Ako vyriešiť pult pod umývadlo?

Ahojte, prosim viete mi poradit ako co najkrajsie vyriesit pult pod umyvadlo: pod neho by mala ist pracka a na neho umyvadlo... sirka cca 100 cm. Rada by som aby to vyzeralo tak cisto, minimalisicky - a ta pracka to tam kazi, ale vyzera to ako najuspornejsie riesenie priestoru. A vec c.2: z akeho materialu ten pult? Murovat? Kupit "dreveny"? Budem vdacna ak mate nejake konkretne napady, vizualizacie, fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze v nejakej teme o kupelniach su aj inspiracie - foto... napr. taketo riesenie - obr. som nasla niekde na nete...
Odpovedať
ak chces mat pultik 1 m siroky, tak sa ti pod neho pracka nezmesti kvoli sifonu
Odpovedať
@cerler dakujem, toto som videla v diskusii a asi to je najlepsie riesenie - vyrobit na mieru a basta, akurat ze by som asi tu pracku rada skovala nejakymi dvierkami, to by mohlo byt fajn. Len preco by sa mi to do 1m sirokeho pultu nemalo vsetko zmestit? Ani keby sme mali to umyvadlo na jednej strane a bez prepadu?
Odpovedať
Profilova fotka
@frimmie videla som na MS ale ceskej realizaciu pracky pod pultom aj s dvierkami, ale ten obr. nemam ulozeny :-( @evikg to myslela asi tak, ked mas klasicku pracku ako je na tej mojej foto ma urcite sirku 60cm - z kazdej strany kvoli manipulacii aspon po 5cm... a ostane ti z tej sirky 1m len 30cm... co je fakt malo... kazde umyvadlo musi mat prepad-odpad (sifon) a pripojenie bat. na vodu (teplu a studenu) - jedine ak by si bat. riesila zo steny... tak neviem, neviem ci sa do tych 30cm zmestis s umývadlovým sifonom... dost natesno. to budes mat v nike, al. mas uz vedla vanu, ci sprch. kut... ked mas len tych 1m?
Odpovedať
Profilova fotka
@frimmie http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... pozri aj na toto riesenie...
Odpovedať
No, mame kupelnu 1,6 x 1,6m, tak hladam setky moznosti ako tam zmestit vanu, umyvadlo aj pracku... celkom tvrdy oriesok.Cize ani ked budem mat umyvadlo polozene hore na doske, tak nemozem mat pod tym takto pracku? Hmmm. Viac centimetrov uz nevycarujem :(. Cize tato moznost asi odpada...
Odpovedať
Profilova fotka
@frimmie pracka ma vysku cca do 85cm... a umývadlo - podla ergonomie by malo byt osadene - horna hrana umývadla na 85cm... takze ak by i chcela mat pracku priamo pod umývadlom, tak to realne co sa tyka vysok nevidim... a ako vyzera ten tvoj podorys kupelne? v kt. polohe mas dvere? a ake velke?
Odpovedať
@cerler: vyzera to takto a uz si zufam :(. http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/f... Ak by sme chceli vanu, tak musim zmestit pracku aj umyvadlo na 80-90 cm, alebo 100 ak by sme brali Ravak Be happy vanu.
