Akým spôsobom zväčšiť malú kúpeľnu v bytovke?

Ahojte, už som tu pred časom rozoberala podobnú tému, ale ešte raz Vás prosím o pomoc a radu :) Máme v byte veľmi malú kúpelňu, momentálne rozmery 150x140cm. Avšak chceme ju zväčšiť o cca 20 cm, čiže by mala 170x140 + WC 110x85. Možnosť úplného zrušenia chodbičky nepripadá do úvahy, nakoľko v obývačke by sme už mali 4 dverí. Prosím nejaké inšpirácie, čo navrhujete :) Lebo už som vyčerpala všetky tie, čo sú na internete :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@domcicipatcici a o tych 20 cm budete kde zvacsovat? kuchynu zmensite, ci?
Odpovedať
@szibiliak smerom do chodbičky budeme zväčšovať, chodbička je teraz cca meter široká, tak bude mať cca 80 cm potom...kuchyňu veľmi nechceme zmenšovať, nakoľko má na šírku 2,3 metra.
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici aha jasne tak to chapem, aj tak uz je dost mala a bola by skoda ju este zmensit
Odpovedať
@domcicipatcici určite nad zmenšovaním kuchyne ani nerozmýšľajte. Nič sa nestane, keď z chodbičky ubudne 20 cm.. Mňa by len zaujímalo prečo Vám vadí, že by boli štvore dvere? Osobne si myslím, že chodbička v podstate zbytočne zaberá miesto. A keby sa chodbička na totálku zrušila a urobila kúpeľňa, to by ste videli ten rozdiel ;) žiadne tlačenice v kúpeľni.
Odpovedať
@hrko 4 dvere v obývačke si myslím, že je dosť, už 3 dve si myslím, že sú dosť..chceme rohovú sedačku a len tak ju pacnúť do priestoru sa mi moc nepozdáva neviem...možno blbý názor, ale nejako si to momentálne neviem predstaviť, ale súhlasím, že je tá chodbička v chodbe zbytočnosť :/
Odpovedať
@domcicipatcici rohovú sedačku? a teraz kde máte predstavu ju dať? Myslím, že by to bolo úplne v pohode. Keby bol teda roh tej sedačky pri dverách na chodbu. Čo viem tak mnohí si to tak dávali a nemajú s tým problém. To je len o tom, že treba si pohľadať po nete nejaké obrázky a inšpirovať sa :) Lebo tá chodbička je nič. Nedá sa ani nijako prakticky využiť :/
Odpovedať
@hrko momentálne máme taký plán, že rohovú sedačku by sme dali k balkónu (na pôdoryse sú tie okna troška divne zakreslené). a oproti na stenu by sme dali telkáč s jednoduchou obývačkovou stenou.
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici ja by som tu chodbicku zrusila tiez. O 20 cm sa neoplati prerabat.A z obyvacky do kuchyne otvoreny priestor, ak to priecky dovolia. Gaucovka by bola tam ako popisujes.
Odpovedať
@majkuska keby to takto spravíme, tak gauč by tam byť nemohol, lebo by zavadzal vo vchode do kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici vsak ale tam ta chodbicka musi byt, vsak tam mate vchod do bytu, nie?
Odpovedať
@filipendo :D :D :D :D :D odpadávam ....chodbičkou sa myslí chodbička na ľavo od nápisu kúpelňa.
Odpovedať
@domcicipatcici si to tam mala asi napisat, ze to je chodbicka, aby to muzskemu pokoleniu bolo jasne :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja som robil v takom priestore naposledy taketo nieco, prikladam aj link na 360° panoramu: http://sky.easypano.com/panoramic-ima...
Odpovedať
Profilova fotka
a taketo nieco este len ako rozdelenie sanity... s otvorenym Wc http://sky.easypano.com/panoramic-ima...
Odpovedať
@zazracne_dieta veľmi pekné oba :)
Odpovedať
@domcicipatcici Ak je to mozne, ja by som uplne zrusil celu tu priecku, ktora vytvara tu chodbicku.. Sedacka moze byt aj v priestore a na pomedzi kuchyne a obyvacky sa zmesti aj jedalnesky kut (namiesto dveri)..
Odpovedať
Profilova fotka
@zazracne_dieta ten prvy je pekny, ten sa mi paci a myslim, ze konecne sa mi potvrdilo, ze aj mala bytova kupelna moze byt naozaj pekna. @domcicipatcici vela dveri? ale co si :) to nie je problem, ani sedacka v priestore nie je problem.. skus si to nechat prejst hlavou. V kupelni to urobi naozaj mnoho ak by sa zrusila ta chodbicka.
Odpovedať
Profilova fotka
@zazracne_dieta velmi pekne prace :-) tu je presne vidiet ze aj z malej kupelky sa da spravit pekne dielo :-)
Odpovedať
Tiez som za zrusenie chodbicky, zvacsenie kupelne a ostatne nechat otvoreny priestor kuchyña+obyvacka
Odpovedať
Profilova fotka
@tenerifka to je najlepsie riesenie pokial naozaj chce vecsiu tu kupelnu, ta chodva je zbytocna a zbytocny nevyuzity priestor
Odpovedať
Profilova fotka
uz si treba urcit len priority co chces mat vacsie a ci tam chces mat aj tu chodbicky, baby ti tu dobre poradili ju zrusit a zvacsit kupelku, tak snad sa dobre rozhodnes :-)
Odpovedať
Vacsiu kuchynu mozes docielit jedine zrusenim chodbicky. Jej zuzenie je podla mna bezpredmetne. Zbytocna robota. Bud to zrusit cele alebo nic ;)
Odpovedať
@domcicipatcici tuto su len dve moznosti: bud fakt zrusit tu chodbicku uplne ale sa uspokojit s mensou kupelnou a pekne ju zariadit ako ti tu navrhovali
Odpovedať
Ja by som zachod nechal. Ale zmenil celu dispoziciu. Aby mala kupelna aj okno. Cize od polky okna az ku stupackam :) a kuchyna sa potom o kus zvacsi
Odpovedať
na tvojom mieste by som sa asi vzdal tej chodbicky a radsej urobil vacsiu kupelnu. My tiez v byte riesime problem, ze kupelna je mala a co s nou.. Preotze nie je to sranda ak nahodou ideme obaja rano rovnako do prace tak sa v kupelni neustale tlacime, zrazame a podobne..
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici tak si mala napisat ze co je chodbicka :D co by si chcela od mna ako od chlapa, naozaj som myslel ze sa bavite o chodbe.
Odpovedať
@filipendo tak nejdeme zatarasiť vchod do bytu nie? :D
Odpovedať
Ja tu len napisem, ze uz nechcem rohovy gauc. Radsej 3+2. Ak mam rohovy gauc napr 3+2 (viete co myslim) tak on je aj tak 3+1 lebo v tom rohu sa dvom kolena nezmestia. Rohovy je maly. A navyse sa neda pomedzi neho prechadzat. Rohovy zavadzia. Teraz si kupim nie do U ale 3+2+3.
Odpovedať
Profilova fotka
@evica01 lenze rohovy je moda, myslim ze teraz je prave ten osial rohovych gaucov.. ale kazdeho to casom prejde. Nasi tiez kupili rohovy a mozu na nom sediet maximalne traja, aj ked na pohlad vyzera ozaj velky.
Odpovedať
@evica01 to je tlak reklám podľa mňa. Keďže každý dáva rohový gauč teraz. Ja tiež by som radšej ocenil trojku a dvojku predsa len je rozdiel keď človek môže doma usadiť 5 ľudí ako len troch..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?