Ako je to s prehnutim dlazby ?

Kupil som si velkoformatovu dlažbu 20x120cm s imitaciou dreva a zda sa mi celkom prehnutá. Majster mi povedal ze mi ju nemože položit s presahom na polovicu ale len na ¼-nu. V predajni mi povedali že je to normalne a je to v tolerancii. Ale predtym mi nic take nikto nepovedal, ani majster ani v predajni. Až ked som ju kupil tak je vsetko normalne. Našťastie ma dobre rozmery a je rektifikovana či čo. Tak aspon niečo je dobre. Ake mate Vy skusenosti ?
Odpovedať
mam dojem ze norma udava toleranciu -+2mm na 60cm dlazbe. taktiez mas dobreho majstra ktory ti odmietol davat dlazbu na polky, lebo by si si na prstoch amputoval lozka :) a na polky to ani neni pekne, daj si tak ako ti on vravi, ale nech to presne na cm nedodrzuj, nech dava kazdu inak. bude to vyzerat vyborne, ziaden strach.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked som vyberal dlazby tiez som pokukaval po takychrozmeroch. Odradili ma dva fakty - brutalna cena (cez 100e) a to ze boli poprehybane. Upozornil ma na to kamos co ma kupelnove studio. Takze jedine ako to zachranit je dat to nie na polky.
Odpovedať
Profilova fotka
pozri na krabicu. urcite bude na nej napisane zakazane prekladat na polovicu. max posun 1/3. doteraz co som sa stretol s takou dlazbou vsade to tak bolo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sa skor čudovala, ak by nebola ohnutá; pretože nerovné bývajú aj menšie rozmery...
Odpovedať
Profilova fotka
V dnesnej dobe pravovat s dobrou dlazbou a obkladom je skor sporadicke ako caste,co je smutne,ze ani drahsia dlazba/obklad nezaruci presny format.
Odpovedať
Profilova fotka
to ze nie je rovna je fakt, cim vacsi rozmer tym vacsia pravdepodobnost. A cim sa vyrobca viacej snazi aby bola rovna tym, brutalnejsia cena. Na to s tym neprekladanim na 1/2 bolo u mna v "navode" na dlazbu specialne upozornovane. Mam dlazbu Novabell 22,5x90cm a ukadal som ju sam na 1/3 ako bolo v navode. Nejaka velmi kriva mi ale nepripadala.
Odpovedať
Ja by som bol tiez pochodil možno ako ty. Nemám nikoho znameho ktorý ma predajnu a poradil by mi.Od znameho co prerábal kupelku som dostal kontakt na odborníka, ktorý u nás v NR robí semináre na presne túto tému- kupelky, obklady a dlažby. Bol som tam a až tam sa mi otvorili oči. Presne tieto veci tam hovoril. Ako sa čo može a nemože. Na čo si dať pozor. Ty si mal dobreho majstra ale ja som moju prvu partiu vyrazil z domu. Nedal som sa a druha partia uz bola OK.
Odpovedať
Profilova fotka
@lajcipajci Tolerancia je v podstate legálna poistka výrobcu na nepresnosti vzniknuté pri výrobe. Niektorí výrobcovia majú toleranciu, ktorá je dvojnásobná v porovnaní s konkurenciou... Je to naozaj rôzne a často nezáleží ani na cene, či značke. Samozrejme o tom len málo predajcov informuje zákazníka. Hlavne predajcovia, ktorí ponúkajú 2-3 triedu za cenu prvej :) Každopádne pred kúpou veľkoformátu je dobré si pozrieť prehnutie (rovnosť kusu) a to iste urobiť aj pri preberaní tovaru zo skladu. Pokládka na 1/2 je pri rozmeroch okolo 100cm len málokedy možná.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?