Aké okná máte v kúpeľni?

aké okná máte v kúpelni? Máme vyrobené okno do kúpelni a prehováram manžela, aby sme ho tam nedávali, že je malé a bude tam málo svetla. Chcem dať vyrobiť nové, alebo riešiť to dlhým úzkym svetlíkom, niečo podobmé ako francúzske okná ale fix.co vy na to? Vyrobené okno ma rozmer 55 x 100 cm.
Odpovedať
ahoj, ja som trvala na velkom okne. siroke je 100 cm a vysoke 150cm, tak ako vsetky ostatne okna v dome. dokonca aj okno na WC mame vysoke (siroke 60cm). Chcela som svetly dom...
Odpovedať
my mame dva veluxy dost velke.aj ja by som chcela velke okno skorica na tvojom mieste.ale ja by som ho asi chcela otvarat.nielen kvoli umyvaniu ale hlavne kvoli vetraniu.
Odpovedať
presne tak... nied nad to, keď možeš v kúpeľni ihned vyvetrať... jednoznačne otváravé okno, nie pevné ...mne osobne na velkosti nezáleží :-D
Odpovedať
To je jasne, ze otvarave. Teda pokial nemate v dome rekuperaciu...
Odpovedať
jednoznacne okno co sa da otvarat. na byte mame kupelnu bez okna a kazdy tyzden to tam musim vystrekat prostriedkom proti plesniam. ked tam nie sme aj tri tyzdne tak je to tam citit normalne za hubami. na dome mame velke okno s matnym sklom , takze nic nie je vidiet a mame to na juznu stranu takze rano tam mame super teplucko. nie je sanca aby sa tam urobila nejaka plesen alebo aby to tam zatuchlo.
Odpovedať
skorica aj my sme prerabali stary dom a este aj prerabame...okna tam boli starsne male ale kvoli prekladu som toho moc nemohla vymysliet...su vacsie ale klasika a samozrejme fix si nedavaj vetranie je dolezite idem odmerat ak najdem meter :-)
Odpovedať
Samozrejme, že to čo máme už vyrobené je otváravé, ten fix by bol len na presvetlenie. Bol by z dvora, takže s umývaním žiaden problem. Tiež bývam teraz v byte a viem čo je to kupeľna bez okna. Len sa rozhodujem či to čo už máme vyrobené tam nedať a dať vyrobiť väčšie a tým pádom by tam ten fix neišiel, alebo ho osadiť a dať z dvora ešte francuzskee okno neotváravé kvôli svetlu.
Odpovedať
Ja osobne by som dala radsej jedno velke otvarave okno :-) aj ked mozno nie francuzske do kupelky...
Odpovedať
90*70cm a kupelna je dost velka a aj spravne zvolene svetla spravia svoje....ale urciet experimentuj ak sa Ti da... a mas dobry pristup z dvora ho umyt? lebo ja mam 1 fix v izbe spredu od predch majitela v dome a je dost vysoko od dvora nie som vobec spokojhna. Musim kupit rebrik a nejake umyvacie tyce no otras pristupp. To bude drahsie ako usetrenie na fixe Tak aj na to pozeraj. Druhe terasove okna mam na terase otvarave a tam mam super pristup k umyvaniu. A tsk ]-( ]-( ]-( ]-( . Predchadzajuci majitel chcel dat fix aj na poschodie , kde nie je ani pristup z balkona, ale nastastie uz sme vedeli o tom ze tam budeme byvat tak sa to zrusilo ]-( a ale to predne uz bolo vyrobene. Na starobu ho urcite vymenim :-D skoro ma vtedy slaktrafovalo :-| :-|
Odpovedať
nasa kupelna ma 6,5m2 a okno je cca 90x50. uplne v pohode staci, aj tak ked sa kupem, uz je vacsinou tma a musim pouzit elektrinu a na makeup pouzivam tiez vzdy svetlo.
Odpovedať
ešte záleží aj na tom, ako vysoko bude to okno... z fyziky vyplýva, že čím je okno vyššie a čím viac je položené "na šírku" tým viac svetla budete mať (teda ak mu niečo vonku netieni)... mne sa zdá 55x100 položené na šírku na kúpeľňu vcelku postačujúce
Odpovedať
no jo, zabudla som dodať, ak nemáte nejaké extra hrubé steny....
Odpovedať
Článok sa načítava...
a este zalezi, aka bude vypln, ci cire sklo alebo nejake mliecne a tak...
Odpovedať
ahoj skorica, ja by som tiez volila radsej vacsie, my mame v kupelni dvojokno (alebo ako to nazvat), no mne pripada strasne male :-N tusim je rozmerovo este mensie ako to vase, ale ako citam ostatne prispevky, tak kazdy ma rad nieco ine :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahojte. my mame otvor v kupelni 1200 x 1000 mm a zda sa mi to malo, ked na to pozeram a to nebudeme mat velku kupelnu. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
My mame v kupelni dve okna (nie vedla seba, ale dalej od seba) a kazde ma 900x600mm a je to super.
Odpovedať
iconka prosim ta v akej vyske ich mate? my sme si prave vcera upravili v projekte ze budeme mat 2 vedla seba 1000x500 ale parapet bude vo vyske 185 cm a teda otvarat sa bude vo vyske cca 230 a to neviem ci dociahnem, vychadza mi to ze na spickach by to malo byt ok.... :-N okno nad vanou nebude otvarave.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
ahojte, my mame v kupelni staveny otvoor na 100x75cm /SxV/ a v spajzi 50x75cm...ked sme sa boli informovat na okna, pan nam poradil tento otvor zvacsit aspon na 75x75cm..bo vraj tam bude len "tenky slizik" skla =-) myslite, ze to bude malo?
Odpovedať
ahoj ten pán mal pravdu ten otvor je malí.smelo do búrani sa dajte do to ho ak vám preklad umožní :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Prosím Vás v akej výške máte okno v kúpelni. Budeme mať rozmer okna 60x100 a projektant nám ho navrhuje, aby začínalo vo výške 1,35m. Ja som ho chcela dať tak aby bolo zhora na úrovni ostaných okien (vtedy by začínalo vo výške 1,66m), ale on mi vraví, že by to nechal takto kvôli lepšiemu otváraniu, že inak to budem otvárať len so stoličkou. Aké máte skúsenosti?
Odpovedať
@lenka138 Výšku okien sme si dali tak, aby som ich mohla otvárať bez stoličky. Všetky okná máme na jednej úrovni a navrhli sme si ich tak, že na jednej strane domu máme všetky okná s rovnakými rozmermi na výšku /teda aj do kúpeľne/. Nepáčilo by sa mi, keby vedľa seba boli umiestnené okná s rozdielnymi rozmermi na výšku a umiestnené v rôznej úrovni.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviete mi prosim poradit,ako to je so susedmi? Je treba pytat povolenie na okno cca 120x100 alebo nie? Sme 2 metre od plota a oni tam maju zahradu. Schvali to stavebny urad? Dakujem ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?