Aké sú minimálne rozmery kúpeľne na chalupe?

Profilova fotka
Ahojte, viete mi niekto poradiť, aké sú minimálne rozmery kúpeľne na chalupe, keď v nej chcem mať sprchovací kút (bez vaničky, len sklenenú zástenu), záchod a umývadlo (normálnej veľkosti, nie tie pidi čo sa dávajú do wc)? Prípojkami na vodu, odpadmi ani dverami nie som viazaná, ešte je všetko v návrhu projektu - ako si poviem, tak sa spraví. Chcem len takú malú útulnú kúpeľničku a vôbec netuším, do akého priestoru to nacpať, aby nebol zbytočne veľký a na druhej strane aby som sa tam nemusela otáčať na päte a stále do niečoho lakťami nebúchala. Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@barracuda32 My mame v dome 2 kupelne, jedna je taka mensia so sprchovym kutom, umyvadlom a WC. Miestnost ma 1.9x1.9m.
Odpovedať
Profilova fotka
ako píše @mom3 taká 2x2 stačí, máme 2,1x1,9m a máme tam rohovú vaňu aj práčku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
a sanitu máte usporiadanú vedľa seba popri jednej stene? či ako? nemáte fotky? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@barracuda32 pozri si môj album :-)
Odpovedať
Profilova fotka
už som pozrela, zdá sa mi, že to wc s vaňou sú strašne vo dverách, ale možno to len fotka skresľuje. Ale vidím to tak, že si nakreslím kúpeľňu, vystrihnem si sanitu a budem špekulovať.
Odpovedať
@barracuda32 minimálna normová kúpelňa s tým čo chceš je 1,45x2,2m, ale to dosť závisí od usporiadania.
Odpovedať
Profilova fotka
rozmýšľam nad obdĺžnikovou kúpeľňou - dvere by boli v strede dlhej strany, vpravo priestor na sprchovací kút, oproti dverám umývadlo a po ľavej strane záchod. To by som sa teda mohla vliezť do rozmeru 1,5 x 2 m, nie?
Odpovedať
@barracuda32 pridal som do môjho fotoblogu, môžeš si vybrať.
Odpovedať
Profilova fotka
@zeldom ďakujem, toto som potrebovala vidieť, už som si to vytlačila a ako do toho pozerám, spravím to podľa spodného obrázku bodu 6. :-p Nejako ma doteraz nenapadlo dať wc aj umývadlo na ľavú stranu vedľa seba, stále som ich mala na stene naproti dverám, len to by chcelo pridať na šírke kúpeľne.
Odpovedať
Profilova fotka
@barracuda32 My to mame takto:
Odpovedať
Profilova fotka
takto máme doma, teda na malé rozdiely - kúpeľňa je kúsok dlhšia, takže umývadlo je na ľavej strane medzi stenou s dverami a záchodom a na mieste tvojho umývadla máme pračku. Na chalupu ale nechcem sprchovací kút 90x90, ale rada by som väčší. Nakoľko tam nebudem musieť nacpať pračku, tak sa rozšupnem :-D. Len zase som nechcela ubrať z ostatnej obytnej plochy, keďže na celú chalupu mám 6x6 metrov a musí tam byť spálňa, kuchyňa a obývačka. A hlavne nechcem žiadne poschodie, galériu, ani vysokú posteľ, do ktorej sa lezie po rebríku. Už nie sme najmladší a plánujeme tam tráviť dôchodok :-) .
Odpovedať
@barracuda32 ty plánuješ stráviť dôchodok v kúpeľni? :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@achelan jasné že aj v kúpeľni budem tráviť dôchodok ;-)
Odpovedať
to je čudné - že aký operátor ??? :-x ale inak máš podobné názory na bývanie ako ja (hehe)
Odpovedať
Profilova fotka
@barracuda32 stací taká ako píses, len tús sklenú zástenu by som tam nedávala, zaberie dost miesta, my máme len závesy na sprche a v pohode, kupelna má nieco ako 1,6 x 1,9 m
Odpovedať
Profilova fotka
@jarun manžel z duše nenávidí sprchovací záves. Nakoniec bude kúpeľňa cca 1,5 x 2,5 metra, po dlhých dňoch špekulovania nad celkovým dispozičným riešením chalupy to asi tak bude najlepšie. Medzi záchodom a sprchou bude len zástena široká 1 meter, ešte nie je rozhodnuté, či spravíme sklenenú, alebo murovanú z yporu. 50 cm na vlez postačí (merali sme v kúpeľňovom štúdiu, koľko cm ostáva po otvorení dverí).
Odpovedať
Profilova fotka
@barracuda32 ak tam nebude záves, tak to urcite by som odporucila vacsiu kupelnu, ach tí chlapi, spliechajú ako hrosi ]-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?