Akú "lacnejšiu" smaltovú vaňu ? Prípadne opravovať akrylátku ?

Ahoj strechári ... Včera som sa pekne nas*al ... Zistili sme, že sa nám poškodila naša akrylátová vaňa, ktorá má cca 2,5 roka (áno, je po záruke) ... Poškodenie je veľmi zvláštne, vaňa nie je deravá, ani poškriabaná, len sa akoby hneď za "výpusťou" na vodu oddelil akrylát od toho "laminovaného" spodku. Vznikli tam nerovnosti, keď sa na to stupí tak je vidieť ,že akrylát pracuje, prehýba sa a puká ... Pozeral som aj pod vaňu cez "servisný" otvor, no laminát zo spodu je suchý a absolútne bez známok poškodenia :/ No proste, je to na nič. Pokúšal som sa googliť, a našiel som aj 2 stránky, ktoré sa venujú renováciám a opravám poškodení akrylátovích vaní, len tie firmy vyzerajú skorej nič moc aj keď som ich oslovil, a počkám na info, nedávam tomu veľkú šancu. Predpokladám, že by tu bola "teoreticky" možná len oprava novou vložkou, a to už je iná cena ... Takže som chtiac nechtiac nútený, vaňu vymeniť, roz*r*ať obklad, vaňu pravdepodobne rozrezať s karbinou, aby sa dala vôbec nejako vytiahnuť a dať vaňu novú. Predošlá akrylátka síce asi nebola bohvieakej značky (nebol to proste ravak a podobne) ale rovnako nepatrila k lacným "shitom" ... Mám presne túto : http://www.m-a-k.cz/5001-vany-plastov... Po tejto skúsenosti akrylát nechcem vidieť ani náhodou. Dovtedy som býval v dome zo smaltovou vaňou a chcel by som sa k nej vrátiť. Do vane však teraz nechcem investovať majland a nepotrebujem 30 ročnú životnosť, nakoľko v cca 2 - 4 ročnom časovom horizonte budem chcieť byt predať. Pôvodne som chcel nejakú základnú oceľovú smaltovanú vaňu od JIKA. Našiel som však v nie o moc drahších cenách aj základné smaltové vaňe iných značiek a teda najviac ma zaujali základné modeli Kaldewei EUROWA 170x70 CM ... Oplatí sa priplatiť si aj za takýto "základný" model známej značky ? Alebo niečo iné ? Základnú smaltovú vaňu od JIKA viem mať za cca 70 Eur. Skúste prípadne niečo odporučiť, do cca 120 Eur. PS: Uvítam aj tip, ak by ste poznali v Trnave firmu, ktorá by sa o celú výmenu vane postarala, tj vyrúbala obklad, vytiahla von starú vaňu, nasadila novú (domurovala 2 múriky), zapojila sifón, obložila vybúrané obklady (mám nové v pivnici) vyšpárovala a zasilikónovala :D Mám pocit, že to budem musieť robiť sám, lebo firmy sa do takýchto robôť nehrnú :D
Odpovedať
@lubk0 tu Eurowu si vybral dobre-kvalitna je, vyzera velmi dobre (podla mna lepsie ako jika, nedavno som mala moznost porovnat) a do rozpoctu sa zmestis: http://vane.heureka.sk/kaldewei-eurow... s majstrami poradit neviem.
Odpovedať
Ahoj keď tak čítam tak by ti celkom stačila aj tá jika tie 4 roky ti vydrží na 100%
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 kaldewei eurowa.. 2,3mm hrubka , zohnas v podobnej cene ako jiku riga, ta sa robi ale v portugalsku a ma cca 1,8 hrubku.. potom cca v 2x takej cene ako eurowa ci jika najdes kaldewei cayono, ta ma uz 3,5 hrubku a zaruku 30rokov :)
Odpovedať
Ahojte Tak nakoniec jeden z renovatorov vani to vraj bude vedieť opraviť ... Tiež s pár ročnou živtnosťou, tak to risknem a skúsim to dať spraviť jemu. Cenu odhadol na 80 Eur. Vyhol by som sa tak pracnej výmene vane, tak dúfam, že to nejako vydrží ... Dám vedieť, ako to dopadlo :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?