Aký typ sprchového kútu zvoliť?

Profilova fotka
Ahojte. Potrebujeme sa rozhodnúť aký sprchac dat. Chceme iba 1 sklenenú stenu no všetci nás presviedčajú že to voda bude spliechat von tam kde nebude stena. Ze to nebude dobre. Aké máte vy sprchace? Ako ste spokojný? 😊
Odpovedať
1
2
Najdes tu o tom vela tem, naco zakladat dalsiu? https://www.modrastrecha.sk/search/?q...
Odpovedať
@slecinqa1 samozrejme, že sa vždy podarí namieriť sprchu do priestoru. Prečo nechceš mať uzavretý kút?
Odpovedať
@slecinqa1 a aky velky ho planujete?
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix chcela by som to mat po kope teda typ sprchoveho kutu a ako ste vy spokojný. Co vám vadí alebo co by ste zmenili. Nikde som takú konkrétnu tému nenasla.
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik myslím ze 100 na 90 ale rozmery ešte niesu tak dôležité. Skôr potrebujem sa rozhodnúť aký typ dáme a potom budeme riešiť rozmery.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 páčia sa mi tie kúty iba s jednou stenou no vraj to nieje praktické. Vo fotkách mam pôdorys. Ibaže sme zrušili niku ktorá mala byť ako 3 pevná stena.
Odpovedať
@slecinqa1 praveze ten rozmer je velmi dolezity. Uz som to tu raz spominala v podobnej teme ze sme boli v hoteli kde bol walk in sprchovy. Sklo malo 90 cm. Vsetka voda isla vonku. Pohodlne som sa nevedela osprchovat lebo som len na tu vodu pozerala. Kamarati maju tiez walk in a mala som moznost sa tam osprchovat. Oni maju z troch stran vymurovanu niku 2 krat 1 meter a dlzku skla maju 1,5 metra. Vtedy voda vonku neisla.
Odpovedať
@slecinqa1 pozrela som na ten tvoj podorys a vobec mi nie je jasne kde chces vopchat walk in. Jedine ze by si vanu prehodila na druhu stranu a vedla sprchoveho dala wecko. My tak budeme mat ale aj vacsiu kupelnu. Neviem vylustit rozmery z vykresu aka je vlastne velka cela kupelna?
Odpovedať
asi tak: zalezi od velkosti. Ked mate na dlzku 90 cm, tak vam voda spliechat bude. Ked budete mat ten kut dlhy 140, v pohode sa osprchujes a von nebude spliechat nic.
Odpovedať
@slecinqa1 100*90 je na walk in velmi malo.To bude urcite spliechat von aj ked si budete davat pozor.Na walk in aspon dlzku 150.
Odpovedať
Profilova fotka
mam sprchac 80x120cm, ale je to nutne minimum. Aj tak voda obcas vystrekne vonku, aj ked je rainshower nasmerovana mierne dovnutra. Kvapky su na poslednych cca 20cm, pri nudzovom vychode mam podlozku na utretie noh, takze to az tak nevadi....teda mne nie, ale veducej vydaja stravy trosku ano ked stupne do mokreho :). Ideal je samozrejme 100x150cm, ale fyzika stareho domu nepustila :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to vyriesili takto.Prechod do sprchy je 50 cm,vedla hneď vana.Rozmery su:120x120 cm.Von voda prska,ale nie je to nič,co by sa nedalo utriet.Dokonca sme si hned zvykli aj na to,ze vedla skla su dvere.Sme spokojni.A inak by som to ani nechcela.Urobit niku bolo poslednym riesenim, nechcela som opticky zmensit kupelnu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja mam takto. 120 x 75. Obcas sa udari vode von ujst, ale nic tragicke
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik rozmery kúpeľne 2,9m na 2,5m. Tu stenu samotnú na kt. ukazujem sme nevymurovali a sklo chceme na tu stenu kde mali byť dvere alebo ta co je voľná na pôdoryse.
Odpovedať
@slecinqa1 Mame podobny podorys a sprchac sme davali uzavrety.Preco chcete walk in?
Odpovedať
Osobne? Vymurovany bez skiel vaniciek a podobne 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@marcel714 hrozne sa mi páči tento štýl 😊 vanu budeme mat rohovú a myslim si ze walk in by nemal byt problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik ešte k tomu. Vaňa bude rohová takže bude viac miesta pre sprchovy a manžel hovorí ze šírka min 1m a dĺžka steny 1,1m ked dáme iba stenu.
