Akú vaňu do kúpeľne?

Poradte aku vanu dat do kupelne - 1,85x3,48m..na dlhsej strane su vodovodne kohutiky 0,78m od rohu..pravdepodobne vana by mala byt v rohu..
Odpovedať
a musí byť vaňa, naša krásna veľká rohová bola za 7 rokov využitá asi 10 krát. :-)
Odpovedať
@slavoslav ano chcem vanu kvoli detom
Odpovedať
Obycajnu obdlznikovu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
praktickejsia a ekonomickejsia je urcite obdlznikova. Deti sa radi kupu a naplnenie rohovej vane je urcite drahsie...
Odpovedať
ja mám vaňu kôli synovi chcela ju priateľka a úplne by mu stačila aj teraz (2r) obyčajná detská vanička alebo lavór , tam sa viacej vyšantí ako vo vani a za tri roky čo ju máme bola plne napustená asi tri krát . Podla mňa je to len ľudská pohodlnosť . A vôbec nieje pravda ,že rohové vane majú väčšiu litráž ako rovné . To záleží len od tipu vane. Ale zase je pravda že keď už vaňu tak poriadnu . Ja osobne mám vaňu od Roltechniku Kubic 180 , že keď si do nej ľahnem nech mi netrčia nohy von . :-) Pokial chceš ušetriť miesto určite nejakú tvarovanú asymetrickú niečo ako Vana HARMONY od Teika ale výrobcov je veľa to bol len príklad. Koniec koncov ty ju budeš kupovať a aj používat ak už radu akú vaňu kúpiť tak takú ktorá oživí kúpeľňu .
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka2010 Rozmer a tvar vane v priestore s týmito rozmermi záleží hlavne na dispozícii ostatných zriaďovacích predmetov. Umývadlo, nábytok a ostatné zriaďovacie predmety. Skúste si prečítať: http://www.kupelnovy-manual.sk/ako-si... je zhrnutie ohľadom tvaru a veľkosti a tiež čoho sa držať pri výbere ;-)
Odpovedať
potrebujem vanu do rohu - priestor 1,85x0,90..poradte
Odpovedať
@zuzka2010 my mame rohovu a viac by som si ju nedala. miesto to zaberie, ale miesto vo vani na kupanie je omnoho mensie, ako v klasickej obdlznikovej vani. cize odporucam obdlznikovu. a vanu urcite ano. super je aj sprchovy kut, ale vana musi byt podla mna aj pre deti a aj pre dospelych sa tam napr. zohriat, zrelaxovat a pod.
Odpovedať
My máme vanu Ravak LoveStory a nevieme si ju vynachvalit, deti ju volaju bazen ale je pravda ze zaroven mame aj sprchac ale len 80ku
Odpovedať
@zuzka2010 a čo tak kombináciu vane a sprch.kúta v jednom? Pozri si vaňu ideal standard connect 1700mm (kód E0204) a k nej sklenenú zástenu (kód E0268AA). Vyzerá to celkom dobre keď je to pekne obmurované a aj miesta na sprchovanie je tam dosť. Keď si ľahnem, nohy síce nemám natiahnuté, ale ja sa kúpem zriedka, ak bola tá vaňa naplnená 2krát za rok, tak to je aj veľa..
Odpovedať
My uvažujeme do pomerne malej kúpeľne kúpiť asymetrickú vaňu Be Happy http://www.sanita.cz/zbozi/30176-BE-H... Nemáme možnosť ju vyskúšať, preto ma veľmi zaujíma, či a aké skúsenosti už niekto má práve s takouto vaňou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@elka48 toto je pekne :-)
Odpovedať
@elka48 mame podobnu http://www.idealstandard.cz/detaily-v... ale je sirsia, je dobre mat vanu rozsirenu tam, kde je bateria, lebo tam sa sprchujes
Odpovedať
@ladislavr
Odpovedať
@stanica , @ladislavr, ďakujem za reakcie, batériu by sme chceli asi v prvej tretine vane (z užšej strany), no a samozrejme zástenu, ktorá by sa dala napevno primontovať na stenu(kúpelky) s možnosťou vyklápania, ibaže na vaňu Be Happy som nevidela takú peknú ako má vo fotoblogu ladislavr Chcela by som ešte vedieť, ako je to s nejakými gumičkami na zástenách – že sťažujú čistenie, alebo v čom je problém?
Odpovedať
Profilova fotka
@elka48 vaňových zásten je veľmi veľa. Vaňa Ravak BeHappy má rovné okraje, takže na ňu bude pasovať každá zástena. Len si treba vybrať variant otvárania. Silikónové lišty sú z pravidla naspodu a usmerňujú stekajúcu vodu do vane, ak sa zástena skladá z viacerých segmentov (sklápacia) môže byť i medzi jednotlivými segmentami, taktiež kvôli tesnosti. Na údržbu to má minimálny vplyv. Rovnako ako pri sprchovej zástene pri kúte...
Odpovedať
@janspanik @elka48 na kazdodennu udrzbu ta lista naspodu vplyv nema, fakt ale je, ze trochu vody v nej zostava a zbiera sa na nej vodny kamen. Teda kedze sa nam nechce po kazdom sprchovani davat ju dole. V mieste styku zasteny a okraja vane je ale ten okraj vane zvonku mierne vystupeny, takze aj bez listy je moznost odkvapkania vody mimo vane minimalna. Len zas vtedy zastena nie je dobre fixovana v zatvorenej polohe... Toto su len detaily. Skratka sme chceli vanu a myslim, ze sme urobili dobre, je prakticka aj koli inym veciam, hlavne ked je v dome male dieta.
Odpovedať
@ladislavr , @janspanik, vďačná som za za každú informáciu, dúfam, že sa nám podarí vybrať niečo tak pekné, ako som videla na fotoblogu ladislavr
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravím Vás, Akú vaňu do kúpeľne ? Táto otázka trápi mnohých a preto som pre Vás pripravil krátku video-prezentáciu v ktorej sa dozviete tie najzákladnejšie a teda aj najpodstatnejšie informácie. Nájdete ju na stránke Prvej Školy o kúpeľniach, ak potrebujete poradiť s konkrétnou otázkou napíšte na môj mail.
Odpovedať
Mame v byte 10 rokov asymetricku vanu Teiko Panama a k tomu sprchac 90x75 a je to vyborna kombinacia do panelakovej kupelne. Do vane sa zmestia aj dvaja stihli dospelaci, alebo dve male deti uplne v pohode a vdaka svojmu tvaru ma maly objem vody. Je vsak pravda, ze ju momentalne najviac vyuzivaju deti, mne so zenou viac vyhovuje sprchac. http://www.profistavba.sk/sk/Vany/Akr...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?