Ako zakryt kotol v malej kupelni

Profilova fotka
ahojte, chcem sa spytat, mozno bude mat niekto dobry napad ;-) V dome mame na prizemi malu kupelnicku, resp. technicku miestnost, je tam kotol, ale aj zachod, umyvadlo a pracka. Rozmyslam, ci by sa ten kotol dal nejako "schovat ", dost to tam spati. Vid foto dole. Dakujem za kazdu radu a tip.
Odpovedať
@mizulienka biely záves? taký štvrťkruh, ako do sprchy
Odpovedať
@mizulienka my budeme kotol schovávať do vstavanej skrine,kde bude aj pračka a sušička.
Odpovedať
Profilova fotka
@erina098 .... a akýže kotol konkrétne to idete schovávať do skrine, dušička....? :-D Lebo ak elektrický, je to O.K. Ak taký, ako vidno na obrázkoch mizulienky, tak to je podľa všetkého plynový a takáto zostava sa veru nielenže nesmie zatvárať do skrine, ale, myslím si, že ani nepatrí do kúpeľne, ale do samostatnej technickej miestnosti. HORENIE POTREBUJE KYSLÍK, DÁMY! :-D
Odpovedať
@leonardom a čo v kupelni kyslík nie je a v technickej ano?a dvierka môžu byť z niečoho vzdušného.nemám na mysli klasickú skrinu.a náš kotol má externé nasávanie vzduchu.
Odpovedať
Profilova fotka
@erina098 ... - ja len citujem normy... 8-) O.i. v technickej to môže (t.j. musí!) byť riešené s trvalým vetraním - čiže prísunom kyslíka. V zime si nejaký kúpajúci sa dobráčik zavrie v kúpeľni okienko a buď ten kotol, alebo dobráčik nebude mať kyslík a skolabuje...? :-D Preto je to tak. Budete mať v kúpeľni aj počas kúpania trvale otvorené okno.. 8-) .? Toto nie je o tom, či lesklé, alebo matné dvierka... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom mas nejaky dobry napad, ako to zakryt? Je to plynovy kotol.
Odpovedať
Profilova fotka
@mizulienka urcite by som to extremne nezadebnila hlavne z bezpecnostnych dovodov. Ja by som volila vertikalne zaluzie z oboch stran. Alebo mozno nejake roletky.
Odpovedať
@leonardom bezne si plynovy kotol nasava vzduch zvonku - komin su vlastne rura v rure - jedna sluzi na odvod spalin, druha na nasavanie vzduchu, tak tu nerob z komara somara... uz ta vidim ako mas celu zimu v technickej miesnosti otvorene okno, idealne dokoran ked je vonku -20, lebo vtedy predsa kotol najviac spaluje, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@mizulienka kotol nechajte tak ako je...servisák to ocení
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 ja som myslela nieco, co bude lahko pristupne ale nebude to tam ako past na oko, hned ako otvoris dvere...nieco ako paravan napr.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@mizulienka ahoj ako si vyriesila tento problem? presne takto mi tiez zapojili kotol tiez rozmyslam ze ho niecim prekryt no neviem ako.Kotol je v kupelni prosim ta odpis dakujem
Odpovedať
@valmar mali by byť na to originál kryty, buderus protherm, viessmann ich určite má..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@daralbajda ahoj som z BA mozes mi napisat predajnu a ulicu kde by som to vedela kupit? diiik
Odpovedať
@erina098 ako ho budete servisovat v tej skrini? @mizulienka hlinikove vertikalne zaluzie ti to pekne schovaju
Odpovedať
@atlaska normalne,servis už druhý rok.otvorí dvierka a spraví čo treba..sám plynár mi to chválil.ono to je taká ošálená skrina,ale z vonku vyzerá ako normálna.priestoru je dosť.
Odpovedať
@valmar zavolaj na tech.oddelenie vyrobcu kotla,oni to poradia.
Odpovedať
To by sa aj mne pacilo, mame to takto podobne. Celkom by potesili fotky ako ste to vyriesili. @leonardom komin je samozrejme rura v rure, vsetko je bezpecne, dusicka. ;) Buderus mal aj taku peknu skrinovu verziu kotol+zasobnik, krasna jednoliata jednotka, snad ani v kuchyni by to nespatilo, ale bolo to strasne drahe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?