Aký veľký potrebujem otvor pre sprchovú vaničku 90/90 cm

Chceme osadiť sprchovú vaničku do vymurovaného otvoru - niky. Potrebujem vedieť ako máme vymurovať priečku, aby sme mohli do vzniknutého priestoru osadiť sprchovú vaničku 90/90 cm. Je treba nechať presne 90 cm alebo nejaké centimetre navyše? :-)
Odpovedať
lahka pomoc. vyber si vanicku, odmeraj ju. Ak ma tych 90 na 90 tak pokracuj ci mas dobreho murara ktory ti vymuruje presne kolme steny a to v pravom uhle na seba. Potom pripocitaj sietku s lepidlom, nasledne lepidlo na obklad a hrubku obkladu. ked sa zmylis v kolmosti stien tak sa chyby násobia, takze nik ti nepobie presne aky velky otvor mas nechat. Orientačne 91.5 cm... Alebo druhá možnosť. osadiť vaničku potom murovat potom kachličky...ale mas problem, lebo vanicku nikdy nevyberies alebo tretia možnosť vaničku vynechat a dat dlažbu so spádom do odpadovej miriežky--- niky sa vacsinou tak riesia.
Odpovedať
Profilova fotka
@katykis Pri výbere (objednávaní) vaničky si v katalógu pozrite presné rozmery (inštalačný rozmer) na ktorý musí byť pripravená hotová, obložená nika. Vanička sa už len vloží na miesto a zatesní silikónom. Otvor preto musí byť naozaj presný. Do niky je lepším riešením skôr sprchový žľab...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?