Ake sedadlo do sprchoveho kuta?

Ahoj, v murovanom sprchovom kute mam vystupky, na ktore mam dat lavicu, ktora ma sluzit na sedenie. Aky material by som mala pouzit? Pripadne kde je mozne zohnat nieco podobne napr. V eshope?
Odpovedať
Profilova fotka
Co su to vystupky? Sedenie sa robi zvycajne z obkladu, ak je to vo vzduchu da sa pozit i tvrde exoticke drevo.
Odpovedať
Dajte tam radsej sklopny sedak, je to praktickejsie,ako pevny, napr. http://www.svetkupelne.eu/svetkupelne... viac https://www.google.sk/search?q=sedak+...
Odpovedať
Ja odporucam plastovu stolicku.
Odpovedať
Profilova fotka
Mozem ti z vlastnej skusenosti doporucit sklopne sedatko Ravak ovo, je to nerezove pevne sedatko, ktore poctivo plni svoju ulohu. Je vo viacerych farebnych vyhotoveniach.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaitara Ak už máte hotovú predprípravu "výstupky" ideálne je vymurovať lavicu a odložiť obkladom, alebo ako píše @jankazb dať si vyrobiť jednoduchú lavičku na mieru z exotického druhu dreva (napr.: merbau, teak, makassar, jatoba, iroko, ...) Tieto dreviny sú veľmi husté a prírodne olejnaté, odolajú preto vode bez problémov. Pri montáži nefixovať napevno kvôli údržbe a jednoduchému čisteniu.
Odpovedať
ja mozem doporucit plastovu stolicku je lahka da sa rychlo zlozit v pripade potreby http://www.svetkupelne.sk/svetkupelne...
Odpovedať
Ako je to s hrúbkou steny (Ytong), na ktorú sa montuje sedátko. Aká musí byť minimálne, aby uniesla dospelého človeka?
Odpovedať
napríklad ravak - ovo sa montuje na 8mm skrutky s hmoždinkou, ktorá ide zhruba 5-6cm do steny. Takže 10cm ytong by mal stačiť. Predsa máš na tom aj obklad, a to je 1,5cm s lepidlom naviac.
Odpovedať
Na sedátko z 8mm hmoždinkami 6 cm v Ytongu by som si nesadol. Vešal som bicykel na sklopný pákový vešiak do betónového panelu a vytiahlo mi 12 mm hmoždinky. Nakoniec skončil na kotvách. Bicykel má 12 kg. U Ytongu by som to prevŕtal skrz a z druhej strany dal oceľovú platničku. Alebo chemickú kotvu.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, na priečky hr. 100 mm sa bežne vešajú kuchynské linky, takže pokiaľ použijete vhodnú hmoždinku je akékoľvek kotvenie bezproblémové. Nižšie prikladám link na video kde je vidieť spôsob realizácie kotvenia 2 typov hmoždiniek a aj výtrhová skúška s uvedenými hodnotami. (každý výrobca má niekoľko typov (kovové, plastové, uzlovacie, ...) podľa zaťaženia a sú bežne k dostaniu) http://www.youtube.com/watch?v=cEF6ap... http://www.youtube.com/watch?v=8xAO0c... S pozdravom technická podpora Ytong
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?