Odpovedať
Profilova fotka
@frimmie ta vana od Ravaku mne osobne do oka nepadla - zbytocne prekombinovany tvar... pozerala si ponuku aj iných vyrobcov? moja mama ma vanu Yukon (od Riho - tiez cesky vyrobca) 160/90cm skosena... ale maju v ponuke aj mensiu vanu 160/80cm v skoseni len 50cm - Delta (foto v prilohe). z tých alt. ak by si nechcela menit polohu dveri je najlepsia ta A (s kosenou vanou a umývadlom a prackou vedla seba...) - v tomto pripade by ro umývadielko malo byt asi aj nad vanou - kvoli tomu odpadu... a ak by ste sa rozhodli zmenit polohu dveri - tak jednoznacne ta alt. C
Odpovedať
@cerler Dakujem moc za rady. Nie je problem posunut dvere, momentalne je vsetko vyburane a oholene na kost :), takze preto hladam co najlepsie riesenie. Variant C je uplna maximalizacia ulozneho priestoru, len ked sme si to skusali na zemi nakreslit tak sme sa bali, ze sa tam ani dvaja nevojdeme... Ci hej??? PReto hladam riesenie ako upratat pracku ku vani alebo ku umyvadlu... Zajtra ideme skusat male vane - 120 a 130 cm, ci su pouzitelne, takze podla toho vylucime alebo sa rozhodneme pre tu jednu variantu. Dost radi sa ale valame vo vani, tak by som chcela mat aj variantu s dlhou vanou.
Odpovedať
Profilova fotka
@frimmie no myslim si, ze vana v dl. 120 al. 130cm nie je zrovna na lenosenie :-) snad len pre male deti... este by bola ta alt. s umývadlom vedla pracky, kt. cast pri prechadzala nad vanou - v tej zuzenej casti - ak by ste vybrali vanu zosikmenu - aj tak pri kupani - lenoseni tam mas nohy, kt. by to vobec vadit nemalo :-) v prilohe foto jednej kupelne s vanou a umývadlom na pulte - s tym, ze ten pult by sa potiahol az nad vanu a umývadlo by bolo vedla pracky min. ako sa da - kvoli odpadu...
Odpovedať
@cerler Super, toto vyzera krasne. Take tie dokombinovane male umyvadla ako je k vani Avocado alebo k tej Be happy sa mi nepacia, prave umyvadlo by som chcela co najsirsie, a toto riesenie co si prilozila vyzera krasne! Pozerali sme aj tie ine vane, take zosikmene, ako pises, aj tie su este v hre :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@frimmie http://www.sanitec.sk/product/32588 skus pozriet na tejto stranke umývadla na zapustenie (nie na dosku - tie su vysoke cca 14cm a potom by ste hornu hranu um. mali prilis vysoko). alebo nieco podobne od iných firiem... dosku by si mohla potom riesit v jenom kuse nad prackou a umývadlo do nej zapustit - urcite nebude podla ergonomie osadene na hornu hranu 85cm ale o nieco vyssie - mozno treba aj vyskusat ci takato vyska by vam vyhovovala... osobne si myslim, ze par cm to znesie :-)
Odpovedať
@cerler Dakujem!!!! Idem kreslit a skusat ze ako z toho von... tieto umyvadla su krasne, snad by sme to nejak po diskusii so stolarom a vodarom zvladli??
Odpovedať
Profilova fotka
My mame tiez polozene umyvadlo a dole vymurovany odkladaci priestor, pozri album
Odpovedať
Profilova fotka
ja len taky maly detail: umyvadlo mame osadene vo vyske 91-92 cm (hovorim o hornom okraji). nizsie by sme ho urcite nechceli. ak by si zohnala umyvadlo plytke, co v dnesnej dobe nie je problem, lebo peknych kuskov je na trhu dost, snad by si tam zmestila aj pracku :-)
Odpovedať
@chrobaak a to mate zapustene umyvadlo, hej?
Odpovedať
@reka99 a pod tym umyvadlom mate pracku? Ci len odkladaci priestor prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
nie, @frimmie. mame "normalne", bezne umyvadlo v takej vyske. ale viem si predstavit ovela krajsie, dizajnove, plytke.... hmmm, mozno raz :-)
Odpovedať
Tak mozno som nasla riesenie, ktore nam pomoze - zuzenu vanu Teiko HArmony: http://www.svet-koupelen.cz/cz-clanek...
Odpovedať
Profilova fotka
@frimmie nie nie tak ako je odfotene, len kosiky s kozmetikou. Nechcela som v kupelni ziadny nabytok ani skrinky, tak sme to vyriesili takto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?