Ako riešiť záchod bez vetrania?

Ahojte, kúpili sme byt, v ktorom je záchod bez vetrania. Vadí nám to a chceli by sme to riešiť. Má s tým niekto skúsenosť, ako ste to riešili Vy ???
Odpovedať
@83martinka WC je v strede bytu alebo pri obvodovej stene?
Odpovedať
my sme vyviedli ruru cez dalsiu izbu na fasadu. Ruru sme zamaskovali sadrokartonovym podhladom.
Odpovedať
@blacksr WC je v strede bytu
Odpovedať
@83martinka No, tak potom môže sa to urobiť tak, že sa dá odťahový ventilátor, rúra v podhľade a von cez fasádu, kde nie je zrovna okno. Ako navrhla @evikg. Alebo napojiť odťah z kúpeľne do spoločnej šachty - to bude lacnejšie riešenie. Odťahový ventilátor by mohol byť napojený cez časový spínač, aby odvetrával nielen po použití WC, ale aj hocikedy počas dňa / noci, aby sa v byte priebežne vymieňal vzduch. Prisávať sa bude cez netesnosti čerstvý. Prípadne mať kľučku v polohe mikroventilácia. Alebo riešením môže byť taký systém prisávacích jednotiek, ktoré komunikujú s odťahom v soc. zariadení. Ale to už je drahšie riešenie, ktoré rieši nielen odťah smradu, ale komfortné vetranie celého bytu.
Odpovedať
Profilova fotka
V byte je wc urcite blizko stupacky .do stupacky spravit otvor a namontovat ventilator.
Odpovedať
Ďakujem za typy, najlepšia alternatíva pre nás bude asi dať ventilátor do stupačky ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Tiez to riesim a nakoniec sme sa rozhodli pre Geberit s odsavanim a recyklaciou vzduchu, nastastie to bude len taky zalozny zachod.
Odpovedať
Profilova fotka
@83martinka Zdravím Vás, Kedže ste sa rozhodli pre ventilátor do stúpačky, nezabudnite kúpiť ventilátor so spätnou klapkou . Výbornú ponuku kvalitných,tichých ventilátorov majú v domosse. Nemôžem sem dať link, ak by ste potrebovali napíšte na mail.
Odpovedať
@skolaokupelniach tak ten posledny odstavec by mal byt povinny pre mojich susedov,ak zapnu/azabudnu/vypnut ventilator v zachode huci to aj pol hodiny na celu bytovku :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?