Ako opraviť rozbité sklo na sprchovom kúte Ravak?

Z ničoho nič nám ruplo sklo na sprchovom kúte,rozsypalo sa na márne kúsky. Nevieme, ako sa to mohlo stať, bolo to vnoci, keď v kúpeľke nikto nebol. Kút má 4 roky a takmer sa nepoužíva...neviete, prosím, čo sa s tým dá urobiť?Ďakujem.
Odpovedať
jedine co sa da urobit so sklom na marne kusky, je pozametat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nam doma sa stalo presne to iste, tiez to bol sprchovy kut od firmy Ravak, ale v mojom pripade mi ho stavebniny zadarmo vymenili. Bola to asi chyba pri vyrobe :-(
Odpovedať
vymeniť sklo ?! ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
My chceme prave kupit Ravak Glassline...ste nas vystrasili;-)
Odpovedať
Sice spred 2 rokov, ale aj tak.. Bolo to kalene sklo, preto sa rozsypalo na kusky. Z nicoho nic sa to nestalo, bolo tam nejake pnutie. Teraz mate 2 moznosti - objednat si v ravaku origo sklo, alebo zajst za sklarom, nech vam urobi z lepeneho skla podobne sklo (vyvrtat diery nie je problem). Nezabudnut pred montazou skontrolovat sprchovaci kut, ci nie je zle namontovany, lebo sa podobna nehoda moze zopakovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@krprtka Určite išlo o malé poškodenie (naťuknutie), ktoré ste si ani nemuseli všimnúť, no pôsobením pnutia (po rokoch si kút sadne, ak bol montovaný nadoraz) to sklo nevydržalo a ruplo... Ako písal stowasser, buď vymeniť sklo, ak sa dá ešte objednať, alebo celú zástenu... Montáž zveriť do rúk odborníkovi.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam sa dnes v noci stalo to iste, puklo sklo a doslova vybuchlo na male kusocky s ostrymi hranami. Stastie ze to nezasiahlo nas alebo deti! Kupovali sme ho pred 4 mi rokmi cez baumax, ceska znacka Roltechnik. Montoval nam to priamo technik od nich. Odpoved od Baumaxu - je to uz mimo zaruky takze mame smolu. Ze to mohlo niekoho skaredo zranit, ako sa to stalo napriklad pred casom mojej susede (ta mala kut od Ravaku a pukol. jej pocas sprchovania) uz nikoho nezaujima. :(
Odpovedať
Ak máte sprchový box v záruke je potrebné ho reklamovať. Konkrétne reklamujte samovoľné prasknutie bezpečnostného skla. Tento jav je síce ojedinelý, ale stáva.sa, značí to že kalené bezpečnostné sklo nemá tvz. test prehrievania, ktorý síce nie je povinný, ale predajca ako taký by Vás mal o takomto riziku informovať. Predstavte si, že by ste mali v sprche dieťa a sklo by Vám samovoľne prasklo - sklo je síce bezpečnostné kalené, rozbije sa na malé kúsky, ktoré Vás neporežú, avšak keď takéto sklo praskne, úlomky letia vysokov rýchlosťou a zapichnú sa do všetkého, čo im stojí v ceste. Seriozny predajca by Vám mal reklamáciu bez problému uznať a sklo vymeniť.
Odpovedať
zaruka je 2 roky. po 4 rokoch vam reklamaciu nikto neuzna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Nemáte náhodou fotografiu toho skla? ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja mám podobnú skúsenosť ako tu opisujete. Sprchový kút murovaný - v ňom len samotné sklené dvere firmy SANSWISS - montáž na konci októbra 2019. Uplynulú sobotu si sedím tak v izbe RD vo večernej pohode pri TV a zrazu kdesi v dome rana ako z dela. Bol som v šoku - že sa mi kdesi zrutil- prevalil strop, alebo buchol plyn. To chvalabohu nie! Len dvere sprcháča sa samovoľne rozleteli na milión kúskov! Reklamácia výrobcom na základe dokumentačných fotografií nebola uznaná - že nejde o výrobnú vadu! 😄 😄 😄 To je vážne komédia toto ako sa dá z kopy črepín na fotografii stanoviť, či to bola, alebo nebola výrobná vada?!?! Ponúkli mi ako riešenie novú výplň dverí za cca 100 €!!! NO FASA- NOVÉ DVERE STALI ""LEN"" 250 a ja im mám doplatiť ešte stovku!!! Ďakujem v živote nechcem sklené dvere do sprchy a nikomu to nedoporučujem. Zvlášť nie značku SANSWISS!!!