Odpovedať
@marcel714 Kolko ta prosim ta vysiel? Akurat to riesime... Vdaka 😉
Odpovedať
@dobryden1985 zastena bola za 480€
Odpovedať
@marcel714 vdaka, a sklo kalene 8mm? Ja ma CP za 500e, iba jedna stena, kalene 8mm sklo, 97mm delene na 2ks,panty montaz, vsetko..zda sa mi to velmi vela
Odpovedať
@dobryden1985 Ja mam Huppe zastenu.je to bezpecnostne sklo s anti plaque upravou.urcite nema 8mm.To sa mi zda aj dost vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinak15 Toto ma presne moj brat.Je to super,aj prakticke,lebo voda netecie von,len mne tam chyba prirodzene svetlo.
Odpovedať
@dobryden1985 ta cena je v pohode. Mna moja aj s montazou vysla 550, 8 mm sklo na mieru. Kalene sklo je cca 70 - 80 € stvorak, plus kovanie (co som pozerala na nete jeden pant aj 60€) plus robota
Odpovedať
Priestor na povod.walk in 120x90cm sme prehodnotili a dali posuvne sklenene dvere, nelutujeme.Na dovolenke, kde sme mali walk in s rozmermi 140x90 tiez bolo troska vody von a navyse zima..
Odpovedať
@slecinqa1 meter na sklo a otvorena jedna strana je dost malo. Podla mna budes mat vodu az v polke kupelne a vana bude mokra. My mame klasiku sprchovy 90x90, dve steny sklo, dve steny mur a sprchu mam zavesenu na stene a vo vnutri je mokro vsade. Neviem si predstavit nemat jednu stranu. Ked rada upratujes tak si to tak urobte ale ja by som do toho nesla. Mas deti alebo planujes? To ked sa dieta bude sprchovat tak voda bude az na umyvadle :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik šírka by ostala taka ako v pôdoryse 100cm a dĺžka walk in by bola 110cm. Co tak meram doma je to dosť priestoru a nie sme guľatý 😁manzel si stojí za svojim že jemu sa ten štýl paci tak uvidíme. Zatiaľ máme len lepidlo na stenách takže máme čas sa rozhodnúť 😊
Odpovedať
@slecinqa1 pokial nemate 2m tak to postacuje. Ja mam tiez sirku 100cm a ked tak ruky v bok tak si ich nebucham do stien cize mam dost miesta na pohyb. @evafest vsetko je pekne, len ten biely sifon pod umyvadlom je taky dizajnovo rusivy aki koli tomu sa tam davaju skrinky alebo policka na uteraky.
Odpovedať
My sme riešili kút ako uzavretý v podkroví viac menej pre invalidného vnuka. Do tej steny v ľavo som musel schovať odvetranie, preto je hrubšia. Dvere môžu byť problém pri malej kúpeľni, že sa nedajú otvoriť. Asi preto jedná voľná stena. Ináč to nemá zmysel ak opomeniem peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme sprchový kút 900 x 1200, z dvoch strán sklo, na dlhšej 1/2 dvere. Čo sa mi páči ? - kúpelňa získala na svetlosti aj veľkosti - sklo je bez rámov, pôsobí veľmi ľahko - v sklenenom kúte sa necítim nijako stiesnene - rozmer je akurát ale privítal by som aj väčší Čo mi trochu vadí a čo by som spravil inak ? - vadí mi časte čistenie od vodného kameňa, na obklade to tak nevidno ako na skle. - asi by som ešte zväčšil rozmer - nedával by som vaničku ale odtokový žľab ( už sa nedalo ) - snažil by som sa zohnať batériu, ktorá nemá ekonomický prietok ( naozajstný tropický dážď ) Určite sprchový kút rozšírte smerom k vani. Ešte niečo : Ja som vždy mal kúpeľňu vnútri v byte bez okna. Prvé čo som spravil ( kupovali sme dom v štádiu hrubej stavby ), že som dal vybúrať úzke okná pod stropom na normálnu veľkosť. To prirodzené svetlo v kúpelni je na nezaplatenie, z vane sa pozerám do záhrady a pri dobrej viditeľnosti na Alpy. A že ma niekto zvonku vidí neriešim. Veď pri trochu väčšej vzdialenosti, okne a skle na sprchovom kúte je to viac o predstavivosti pozorovateľa.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?