Ako urobiť pracovnú dosku - práčka plnená zhora?

Profilova fotka
Ahojte, poradili by ste, musime mat v kuchyni pracku s hornym plnenim,ako spravit pracovnu dosku? Prosím poslite foto. Dakujem 😉
Odpovedať
1
2
@sosnicka neporadím ale veľmi by ma zaujímalo čo znamená musíme... (že prečo)...?
Odpovedať
Mozno zle chapem, ale chces mat dosku aj ponad plniaci otvor pracky? Cize ju budes mavat zatvorenu stale? To by som nerobil v ziadnom pripade.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 kupili sme byt, pracka bola v kuchyni, lebo v kupelni je rohova vana a umývadlo. Tak sne sa rozhodli ze kupelnu prerobime. Ale musime pockat pokial bude mat majster cas a ked mal prisla korona. Medzitým sa nam pokazila ladnicka, kupili sme americku, ved potom sa to pekne zmesti. Fungujeme ladnicka, pracka a pred prackou umyvacka 60tka. Teraz sa pokazila pracka. Tak sme sa rozhodli ze dame ladnicku, malu 40pracku,malu 40 umyvacku.
Odpovedať
@sosnicka a to existuje 40 umývačka?
Odpovedať
Prepac, no ako fakt som sa v tom stratil. Nemozem sem pridat nejake to foto, aby si to cloevek vedel nejak predstavit?
Odpovedať
@marta2610 Hladaj slim umyvacky, je toho celkom dost - 45cm
Odpovedať
Profilova fotka
To nebude dobre poriesene. Lebo aj keby das nad pracku pracovnu dosku, tak budes to musiet mat permanentne zavrete, co pre tu pracku nie je tiez najlepsie. A tiez tam budu prechody v pracovnej doske, takze omrvinky a taketo veci si budu padat popri pracke na zem.
Odpovedať
Profilova fotka
Chladnicka, umyvacka 60 pojde prec a dame tam dve 40. Pracku a umyvacku.
Odpovedať
radsej by som mensiu chladnicku nez pracku a umyvacku 😄 minimalne ked uz umyvacku tak klasicku lebo mam 45 po babke, ale pri prerabke som planoval miesto na 60ku ...ale kym ide ta 45 ... len je to katastrofa do toho nieco poriadne dostat ... pracku neobsluhujem ja takze neviem ...len tolko ze podmienka u nas bola v ziadnom pripade nie zhora 😄
Odpovedať
@shadowmilan prečo nie z hora ?
Odpovedať
@sosnicka píšeš musím mať práčku s horným plnením a na to dáš dosku to ako budeš tam dávať však píšeš,že tam bude doska?
Odpovedať
@shadowmilan Na byte sme mali 8 rokov zhora plnenu, v dome mame dva roky spredu plnenu. Je pravda, ze ta spredu plnena ma vacsiu kapacitu a rozhodne je tichsia, vsak ale aj stala dvakrat tolko a vazi 80kg. Komfortnejsia na obsluhu mi ale pride ta plnena zhora. @sosnicka Ta pracka si vyzaduje aby bola odchylena, ak ju budes zatvarat bude smrdiet. Ak das dosku tak, aby mohla byt odchylena, bude to moc vysoko voci vasej linke. Nie dobre riesenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tá doska musí byť hlbšia kvôli práčke ako je bežné /65cm namiesto 60cm/ upevnená sklopne na zadnú stenu. Takže 5cm pásik dosky upevnený na stenu kovovým L-kom klavírný pánt a doska 60cm hlboká šírka od linky po chladničku,alebo rozdelená tak,že výklopná časť bude len nad práčkou... Vpredu upevnenie napr.vypodložením do roviny na umývačke riadu,a prilepenie, kedže tá sa otvára spredu... Druhá možnosť je konštrukcia z kovových profilov.
Odpovedať
@marta2610 no sak polovicka si tak povedala 😄 tie zhora plnene a este aj slimky maju ale podstatne vacsiu vysku nez linka takze neviem ako do dostat “pod dosku”
Odpovedať
To ste si radsej mensiu chladnicku mali kupit, ale to uz je aj tak neskoro polemizovat, ked ju mate kupenu. Tak tam jednoducho pracovnu dosku nedavaj, ked budes mat zvrchu plnenu pracku. Neviem si predstavit, ako by ste to mali. Otazka skor na stolara
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 chcela by som nieco vymysliet mozno nieco taketo.
Odpovedať
@sosnicka myslim, ze taketo nieco ti v pohode stolar spravi. To nie je az taky problem, teda aspon ja si myslim. Uz cenovo neviem kolko to bude vychadzat, ale vyskusaj oslovit nejakeho a budes vediet.
Odpovedať
@sosnicka my sme napriklad pracku zhora plnenu schovali do vstavanej skrine na chodbe. Tiez sme prerabali kupelnu a len sme potiahli rozvody trochu dalej do chodby. Toto riesenie je velmi neprakticke.
Odpovedať
@sosnicka uzke umyvacky su vsetky 45, takze pocitaj s tym. Ja by som dala uzku umyvacku hned vedla linky, ale tak aby sa dali dvierka otvarat. Na volne stojacej umyvacke je dekel, ktory mozes pouzivat ako pracovnu plochu. Chladnicku do stredu a pracku do kuta vedla chladnicky. Bude moct byt aj otvorena ked sa prat nebude.
Odpovedať
Tá chladnička je pre koľkých ľudí? Môj odhad - minimálne 6...
Odpovedať
Profilova fotka
@sosnicka to nevyzerá zle, no neviem, ako by som sa ja napríklad osobne zohýbala cez ten pult az do pracky. Na mňa by to bolo napríklad ďaleko
Odpovedať
Profilova fotka
Ten obklad pracky dlho nevydrzi ta zvysena vlhkost mu da zabrat. Tiez pracku neobsluhujem ale myslim si ze permanentne zavreta pracka bude plesniviet.
Odpovedať
Profilova fotka
@sosnicka fúha, tak toto je veľmi nepraktické. Nedá sa Vám niekde inde schovať tú pračku?
Odpovedať
podoba čiste náhodná
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix 😂😂😂😂
Odpovedať
@sosnicka Mne sa ten nápad ani trošku nepáči /je to môj názor/ v každom prípade by som nevolil práčku v Tvojom prípade zvrchu...ale spredu.. Ak budeš potrebovať sa dostať k práčke je problém..Myslím si že takto riešenie umiestnenia práčky budeš mať viac starostí ako radosti ;-) Kúpiť práčku slim a máš vyriešené...No ale je to len môj názor, je na Tebe ako to aj zrealizuješ, veď to budeš používať Ty... ;-) Veľa zdaru pri rozhodovaní... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix tak toto si zabil 😄 😄 😄 😄
Odpovedať
@kejsix ..ten čo bude sedieť na "tróne" nebude mať ďaleko k "sifonu a ke kávě" :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo hned ako nalozi moze zaroven vykladat 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Toto neviem či je moc praktické, akože chápem, že chcete aj priestor ušetriť a využiť čo sa dá, ale toto by som doma nechcel. Najmä práčka by nemala byť permanentne zavretá, čo by v takomto prípade hrozilo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?