Odpovedať
@gocko64 mame uz celkovo troje sprchovych kutov a to celosklenenych tak aj s delenymi skladacimi a toto sa este nikdy nestalo. Pravdepodobne tam muselo byt nejake pnutie sposobene zlou instalaciou, alebo zeby zavada s vyroby ? Zial bezpecnostne sklo takto reaguje a prakticky nemoxne dokazat s vasej strany ze to bolo spontanne, i ked rozbit ho asi nebudete tiez take jednoduche. Par krat sa nam podarilo statocne tresknut o dlazbu no vydrzali. My mame Jeden Kolo, a 2x Rawak,
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gocko64 ano, sklo sa obcas rozprskne. Ak ti neuznali reklamaciu mas pravo obratit sa na statnu skusobnu, aby z tej kopy cerpov urcila, ze sa jedna o vyrobnu vadu To sklo mohlo a nemuselo mat vyrobnu vadu, mohlo, nemuselo byt pri preprave tuknute, mohlo a nemuselo byt zle namontovane. U kalenych skiel sa to stava, ze nevydrzia vnutorne pnutie, ktore moze mat rozne priciny a zdanlivo same od seba sa rozletia na milion kuskov. Bezpecnostne sklo je nieco ine ako nerozbitne. Bezpecnostne je preto, ze pri rozbiti sa rozleti na milion kuskov, ktore nemozu, na rozdiel od skla klasického, sposobit vaznu ujmu na zdravi a majetku. Tak mal si smolu, si jeden z tych na ktorých vysiel cierny Peter. Ak sa ti zda original sklo drahe, oslov sklenara v okoli aby ti zabezpecil kalene sklo na mieru. Ver mi neusetris. Kalene sklo zacina od 60€ za stvorak, plus robota.
Odpovedať
@zita19 Vďaka za rady- Ja po tom čo som zažil nechcem žiadne sklo! Bola to teda riadna šupa keď to strelilo- nedokážem si predstaviť nielen sprchovanie- ale aj bežnú hygienu a pohyb v kúpelni s pocitom, že sa to môže kedykoľvek zopakovať.
Odpovedať
@gocko64 a v kuchyni urcite vari len manzelka, kedze ty sa tam bojis vstupit kvoli sklu na rure na pecenie... o tom som tiez pocul "hororove" pribehy 😄
Odpovedať
@gashtaan nuž kto nezažil - nepochopí. Môžte si strieľať- Ja sklo nechcem do sprcháča A ANI HO NIKOMU NEDOPORUČUJEM- hlavne nie ten so sanswiss. Je mi jasné že to bola náhoda - ale´dakujem- za tie peniaze stačilo "zábavy"
Odpovedať
@gocko64 nuz, ved v poriadku, vselijake fobie existuju, trebars aj fobia z kaleneho skla, ja len aby si vedel, ze vymenou sprchoveho kuta za plastovy ho zo svojeho zivota neeliminujes.
Odpovedať
@gocko64 tak nebude sklo. Das tam hnusny zaves. Hnusne ale funkcne. Hlavne, ze to nebude mat nepriaznivy vplyv na tvoje dusevne zdravie. Ja mam skla, viem, ze sa to moze stat a napriek tomu som dala. Tu rozum zvitazil nad strachom... Len pozor, kalene skla su aj na dverach v obchodoch, vykladoch, na autobusovych zastavkach... Aj na tej rure ho mate v kuchyni. Tak aby si sa v ramci svojej hardedglass fobie nedopracoval aj k agorafobii a nestravil zvysok zivota v skrini
Odpovedať
@zita19 Keď to viac nechcem zažiť musí to byť len strach a fóbia??? - To nie- Ja nemám strach ani fóbiu- Nechcem to už zažiť- to je dosť veľký a podstatný rozdiel. A ani z toho nerobím tragédiu. Horšie veci sa na svete dejú...Mrzí ma, len že pred cca 3-4 mesiacmi som nevedel že sa niečo takéto môže stať - Dal by som si hneď plast...čo už! 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?