Aký je najlepší postup pri výmene obkladu v kúpelni?

Zdravím, kúpili sme byt s priateľkou a poprosil by som o pár rád pri renovácii kúpelni. Keďže som doteraz robil murárske práce skôr na dome a byt má určité špecifiká napr. pri omietkach, bol by som vďačný za každú radu. Chcel by som sa spýtať aký je najlepší postup pri výmene obkladu v kúpelni. Staré obkladačky som dal dole. Na dvoch stenách, ktoré sú z betónového panelu sa mi podarilo odstrániť skoro všetky zvyšky po lepidle, ale kedže sú na ňom nerovnosti mám v pláne tieto steny vyrovnať vyrovnávaciu maltou napr. Baumit Baumacol Planea a po vyschnutí nalepiť obklad. Prípadne dať lepidlo v hrubšej vrstve aby som docielil rovný povrch a hneď nalepiť obklad. Druhá otázka sa týka stien z porfixu. Po odstránení obkladu zostalo na porfixe lepidlo, ale keď som ho skúšal dať dole, tak drží a vylupuje sa aj s podkladom. Pri týchto stenách je dobré taktiež vyrovnať povrch vyrovnávaciu maltou, alebo je lepšie natiahnuť lepidlo na porobeton a dať aj sieťku a na takýto povrch lepiť obklad. A ešte jedna otázočka. Je dobré najskôr všetky steny napenetrovať. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Zdravim, na vyrovnanie stien postačí použiť lepidlo a sieťku. Odporúčam natrieť nasledne hydroizoláciu a potom opať lepidlo a obklad. V druhom pripade postupovať rovnako. Penetrák nikdy neuškodí.
Odpovedať
V kazdom pripade penetrovat medzi kazdou vrstvou aj ked viac zriedenym penetracnym naterom, Lepidlo pripadne nerovnosti vyrovna ale len na viac krát, v pripade velkých nerovností pouzit vyrovnavaciu maltu a nasledne na nu tiez sietku a lepidlo potom ako pise kolega hydroizolaciu a obklad, vylupnute miesta porfixu tiez pohodit maltou a nasledne presietkovat atd...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?