Aký tvar sprchového kúta

Zdravím!Aký sprchový kút by bol vhodný do tejto kúpelni,oblý ako je v projekte alebo radšej štvorcový 90x90?Otváranie,kvôli wc v oboch prípadoch by bolo posuvné.Je možné osadiť posuvné sprchové kúty aj bez vaničky? Ja osobne by som chcel štvorcový. Každá rada dobrá
Odpovedať
Ja som.za.stvorcovy. Bude to pohodlnejšie. Stačí ze dnu dáš poličku so sprcháčmi, hlavicu s batériou (tie ti uberá u priestor) a už pri umývaní vlasov budeš lakťom buchať do dvierok... Dobra rada ešte je, nakresliť si na zem obrys kriedou, a prípadne oblozit kartónom nech ti niekto pridrží a skúsiť sa vnútri akoby osprchovat - a uvidíš ako pohodlné ti to bude. Každý cm v sprcháči navyše poteší.
Odpovedať
Odporúčam sklápacie dvere. Keď sú sklopené tak sa ušetrí veľa miesta, aj opticky to vyzerá dobre no a netreba žiadnu vaničku. Takto to máme u nás.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som bol tiez za stvorcovy skor. mal som moznost vyskusat aj taky aj taky a vyhovoval mi viac. samozrejme zalezi aj od rozmerov ale aj tak pocitovo sa mi v nom lepsie hybalo. a ten sa da spravit aj bez vanicky, co je tiez vyhoda lebo tie hlavne opticky podla mna dost uberaju miesto v takych mensich kupelniach
Odpovedať
Profilova fotka
Bez vanicky je to super,aspon ja s tym mam take skusenosti a rozhodne to aj lepsie vyzera.
Odpovedať
@richto A je možné bez vaničky namontovať aj štvorcový s posuvnými dverami?Kolieska sa točia po podlahe alebo ako sa to montuje?
Odpovedať
@pitopit a co takto? https://www.sanswiss.cz/sk/blog/kupel...
Odpovedať
@pitopit tie plytké vaničky odporúčam, lepšie na údržbu ako kachličky 🙂 a inak tie posuvné dvere behajú väčšinou v ráme sprchové kúta, nie po vaničke 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 Vďaka 🙂
Odpovedať
@pitopit hlavne si prosím všimni príspevok @lenkito10, lebo v tvojom projekte otvoríš dvere a vidíš WC 🙃 za mňa bez vaničky, mame mozaiku 3x3cm, raz za mesiac prebehnem kefkou kvôli železitej vode a vybavené. Nikde žiadne plesne. A dá sa to v pohode vyspadovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@aandrea99 ked niekomu to nevadi, ani mne by to nevadilo, ale manzelka ta bola zasadne proti aby bolo vidiet hned wc ked sa dvere otvoria 😄
Odpovedať
Napadlo ma,že by som dal sprch.kút po celej dľžke,ostalo tam 115cm+obklady.Takže by tam mal vojsť sprchový 110cmx80 ako na obrázku. Bolo by to ok? Len ešte neviem ako to doriešiť z tej strany pri vani.Dať tam sklo,vymurovať (ale len 5cm),prípadne zrezať sklo na výšku vane a dvere by doliehali na vaňu a sklo?Dalo by sa to takto napasovať?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pitopit treba ratat ze rozmer sprchaca nebude 110x80. Je to cca o 2cm kratsie koli zasunutiu do list.
Odpovedať
Profilova fotka
Napasovat sa to da, ale nebude to ok. Si si isty tym 65 cm prechodom? Ma to byt zavesne wc? Chces dat vela veci do maleho priestoru, podla mna velmi neprakticke riesenie. Nemozes kupelnu trochu zvacsit? Ak chces, pridaj cely podorys.
Odpovedať
@lenkito10 pôdorys je celkom na vrchu v mojom príspevku.Mrkni na to.Ano závesné wc.Zväčšiť to nejde,no je to trochu malé .
Odpovedať
Profilova fotka
Celkovy podorys, resp s tymi miestnostami vedla. Este sa ta spytam, co si predstavujes pod pojmom s posuvnymi dverami? Na 90 cm, sa posuvne dvere otvoria na ~40 cm. Alebo ich rozdelis na tri casti, aby bol vstup do sprchy prijatelny.
Odpovedať
Profilova fotka
Som sa zasekla pri sprche 90x90. Mali sme sprchu 120, otvor bol 50cm, takze vchadzas bokom a podla toho akej ste postavy, vam to moze byt tesne. Popozeraj si to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?