Aké osvetlenie do kúpeľne?

Pekny vecer vsetkym prajem :-), nakolko sa chystame aj na prerabku kupelne, zaujimaju ma vase nazory a skusenosti s osvetlenim kupelne...nejde mi ani tak o hlavne svietidlo, nejaku lampu centralnu, ale skor o osvetlenie pri ZRKADLE - ako a ake lampy ci svietidla zvolit, aby sa clovek videl co najlepsie? Aby sa mohla zena pekne namalovat a muz dokladne oholit? p.s. planujeme dve vedla seba umiestnene umyvadla zapustene v pulte a bud jedno velke zrkadlo pre obe umyvadla alebo dve mensie zrkadla (mozno sudve mesie zrkadla lespim riesenim prave pre lepsie moznosti osvetlenia... =-) )
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja plánujem dve umývadlá a veľké zrkadlo nad ne a samozrejme malú lampu k tomu.Myslím, že je to praktické.
Odpovedať
jachin, aku konkretnu "malu lampu" planujes a kam presne ju umiestnis pri to zrkadlo?
Odpovedať
Profilova fotka
Nemám konkrétny typ zatiaľ a chcela by som ju dať nejako nad zrkadlo, asi do stredu.čo povie manžel :-)
Odpovedať
my tiez budeme mat dve umyvadla vedla seba a jedno veeelke zrkadlo.. :-D bude asi osvetlene kvalitnymi bodovymi svetlami aby tam nebola tma x-) plus dalsie svetla do kupelne ktore to vsetko dotvoria 8-)
Odpovedať
aha, vdaka ;-) chcela som vediet, ci mas uz nejaku konkretnu predstavu, lebo musim uz povedat, ako treba spravit ewlektrinu-podla toho, kde ake svetlo bude...taky ten zaklad - jedna nad zrkadlom sa mi totiz zda byt malo ucinna, osvetli ti iba vrchnu cast tvare a vrha tien na spadnu cast...spytaj sa na to manzela, ked sa holi - potrebuje si vidiet dostatocne aj na sanku napriklad, vrchna lampa ti ju vsak neosvetli... :-S
Odpovedať
ahoj hviezdicka, dakujem za prispevok...vies uz ako budu tie bodove svietidla rozmiestnene pri zrkadle? budu iba nad zrkadlom? alebo aj po bokoch? v rohoch? a kde kolko? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Teta mala perfektnú lampu nad zrkadlom, bola veľká a osvetlila polku kúpelne :-D nie také mini ako zvyknú predávať teraz. Vieš my začneme prerábať dom tak o rok - dva,tak preto nemám nič konkrétne. :-)
Odpovedať
to jachin: aha, jasne, tak to mate este dost casu na premyslenie a doladenie ;-) my uz onedlho zaciname s prerabkami, preto mam kopu otazok a uz neviem, kde mi hlava stoji =-) :-N
Odpovedať
jachin tak to ste na tom ako my :-D budeme radi ked sa tento rok daju dohromady vsetky papiere od domu a na rok chceme zacat rekonstruovat cely dom :-| ale inspiraciu treba hladat uz skor aby sme to mohli s architektom vsetko naplanovat :-p kupelnu uz mame celkom premyslenu ..
Odpovedať
Profilova fotka
tsunlai: to verím hviezdicka13j: ved aj ja sedím pri počítači a hľadám inšpirácie, možno to čo sa mi páči dnes o rok sami páčiť nemusí :-) ale je lepšie mať niečo v zálohe ako nič.
