Ako ukryť kotol v kúpelni?

dobry den. kotol mame umiestneny v kupelni v takom vyklenku sirokom cca 80cm. rozmyslala som nad jeho ukrytim za zaluziu. nemate niekto skusenosti? predsa len, tie zaluzie na oknach su trosku specificke, maju vodiace lanka, na profile okna je to zpredu nasrobovane... v interierii by to potrebovalo asi ine uchytenie, tie vodiace lanka by tam zavadzali. nemate pripadne ine inspiracie? dakujem
Odpovedať
1
2
ahoj, skus pozriet v kike - maju tam rozne rolety, zaluzie a pod. ja tiez nieco take planujem, ale este nie som rozhodnuta, co tam dam
Odpovedať
Profilova fotka
takto máme schovaný kotol my http://www.modrastrecha.sk/album/view... je to v pohode, nosná časť žalúzie je uchytená v strope, spodok dosadne na zem, takže sa to ani nekrúti, ani neposúva
Odpovedať
jarabica vzhladom na sirku 80 cm by som ti odporucala vertikalne zaluzie kukni link ;-) http://images.google.sk/images?hl=sk&... pre ostatnych ktory maju vacsi priestor je super riesenie napr. z ikei seria kvartal http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/cat... my to tak ideme tiez riesit, a dokonca sa daju aj obmienat ked ma to omrzi ;-)
Odpovedať
my mame kotol za vertikalnymi hlinikovymi zaluziami. No problem.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja by som tam nedavala zaluzie, ale taky panel, co ma skryte zatvaranie (typ pero-gulicka-zarazka) zaluzie sa blbo cistia, ked ich budes mat od vody a vodneho kamena.
Odpovedať
ale kotol potrebuje neustaly prisun vzduchu, nie? my tiez riesime tento problem a tak ako to ma fleuerette to vyzera super. tie zavesy a panely, toho by som sa bala....musi to mat vetranie...
Odpovedať
fleuerette a kde ste tie zaluzie zohnali? aka je ich sirka?
Odpovedať
Profilova fotka
sirinka, na to sa dava taka mriezka ... a navyse ten panel nemusi byt na celu vysku steny
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali mat povodne kotol tiez v kupelni, ale kedze sme spekulovali tak, aby kupelna bola pekna a kotol nam to nespatil, tak sme nasli ine riesenie. V chodbe sme mali priestor siroky asi tak 140 cm, kedze kotol je 60 cm siroky a je to pomerne vzhladna skrina, tak sme sa rozhodli ze ho zabudujeme do satnikovej skrine. Vobec to neposobi rusivo a akykolvek hluk z neho je tlmeny aj matovanymi dverami. Blizsie foto na v mojom albume.
Odpovedať
Profilova fotka
no vidis sirinka aj snehulienka ho ma za dverami a dobre je. este porad ako ste si poradili s odvetranim ;-)
Odpovedať
ahoje, my to mame podobne ako fleurette ale nemame to vertikalne ale horizontalne vo farbe obkladu a mam podtym este aj pracku, takze som to schovala vsetko, ked potrebujem tak si to cele odhrniem a dostanem sa vsade, no a objednali sme to na mieru od vyrobcu zaluzii a nebol s tym problem aj to namontovali v podstate na plafon velkost cca 90cm a vyska 250cm a stalo to aj s robotou 1700 takze doporucujem
Odpovedať
Profilova fotka
žalúzie nám spravili na mieru, keď nám boli zameriavať žalúzie na okná a sieťky. čo sa týka čistenia, tak žalúzie na kotli sú asi najčistejšie, až by som povedala bezúdržbové. v ich priestore sa nemanipuluje s vodou ani s ničým iným, takže nehrozí vodný kameň. Okrem toho ja mám za nimi schovaný vysávač, metly a vedrá, takže to minimálne raz za dva dni vyhrniem a tým opadne ešte aj prach :-D :-D :-D . takže sú naozaj bezúdržbové
Odpovedať
Článok sa načítava...
nemate niekto foto ako to vyzera s vertikalnymi zaluziami? co sa tyka odvetravania, my mame spraveny odvetravaci otvor priamo von (kedze je to vonkajsia stena)
Odpovedať
dakujem za odpovede a za tipy. fluerette, presne tvoju fotku som videla v albumoch, ale spatne som ju uz nevedela najst a ukazat manzelovi, ten si to nevie predstavit. takze tie vodiace lanka tam nemate? horizontalne zaluzie sa mi zdaju najlepsie riesenie aj kvoli odvetravaniu a perfektne to zamaskuje ten bordel pod kotlom :-) najskor som rozmyslala a neskor bola pevne rozhodnuta pre bambusove horizontalne zaluzie, ale cenu 6000sk som tazko travila...
Odpovedať
Profilova fotka
môžem ti to odfotiť detailnejšie ;-)
Odpovedať
to by som bola ozaj rada ;-)
Odpovedať
a co takto kupit vstavany kotol,teda kotol,ktory je umiestneny nie na stene ale v stene
Odpovedať
Profilova fotka
brkoslav: tak o takom som zatial nepocula - hod tu foto nech si to vieme predstavit...
