Ako riešiť podlahu pod vaňou pri podlahovom kúrení?

Ako ste riešili podlahu pod vaňou? V kúpeľni bude podlahové kúrenie. Treba vaňu oddeliť dilatáciou od ostatnej podlahy v kúpeľni? A čo polystyrén v podlahe?
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero My sme vanu osadili len na poter. Podlahu sme riesili az po osadeni vane.
Odpovedať
@mom3 čiže EPS - poter - vaňa? U mňa bude v podlahe dosť hrubý polystyrén. Kurenár mi odporúča dať pod vaňu menšiu hrúbku polystyrénu a vynechať podlahovku a poter. Do toho zníženého miesta pod vaňou potom vyliať samostatnú vrstvu betónu. Vaňa bude potom akoby osadené nižšie, vzhľadom na výšku poteru v kúpeľni. Robí sa to tak?
Odpovedať
@calimero poter naplnenú vaňu musí uniesť bez problémov ak použiješ podlahový polystyrén, ak sa bojíš, nechoď do lesa, teda sorry, daj tam XPS. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero Pod samotnu vanu sme podlahovku nedavali. Naco vykurovat vanu? Kedze vanu mame na poschodi, ani polystyren sme nedavali.
Odpovedať
@slavoslav to mi je jasne. Mne kurenar odporuca dat mensiu hrubku EPS kvoli tomu, aby sa vana dala osadit nizsie, kvoli pohodliu pri vchadzani a vychadzani z vane. Budem konkretny. V podlahe budem mat standardne 24cm polystyrenu (5+8+8cm EPS + 3cm systemova doska). Pod vanu sa da len 13cm EPS, cize vynecha sa vrchna 8cm vrstva, systemova doska a poter. Tato cast sa oddeli dilataciou. Vznikne teda akasi jama vo velkosti podorysu vane. Pred osadenim vane sa do tej jamy vyleje vrstva betonu, cize nieco ako samostatny poter pod vanu. Kladiem si otazku, ci to bude dostatocne pevne preto, lebo beton pod vanou bude vyliaty len na malej ploche.
Odpovedať
@mom3 jasne, na poschodi to je jednoduchsie.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame vanu taktiez na poschodi a osadenu ju mame na deke,nedavame pod nu ani eps ani xps nie to este kurenie a poter.Tym padom docielim to ze bude do vane jednoduchsi pristup @calimero
Odpovedať
@calimero tiez mame 24cm Eps 4+5+5+10 a pod vanu davame iba 5+4cm Eps bez poteru.Nozicky z vane zapustim cez tych 9cm eps az na zaklad. Dosku nechapem naco tam davat beton, zbytocne to bude ochladzovat a nozicky na zaklad. doske budu dost pevne ni? A vana bude tak zapustena oproti podlahe o cca 22cm.
Odpovedať
@karol333 nozicky na zaklad iba polozis, alebo budes to aj nejako kotvit? Aby sa neporusila hydroizolacia.
Odpovedať
@calimero asi jemne do malty ako pod mury
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez to mame ako pise @tomaslucka , vana na deke. Ty padom je do nej lahsi pristup... Kazdemu co ju pouziva - mame ju v hostovskej/detskej kupelni sa to riesenie velmi paci...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme ziadne EPS alebo XPS do podlahy nedavali, takze sme to takymto sposobom ani nemohli riesit. Resp. dali sme 2cm postyren. Zateplenie domu zospodu mame riesene penovym sklom, takze polystyren nam nebol potrebny. Ale uz cerstvo 4-rocna dcera sama lezie do vane. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
OK. Takže zatiaľ to vyzerá tak, že u mňa pod vaňou bude 13cm polystyrénu, pod polystyrénom hydroizolácia a základová platňa. Čo poviete na také riešenie, pred osadením vane do polystyrénu vyrezať v mieste, kde budú nožičky otvor až po hydroizoláciu, na hydroizoláciu namurovať tvárnice z Ytongu a na Ytong potom položiť nožičky?
Odpovedať
@calimero no potom este rataj miesto na sifon.ja dam teraz 9cm pod a potom ked bude vana tak si dolozim eps popripade dopenim. Zalezi o kolko chces mat zapustenu vanu oproti podlahe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Nikto nemá podlahovku pod vaňou? A nie je vám vo vani zima?
Odpovedať
@rolandik Odporucam sesediet tam hola v chladnej vode, skus pustit teplu vodu malo by to pomoct
Odpovedať
Profilova fotka
@rolandik toto snad ani sa vazne nepytas :) v bytoch klasika nebyva ani nahodou podlahovka pod vanou a xy rokov sa v nej kupeme bez toho aby nam bola zima. Ved vodu mame teplo tak naco kurenie? :)
Odpovedať
@rolandik uplne zbytocne, v zateplench domoch je teplota na vstupe do podlahovky okolo 22-27st, to ti urcite nezohreje vanu. Radsej treba rozmyslat nad rovnakou urovnou podlahy kupelne a dna vane, z ergonomickeho (a bezpecnostneho) hladiska je to vyborne riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
podlahovka pod vanou je zbytocnost, mozes nad nou premyslat jedine v pripade ze sa planujes kupat v studenej vode :)
Odpovedať
Nevedel som ze niekto rozmysla este aj nad podlahovkou, vsak to je uplne zbytocne a zbytocne peniaze
Odpovedať
Profilova fotka
A to nedávate teplovodnú podlahovku ani pod posteľ, skryne a tak? Mne to príde úplne neprirodzené, že tam kde chceme teplo udržať, pokiaľ možno čo najdlhšie, sa nedáva ani polystyrén ani kúrenie. To isté aj sprchový kút, nechcem stáť na studenej dlažbe. :-o A potom do vane vojdem poľahky, horšie bude z nej von.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Oživím tuhle starší diskuzi.....řeším podobnou věc...a já jsem si říkal, že bych rovnou vyzdil jeden šár ytongu nebo nějakého porobetonu jako už podezdění vany, které by bylo usazené už na hydroizolaci....pod nožičky třeba ztracené bednění vylité betonem nebo cokoliv jiného.....okolo toho vyzdění dilatační pásek a anhydrit vylit tomu obezdění. Ale problém mám ten, že bych vlastně už teď musel znát půdorys vany, pak taky je otázka, jestli bych trefil přesně to podezdění vany. ta vana ve finále může stát o pár cm jinde a co pak? Od topenářů jsem slyšel taky ještě jednu verzi....normálně vyskládat eps i pod vanu, do toho eps vykroužit čtyři otvory a jak se bude vylévat potěr, tak by zatekl i do těch otvorů a ten roh pod vanou bude takto podepřený. Každopádně tato verze se mi až tak nezdá.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@arnyzn kúp vaňu a potom špekuluj
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?