Biely kalibrovany obklad

Profilova fotka
poradte prosim znacku/seriu bieleho kalibrovaneho obkladu bez vzorov, rozmer 30x60cm. vopred vdaka
Odpovedať
ahoj, určite si pozri české RAKO - séria ZEN - je to biely lesklý rektifikovaný obklad v rozmere aký potrebuješ. Okrem toho sú aj iné alternatívy - väčšinou talianske/španielske/poľské. Tam ale to závisí od toho, do ktorej predajne zavítaš a čo majú v ponuke. Ak chceš porovnávať, tak si určite pozri aký odlesk majú jednotlivé obklady, pretože niektoré majú odlesk ako "pomarančová kôra", iné až ako zrkadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@flu5ky diik, rako som mala ako prvu volbu ale nejak je aj vo fore hrozne vela negativnych ohlasov tak zvazujem nieco ine. Ale pozriet este urcite pojdem
Odpovedať
ja predávam RAKO aj iné značky obkladov a musím povedať, že ak je RAKO obklad v 1. triede, nie nejaký výpredaj a podobne, tak sa nemáš čoho báť. Zaujímali by ma tie negatívne ohlasy a odkiaľ to majú, či od majstra čo s tým robil, alebo od koho.
Odpovedať
Profilova fotka
@flu5ky my sme pred 5 rokmi tiez jednu kupelnu oblozili rakom a nebol ziaden problem, ale teraz som zavahala. kazdopadne skusim ist pozriet, ta seria zen sa zda byt vazne presne to co potrebujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
Idete ten biely obklad kombinovať s nejakým iným? Ak áno, viete názov toho druhého obkladu? V prípade dvoch rôznych druhov obkladov je dôležitá aj kalibrácia aj rektifikácia /zabrúsenie/, aby dobre sadli spolu. Čo sa RAKO výrobkov týka, sú to skutočne kvalitné obklady a dlažby a ako píše flu5ky, ohľadom negatívnych ohlasov by som sa určite pýtal aj na majstra a spokojnosť s kvalitou montáže. Od RAKA teda v rozmere, na ktorý sa pýtate, odporúčam buď lesklý - univerzálny obklad (ZEN, MATERIA, COMBI, SYSTEM, OPTICA) alebo matný 29,8 x 59,8 cm, to je séria COMBI. Oba sú kalibrované, rektifikované.
Odpovedať
Profilova fotka
@pmacak_aquaterm dakujem velmi pekne za info. nebudeme to kombinovat, okrem dlazby bude cela kupelna biela.
Odpovedať
ako pozerám, píše sa tu o Rako....zakladala som diskusiu na túto tému, no bez odozvy....chcela som poravnávanie kvality z cenou...Rako máme u nás, boli sme pozrieť...no niektoré ceny dosť vysoké...inak ponuka super....
Odpovedať
Profilova fotka
ja zatial sama neviem, obklad co som vybrala z raka stoji 33e/m2, za tu cenu sa da zohnat aj z inych znaciek, aj ked samozrejme znacky typu marazzi atd su daleko nad.
Odpovedať
@adelaidina čo sa týka porovnania kvality a ceny tak RAKO je dobrá voľba, aj keď niektoré dlažby sú podľa mňa cenou prestrelené (ale to je len môj uhol pohľadu) v porovnaní s inými výrobcami. Na druhej strane aj lacné obklady v rozmere 20x40 od RAKA sú bezproblémové (napr. EASY za 12,50€/m2 v pastelových farbách). Predal som z toho obkladu viac ako 10 kúpeľní a nikto nemal žiadne výhrady. *to ale určite záleží aj od toho kto, čo čaká za 12€. :-)
Odpovedať
@flu5ky dík, boli sme pozerať v ZH, budeme potrebovať do celého domu cca 90m2, plus obklady, teda zvažujme Rako v centrálnom priestore a v izbách potom možno len Mercury o tom tu bola rozsiahla diskusia, že to zase nije až tak podradná kvalita, no z uplne super cenou. Zatial len zvažujeme možnosti, ešte nestaviame, len nás to čaká, tak mapujeme terén.
Odpovedať
@robinoo V danom rozmere alebo podobnom mi napadá viacero obkladov, záleží aj či chceš lesklý / matný obklad. Pozri napríklad Villeroy & Boch série BiancoNero, Tribute, Lucerna. Peronda - sériu Cosmo, Catwalk. MyBath - Vision :) Cenovo to je väčšinou okolo 20 - 26€ /m2 :) Ale zase svetová kvalita :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dako23 bola som dnes mrk v domosse villeroy&boch a maju na bielu lesklu skvelu zlavu ze stoji vazne len 25e/m2 tak je asi rozhodnute. uz vaham len nad dlazbou
Odpovedať
Článok sa načítava...
+ villeroy boch má aj špeciálnu úpravu ceramic plus...čo iní nemajú :-) dobrá voľba
Odpovedať
Profilova fotka
@flu5ky mate s tym skusenost, nie je to len reklamny tah?
Odpovedať
osobne to doma nemám, ale na predajni mám reálne vzorky s tou úpravou a sám som to skúšal (nedalo mi to - tiež neverím na reklamné kecy). Tá voda sa na tom fakt menej drží a pekne odtečie - v porovnaní s iným obkladom. Samozrejme, že malé kvapôčky zostanú ale je ich omnoho menej ako pri iných. Rád pošlem aj foto, keď bude času v práci to zopakovať. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@flu5ky super, tak mozem objednavat;) vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?