Odpovedať
no pozri si stranku kotlov immergas a konkretne kotol Immergas Extra Intra Star,je to kotol,ktory je zabudovatelny do steny,cize do steny spravis vyklenok osadis kotol,na to nahodis nejake predne dvierka a hotovo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
brkoslav: tak tu www stranku som si pozrela, aj kotol v katalogu... je to iste super vyhoda mat takyto kotol, kt. sa osadi do vyklenku - musi sa s nim samozrejme uvazovat uz pri projekte, ci realizacii stavby( teda s tym vyklenkom ako stavebnou upravou) a cena je asi o 238 eur bez dph vyssia ako u kotla rovnakej kategorie, kt. sa osadza klasicky :(. jarabica - ktora tuto temu otvorila - urcite takyto spec. kotol nema - a preto hlada riesenie, aj kvoli estetike (ako predpokladam) aj kvoli odvetraniu, kt. musi byt z bezpecnostneho hladiska u plyn. kotlov... myslim, si ze v jej pripade su tie zaluzie najvyhodnejsie - nech su uz z akehokolvek materialu, farby a tech. prevedenia. a snad sa pochvali nejakym tym fotom v albume po realizacii :-) my mame rieseny kotol na ohrev vody a tiez na kurenie v casti kuchyne - je sucastou kuch. zostavy - vid navrh v mojom albume (mylne sa niekto domnieva, ze ta vysoka "skrina" vpravo je zabudovatelna chladnicka - je to len fingovanie nasho kotla a kopu ulozneho priestoru pre ine nemenej dolezitych veci v kuchyni :-) http://www.modrastrecha.sk/album/view...
Odpovedať
cerler ta cena zabudovatelneho kotla je priblizne taka ista ako aj inych kotlov,mame ho doma,takze hovorim z vlastnej skusenosti.netreba tu zavadzat ludi mylnymi informaciami ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
na tej stranke je cennik - snad viem este citat... :-)
Odpovedať
cerler to je tak ako v tej reklame,ved ju poznas:mame bezny cistiaci prostriedok a nas persil je lacnejsi ako bezny cistiaci prostriedok. :-) takze asi tolko mi povedala ta veta je drahsi o 238 Eur od akych kotlov, s akymi parametrami,s akou ucinnostou, s akym vykonom??????????????????????????????????? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
inak tato tema nie je o kotloch, ale ako riesit jeho esteticke zakrytie... :-)
Odpovedať
cerler-elegantne vykorculovanie na jednotku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak si porovnaj parametre z rovnakej rady kotla o stranu dopredu s tym tvojim na zabudovanie a je to detto - pre mna ako laika, rovnake parametre, len iny vzhlad, a samozrejme rozdiel v cene :-) a ty si tu tiez korculujes v inych temach ako sa ti zachce :-) ty taky humorista :-)
Odpovedať
cerler,nie ja som len chcel poradit,lebo ak dobre pocitam ;-) tak mi to vyjde stale tak isto ako kotle s podobnymi parametrami.vies dajme tomu ten kotol je drahsi o 238 Eur,no ale vy tu pisete o zaluzi,ty tusim konkretne chces kotol ukryt do nejakej skrine...chi...chi...chi,hm no vychadza mi to vase riesenie tusim drahsie ako ten vstavany kotol,lebo zaluzie ani tu skrinu mi predsa nikto zadarmo neda.
Odpovedať
Profilova fotka
ked budem mat zrealizovanu moju kuchynu potom hodim foto chi, chi, chi ja - v mojom pripade neriesim len kotol ale aj ulozny priestor v kuchyni, ktory by som musela tak ci tak riesit. a toto sa mi zda najlepsi sposob - zaluzie by v mijom priestore kuchyne posobili dost rusivo a zabudovavat kotol do obvodoveho muriva v nasm pripade uz nie je realne - nakolko my prerabame starsi rod. domcek.
Odpovedať
Profilova fotka
tak si vytvor aj ty nejaky album, nech su aj tvoje riesenia takychto pripadov niekomu na inspiraciu, ja osobne sa necham oslovit kazdym dobrym napadom. tak hor sa do fotenia - nech to riesenie kotla a dvierok, alebo ako to mas ty doma vidime vsetci :-)
Odpovedať
no ale akosi nikto tu nehovori o tom,ze tie riesenia umiestnenia kotla do skrine alebo za zaluzie su antitechnicke,tie kotle nie su na to stavane,kazdy tento "klasicky" kotol musi mat dostatocny pristup vzduchu,to vam povie kazdy jeden servisny technik a ak nesplnate tieto predpoklady tak ten kotol ani nezapoji a neuvedie vobec do prevadzky.takze v tom vidim problem,ze vy hovorite o estetickych rieseniach a to podstatne akosi unika. :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?