Ako trvalo odstranit plesen v sprchovom kute?

Zdravim, prosim o overeny postup ako raz a navzdy odstranit plesen okolo odtoku v sprchovom kute. Bol pouzity sanitarny silikon ale nejak nepomaha. Alebo kompletne odstranit ten silikon a dat tam nejaky iny? Dakujem za overene rady Pavol
Odpovedať
Vystriekať savom, nechať pôsobiť a potom umyť. No a na prevenciu pomôže iba nízka vlhkosť v miestnosti, časté vetranie a zároveň nepodchladzovanie muriva.
Odpovedať
Asi nebola použitý kvalitný silikón. Najprv to vystriekaj SAVOM aby sa ti tá plieseň nešírila . Na silikón sa predáva prípravok,ktorý ti ho uvoľní a nanovo zasilikonovať. Ja som použil CERESIT a iný by som ani nedal.
Odpovedať
my to máme stále.dookola savujem a potom odstránime starý silikón a dávame nový.už mi to lezie na nervy :-(
Odpovedať
@lucialutt A aký silikón používate? Ja som dal CERESIT a už rok ho tam mám a bez problémov. Samozrejme mám dobre odvetranú kúpeľňu aby tam nebolo vlhko.
Odpovedať
Profilova fotka
@malinhot za 1. to co je na obr. nie je odborne zasilikonovane ale cista katastrofa - cim skor odstranit. Nesmu tam byt ziadne medzery , spary v silikone... musi to byt co najhladsie, aby sa plesne co najtazsie uchytili.. 2. Pokial budu mat plesne podmienky vytvoria sa vzdy, bez ohladu na pouzity silikon... tede riesenie. vsetko dokladne zoskrabat, presilikonavat , vetrat. pripadne kriticke kuty vzdy dosucha poutierat..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Myslím, že je viacej tých, čo sužuje plesnejuci silikón v sprchovom kúte. No ak som jediná, tak ma neukamenujte. 🙂 A mám otázku. Mate niekto zasparovanu fugu medzi dlažbou a odtokovym zlabom? Lebo sa nám objavila pleseň, tak som ten silikón odstránila a v tej fuge bolo celkom dost vody. Upodozrievam ten silikón, že o ten plast neprilnul tak ako o dlažbu a voda nám tam prenikala..preto rozmýšľame, že si to zasparujeme. Vďaka za názor a radu.
Odpovedať
priemyselny silikon ... ale kazdopadne, nesmie sa tam drzat voda ... s tymito zlabmy je dost problemov, ale aspon pekne vyzeraju ked su nove
Odpovedať
@shadowmilan ďakujem za reakciu uz som pozerala všelijaké silikóny, no mam pocit, že s plastom nie sú kamaráti .. A s klasickou sparovackou nemáš skúsenosti?stáť na tom zľabe nebudeme, nemusela by popraskat, no neviem ako reaguje na plast..
Odpovedať
sparovacka popraska, tepelna roztaznost ked sa od teplej vody zohreje a potom ochladne ... nemate tam velmi zimu ? vetra sa ? voda by tam ale stat nemala ...
Odpovedať
Profilova fotka
No ved to, keby tak dobre vyzerali aj po case a nielen ked su nove. Ten priemyselny bude casom tiez zajdeny a kadejaky, nie?
Odpovedať
@shadowmilan je to kúpeľňa s oknom, dvere otvorené takmer stále...zasilikonovala som to ja, takže nie som žiadny profi, ale vyhrala som sa s tým, ako keby som sebe robila. A jarou som to nestriekala, urobene to bolo nasucho..no nechám si poradiť. Ešte ma napadlo, ci by nepomohlo trochu ten plastový rám žľabu presmirglovat, žeby silikón lepšie prilnul.
Odpovedať
urobit tak, aby sa ti natom silikone nedrzala voda ...ale aby stekala dole ...to znamena vyssie ako hrana zlabu zospadovany k nej
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janahu7 to myslim, ze by ti az tak nezarucilo to presmirglovanie, ze to bude aj lepsie drzat. Skus pridat fotku 🙂
Odpovedať
to presmirglovavanie na to nejaky ucinok mat podla mna nebude
Odpovedať
@marrkus už som zistila, že skôr odmastenie liehom bude účinnejšie @jakabu @shadowmilan vlastne aj obklad som viac-menej robila ja a mi to aj vyšlo ze je to k žľabu "vyspadovane" Takže tam voda nestojí. Lepšie sa mi to odfotiť nedalo..už som si to prelepila páskou, lebo nakoniec to predsa do hĺbky zasparujeme a vrch prebehnem silikonom
Odpovedať
@janahu7 ja som tento detail nepodcenil a vsade pred aplikaciou silikonu som pouzil na to urceny "zaklad". http://www.bazeny-eshop.sk/odmastovac... Ako vzdy na mna tety v stavebninach pozerali co zase vymýšľam za internetove blbosti, ale aspon sa daco priucili 🙂 Ale myslim si ze akykolvek odmastovac by mal fungovat, sled som mal vsetko od mapei bral som to ako samozrejmost.
Odpovedať
@rkorba učíme sa každý deň 🙂 mame denaturovany lieh, mohol by stačiť, že?
Odpovedať
@janahu7 no možno budem za debila alebo existujú rôzne žľaby🤔 ale načo ti tam je ten silikón? Veď voda odteká do žľabu, nie? My to máme tri roky takto a silikonovat mi to ani nenapadlo. Veď ten žľab treba občas aj vyčistiť 🤔
Odpovedať
@aandrea99 silikon je medzi vanickou zlabu a dlazbou, nie medzi rostom a vanickou
Odpovedať
@aandrea99 zle si to pochopila, išlo mi o tu fugu, ako píše @cukrik25 rošt dám preč a "občas" to čistim 🙂
Odpovedať
@janahu7 tak pardon, z foto som to nepochopila 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?