Bezbarierová kúpeľňa

Má niekto bezbarierovu kúpeľňu? Fotky by som chcel..Dakujem
Odpovedať
@evaserediova veď na internete je kopu inšpirácií na bezbariérové kúpeľne, treba tak trošku popozerať
Odpovedať
Dakujem.Už som našla
Odpovedať
@evaserediova čo konkrétne máš na mysli? Kamoška nedávno dostali byt bezbariérový nájomný. Majú to riešené tak, že sprchový je betónový. Z bokov normálne vysoké steny a z predu nič aby sa v pohode dalo vyjsť. Len treba rátať s dostatočnou odchýľkou na otočenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslím, že bezbariérová kúpeľňa je veľa super.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
Ahojte. Potrebujem prerobiť byt na bezbariérový, ešte len začínam plánovať, premýšľať. Vie mi prosím niekto povedať, aké potrebujem dodržiavať rozmery, aby sa v budúcnosti vmestil vozík všade, kde je treba?
Odpovedať
@macocha V paneláku toho veľa nenarobíš. Treba si predstaviť, že si na vozíku a chodíš po byte. My sme v dome dali všade dvere min. 80 cm široké, okrem špajze a hosťovského WC (tam sú 70-ky). Cez 80 cm prejdú myslím, že všetky invalidné vozíky. Ak je vozík menšej konštrukcie, prejde aj cez dvere 70 cm. Potom záleží od stupňa invalidity. WC by malo mať min. 180x180 cm, čo v paneláku sa asi nedá urobiť. Je to preto, lebo vedľa misy treba urobiť priestor s madlami, pomocou ktorých sa osoba bude premiestňovať na toaletu. Treba upraviť výšku umývadla. Vaňa pre vozíčkara nie je vhodná, treba urobiť sprchový kút. Prahy vo dverách nie - miesto nich len nízke prechodové lišty, prípadne len celistvá podlaha bez prechodu. Treba zohľadniť výšku kuch. linky potrebám osoby. A ideálne je mať posuvné dvere, lebo otáčavé potrebujú veľa priestoru a ťažšie sa s nimi manipuluje vozíčkarovi. Zdravý človek si to ani neuvedomí - keď otvára dvere, urobí krok dozadu. Ale vozíčkar tam nie vždy má priestor za sebou.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 díky, o tie prechody mi išlo. Teda chodba, dvere, ulička medzi nábytkom... Budem teda rátať 80 cm minimálny svetlý priestor 🙂
Odpovedať
Tu je odkaz na stránku, úplne dole je aj popis k bezbariérovej kúpelni: https://www.hornbach.sk/navody/ako-za...
Odpovedať
Profilova fotka
Prosím Vás má niekto takú tú stoličku, ktorou sa dá pacient priviezť nad WC a namiesto do vedierka všetko ide rovno do misy? Ide mi o to, v akej výške a v akých rozmeroch musí byť WC, aby sa to dalo realizovať.
Odpovedať
Ja len malinky detail, ze vinylova plavajuca podlaha si nevyzaduje prahy ani prechodove listy, takze z tohto podladu je to vhodne a lacne riesenie. Len by som si pre istotu vyskusal, ci pri otacani na vozicku nevznika nejaka staticky elektricky naboj - jednoducho ci to nekope. Treba si obliect polyesterovy sveter a povozit sa po nejakej vinylovej podlahe 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?