Odpovedať
tsunlai, tak konkretne to este neviem :-| zalezi aj od architekta, ako nam to navrhne, poradi a tiez od priatela, ten sa v tom vyzna lepsie nez ja :-S ja sa skor zaoberam nabytkom a tak, ako takymi technickymi vecami :-D
Odpovedať
jachin, to je pravda, ale az tak sa ten vkus nemeni ;-) mozno len v detailoch , ak objavis nieco lepsie x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
tiez sa pamatam, ze iba nedavno to bolo, ked sme sa dozvedeli, ze isty bytik bude asi nas...je to uz viac ako rok a napriek tomu, ze ma zariadovanie velmi bavi a priebezne som hladala inspiracie na nete aj v casopisoch, ten cas ubehol velmi rychlo, moznosti je neurekom a zrazu treba konkretne povedat- taketo chceme mat tu.... =-) a akosi je problem rozhodnut sa :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Viem, ale teraz mám kopec nádherných návrhov kúpelní, že neviem čo by som si vybrala.až dakedy sa bojím, že dačo pekného vyberiem a potom si budem lámať hlavu prečo som si nevybrala dačo iné, ale to je asi normálne :-N
Odpovedať
jachin, presne tento problem mam ja, niekedy lutujem, ze som nesla zariadovanie interierov studovat, aby som sa tomu mohla venovat naplno, pretoze uz teraz viem, ze vsetko, co sa mi paci nemozem mat v jednom byte :-D
Odpovedať
jachin mas nejake foto tych kupelni ?? ja chcem oranzovu kupelnu, dalsiu bud zelenu alebo červeno bielu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Dve fotky mám v albume, ale tie ostatné mám len v počítači :-. A tiež sa mi teraz pozdáva oranžová kúpelna. Ale ak nájdem nejaký album s peknou kúpelkou, hodím ti do IP.
Odpovedať
vdaka, rada sa inspirujem 8-)
Odpovedať
este niekto ma nejake navrhy, tipy, ake najlepsie osvetlenie zvolit? budem vdacna za kazdy prispevok ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tsunlai, tiez nemame okno v kupelni.. my sme to vyriesili bodovymi svetlami, ktore mame rozmiestnene rovnomerne v sadrokartonovom strope, dve bodovky mame nad zrkadlom a tzv. lustrovym (dvojitym vypinacom) to znamena, ze ked chceme tlmene osvetlenie, zapneme len cast svetiel (jeden okruh) a ked potrebujeme lepsie osvetlenie, zapneme obidve casti vypinaca a svietia vsetky bodovky :-)
Odpovedať
Ja som bola osvetlenie pozerať včera, chcem znížený strop takže vložíme do sadrokartónu bodové svetlá, rozmýšlam nad takými čo sa dajú otáčať a jednoducho si nasvietime potom kupelku podla vlastnej potreby, mám predstavu 4 - 5 bodových svetiel a to tak že do všetkých rohov nie úplne ale nad wc, vanu, umývadlo a práčku a jedno svetlo na stred, možno to ani nebude treba a ešte možno kúpime kúpelnový nábytok kde už bude priamo zabudované osvetlenie t.j. že keď budem len pri umývadle nebudem svietiť v celej kúpelke neviem, poradím sa ešte s našim murárom či je to praktické, inak nás nahovoril, dať pod sádrokartón malý reproduktor, vyviesť kábel do kuchyne napojiť na cd prehrávač a rádio a pri kúpaní môžeme počúvať rádio, ktoré si predtým zapneme v kuchyni nemusíme ho trepať do kúpelky a báť sa že tam nastane skrat, no uvidíme je to zaujímavé, no možno som niekomu dala inšpiráciu.
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez mame reproduktor v kupelni :-) to som navrhla hned pri projektovani kupelne.. pocas tyzdna sa rano sice tak dlho nezdrziavam v kupelni, aby som pocuvala radio, ale cez vikend je reproduktor plne vyuzity, vyuzivam ho ked relaxujem vo vani a este ked upratujem, radio mam zapnute v kuchyni, aj v kupelni a pocujem ho v celom byte ;-) urcite vyborny napad, odporucam..
Odpovedať
Profilova fotka
pre dobre osvetlenie tvare pre licenie a holenie su potrebne 2 svetla po bokoch zrkadla cca vo vyske tvare ;-) my mame na strope 4 bodove svetla a pri zrkadle nad umyvadlom 2 obdlznikove svetla, a to mame malicku kupelku. a ak nemate v kupelke okno, nezabudnite na ventilaciu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
rad by som opat otvoril tuto diskusiu. viete prosim konkretne poradit osvetlenie/ konkretny vyrobok, s ktorym ste spokojni. dakujem za kazde info.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?