Ako opraviť prasknutú vaničku v sprchovom kúte?

Profilova fotka
Ahojte, viete mi poradit nieco na tuto opravu. Praskla nam, je to tusim laminatova vanicka :-| ...je nejaky material na to? pasta? paska? Dakujem!!
Odpovedať
Ak len tusis ze je to laminatova, tak urcite nie je. Urcite mas doma lacnu cinu z tenkeho plastu. Co ste robili ked praskla a na akom mieste praskla? Mozno fotka by pomohla, aby sme videli aka velka je prasklina.
Odpovedať
ak je laminátová, tak sa dá opraviť, v TGB Plast Senec majú na to sasu za cca 4 euro a vraj je to celkom jednoduché, neskúšala som, ale opýtala som sa ;-)
Odpovedať
pardom majú sadu, nie sasu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@vankusik29 ako vies, ze urcite nie je???? Podla coho usudzujes by ma zaujimalo... @stanislava111 dakujem za kontakt, ak nenajdem nieco tu v BA, tak sa im ozvem. Prasklina je asi 10cm velka, laminat to vraj je, manzel ju osadzoval a videl zospodu a co sme robili?? Sprchovali sa?? :-N :-N :-N a par tehal sme tam poukladali... ale ne, ja mam 45kg, muz ma 75kg, deti maju... :-D :-D Ona z nejakeho dovodu pukla a potom sa uz len zvacsovala a zvacsovala... no ale treba to uz dat do poriadku, tak preto zistujem... Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
mozno ste to nemali spravne podlozene.. niektore vanicky maju byt na nozickach, ine na pene, a pod..... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
viem co myslis, tato je na pene, je to ok.
Odpovedať
no neviem si moc dobre predstavit ze by 7 alebo 8 mm laminat praskol. Kvalitne vanicky Ravak alebo Vagnerplast maju 7 mm dno vystuzene. Mam doma Ravak sprchovali sme sa tam dvaja naraz a vsetko v poriadku. V novom byte mame lacnu cinu, ktora sa mi prehyba pod nohami, cize ziadne vystuzene dno cakam kedy pukne a tiez nepuka. Ono cinania aj poliaci vedia napodobnit laminat ale v skutocnosti je to biely plast. Ak ju mate spravne namontovanu tak ju skus reklamovat u predajcu.
Odpovedať
Profilova fotka
aj pre toto som ja chcela smalt :)
Odpovedať
No, my sme nechceli ziadnu lacnu cinu, kupili sme si vanu z hrubsieho plastu, no bolo nam to nanic, pretoze obkladacovi do nej spadla kachlicka hranou :-( , takze mame v plaste "peknu" dost viditelnu jamku. Ale prasknut nepraskla a nie je tam ani diera. A to sme sa v nej este ani nekupali :-( . Myslite, že by to slo zacelit tou spominanou sadou zo Senca?
Odpovedať
Profilova fotka
tieto akrylatove vynicky, ktore nie su na nohach ale na tom laminate alebo co to je, zvyknu po case praskat, ci to je cina alebo ravak. Treba zainvestovat do liateho mramoru, prípadne keramiky alebo ako pisala katrin smaltu, ale tam byva zas problem, ze pokial vam nieco spadne a poskodi povrch aj ked tam bude len mikroskopicka trhlinka, tak to zacne po case pracovat a odlupovat sa...takze so smaltom treba opatrne...
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za odpovede... no ci to je akrylatova vanicka na laminate, tak to netusim... v kazdom pripade uz nech sa deje co chce, chcem to opravit, nie vymenit...investovat tu uz nebudem... a na dome ziadna vanicka v sprchaci x-) x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hasacisko ved smalt pozname vsetci z váň, vždy bol a bude, a da sa opraviť, keby už ozaj, su ta to machri :) jasne, že aj o smalt sa treba starať,ale aspon sa nemusim mať, ze sa mi stane to , čo kamoške, kde si farbila vlasy, ze ma fľaky na akrylate.... ;-) nasa je na nozickach, viem, ze sme ich dokupovali, ci co.... proste ma mat nozicky.. inak s tou kachlickou.. nam vanu osadzali tusim az ked bolo okachlickovane, takze nic nehrozilo aby na nu spadlo :)a aj tak to mali vylozene kartonmi, kdyby neco :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
hanka ... je lacnejsie nieco x-krat opravovat ako to raz vymenit ? ... ked ti vanicka uz raz praskla tak Ti praskne znova
Odpovedať
Profilova fotka
hanka, ked ste ju instalovali, urobili ste asi tu istu chybu, co aj my, taketo vanicky treba totiz odspodu uplne podlozit, lebo neudrzia vahu dospeleho cloveka. A nepotesim ta, my sme ju zaliepali, silikonovali, paskovali, vyskusali sme vsetko mozne a nemozne a nakoniec sme ju aj tak museli vymenit, kazda oprava vydrzala par dni a tym ze ta vanicka nebola podlozena vzdy praskla znova :-( Dalsiu sme uz podlozili tehlami a purpenou a s tou uz nebol problem
Odpovedať
Profilova fotka
lepra, prvykrat sa to ide opravovat a verim, ze do jari to vydrzi...potom ma to uz netrapi. henikav, myslis, ze ta pena neudrzi vahu cloveka?? lebo je tam pena, velke mnozstvo...ale inac ako tak si rozpamatavam tak aj nozicky =-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
praskla mi vanicka plastova da sa nejako opravit. vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
uz som to aj ja smusaL NEJDE A NEJDE TO A SPRAVIM DOMA VSETKO.PORADTE...
Odpovedať
Profilova fotka
@hanka274 Ahoj, ak ste to osádzali, pamätáte si čo bolo zo spodnej časti? Či tam bolo pod vaničkou drevo, alebo tam boli také žlté štvorce z polyuretánu? Ak si nepamätáte, zober nejaký tenký pliešok alebo plechový nožík, nie ocelový aby si prasklinu nenamáhala viac a nerozširovala sa dalej. Ak sa ten nožík, či pliešok ponorí, nižšie ako 5mm je to akryl. Alebo resp. vnútro je polyuretán. V tom prípade ti od nás nepomôže ani opravná sada. Pretože polyuretán je prešlapaný a vznikla tam dutina. Je možnosť napustiť tam do vnútra živicu, ale aj toto je dočasné riešenie... Objavý sa to inde. Osobne si myslím, že to bude polyuretánove dno, pretože keby tam bolo drevo, vanička by určite nepraskla. Ale určite by bola dobrá fotka... potom by som sa k tomu lepšie vyjadril S pozdravom
Odpovedať
@hanka274 Pena Ťa neudrží, lebo pena: 1. oxyduje a následne sa rozpadá 2. deformuje sa pod váhou už 1kg/m2
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?