robit,u mna je jedno kto to je ,cena je stale v mojich intenciach...a dnes mi jeden povedal ze on to na internete kupi lacnejsie..tak som mu povedal ,tak si kup,zamontuj,urob ,naco mi volas skatulu podla obrazku objedna kazdy hlupak..
Odpovedať
@pripad001 Po včerajšom stretnutí mi ten istý pán vypracoval nové cenové ponuky (tentoraz rozpísané po položkách), len pre porovnanie: kúpelňa - cena práce predvčerom 2.900€, dnes 1.600€ samostatné WC - cena práce predvčerom 1.300€, dnes 500€ Nesedia tam síce množstvá u niektorých položiek, po úprave množstiev by to bolo s prižmúrením oboch očí 1.100€ a 400€. Samozrejme miera dôvery k tomuto človeku u mňa klesla. 8-(
Odpovedať
@slavo6280 skusal, ci sa chytis, to je cele.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?